Ανάκληση της απόφασης του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου ζητά με Ψήφισμά του ο Σύνδεσμος Στενιωτών Άνδρου ενημερώνοντας τους πολίτες για την κατάσταση του Δημοτικού Σχολείου των Στενιών και την πρόθεσή του να το μετατρέψει σε Πολιτιστικό Κέντρο.      

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα τού Δημοτικού Σχολείου ο Σύνδεσμος Στενιωτών Άνδρου αισθάνεται την υποχρέωση να ανακοινώσει τα εξής :

Από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχομε όραμα την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν το χωριό μας τόσο από αισθητικής όσο και από λειτουργικής άποψης. Εκτός των πολυδάπανων παρεμβάσεων στο κέντρο τού χωριού μας επικεντρωθήκαμε με μεγάλο ζήλο στη διάσωση του Σχολείου. Χωρίς καμιά βοήθεια από την Πολιτεία και χωρίς καμία άλλη βοήθεια παρά μόνο τις δυνάμεις του Συνδέσμου με την ευγενική αρωγή συχωριανών μας, οι οποίοι συμμερίζονται το όραμά μας.

Οι παρεμβάσεις μας που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη  είναι :

  • Παρεμβαίνομε αισθητικά και ουσιαστικά στα τοιχία και την αυλή πού σώθηκε από κατάρρευση στο σύνολό της                  
  • Επισκευάζομε τα κεραμίδια όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρξε διαρροή ομβρίων υδάτων από αυτά.
  • Αντικαθιστούμε δεκάδες σπασμένα τζάμια στα παράθυρα και τη κεντρική πόρτα
  • Προσθέτουμε ντουλάπια στη μικρή αίθουσα
  • Αναβαθμίζουμε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς σαν πολιτιστικό κέντρο.
  • Οργανώνουμε με ψηφιοποίηση του αρχείου του σχολείου καταγράφουμε και εκθέτουμε  υπάρχοντα βιβλία, τακτοποιούμε  και ευθετούμε το διδακτικό υλικό.
  • Επισκευάζομε και βάφομε τα κουφώματα του, που είναι ήδη σε άθλια κατάσταση. 
  • Τοποθετούμε μηχανήματα θέρμανσης για το χειμώνα και ψύξης για το καλοκαίρι.

Σκοπός μας είναι και παραμένει η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου ανάδειξης του πολιτισμού και τής παράδοσης των Στενιών.

Δυστυχώς, όπως πάντοτε συμβαίνει στον τόπο μας, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι ίσως να επιθυμούσαν την εγκατάλειψη, την πλήρη κατάρρευση του σχολείου και αντιδρούν ως καταγγέλοντες. Έφτασαν μέχρι το σημείο να καταγγέλλουν ανερυθρίαστα ότι ο Σύνδεσμος επιθυμεί τη δημιουργία ουζερί !!!

Για εκείνους ίσως θα μπορούσαμε σε δεύτερο  στάδιο να συναινέσουμε στη δημιουργία καφέ-μπαρ-ουζερί σε ένα από τα κλειστά μαγαζιά της πλατείας.

Εμείς οι υπόλοιποι θα επιμείνουμε στην απόφασή μας να εργασθούμε για την σωτηρία του χώρου και την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.

Από αυτό το σχολείο έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους άτομα που κοσμούν τον επιστημονικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν κάτι στο παλιό τους σχολείο και ας γίνει αυτό πόλος έλξης και άλλων σπουδαίων. Με το όραμα αυτό ζητάμε να ανακληθεί η απορριπτική απόφαση του Δήμου και να κοινοποιηθούν εγγράφως οι προϋποθέσεις ανάληψης της χρήσης και του έργου από το Σύνδεσμό μας.

O Πρόεδρος                                                                                                    Τα μέλη

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.