Ο Δήμος Άνδρου συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων περιστατικών ετησίως, υπολογίζεται σε 5.000. Παρά την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η πλειοψηφία των ασθενών ζει πολλά χρόνια και η ποιότητα της ζωής τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος είναι οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης και ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι ότι αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, όταν οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με νέα μηχανήματα, των οποίων η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η μονάδα μαστογράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης, θα επισκεφτεί τον Δήμο Άνδρου, και θα βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο, στις 16, 17, & 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο, ιδιωτικά. Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.