«Private Nature» ή «ιδιωτική φύση» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή που έλαβε χώρα στους χώρους του Ιδρύματος στην Κηφισιά από 7-12 Ιουνίου 2017. Στην έκθεση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι ανδριώτισσες κεραμίστριες Καίτη Αστρά και Νίκη Μαρκιανού όπως και η ζωγράφος Κατερίνα Σωρούλα.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Ρ. Καπελιάρη.

Οι αλληγορικές φύσεις της Κατερίνας Σωρούλα θυμίζουν την κουβέντα του Καντίνσκυ «Άπλωσα λωρίδες και χοντρές κηλίδες χρώματος και τις έκανα να τραγουδήσουν όσο δυνατότερα μπορούσα». Όπως και στις Dreaming Picrures θα πρέπει να κατανοήσει κανείς τους κώδικες του καλλιτέχνη. Την εποχή του ονείρου το τοπίο ήταν ζωντανό και έπαιρνε σχήμα από τον θεατή. Στους φανταστικούς προορισμούς της Κατερίνας Σωρούλα συμπυκνώνεται η εμπειρία ζωής, ταξιδιωτικές εμπειρίες και εσωτερικά χαμόγελα. Μια παντοτινή άνοιξη σε έναν τόπο όπου οι θάλασσες είναι πραγματικά πράσινες, οι ανεμώνες το ροζ του κιννάβαρι και ο ήλιος τρυπάει με το καθαρό κίτρινο της ζαφοράς.

Ρ. Καπελιάρη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.