Στην Ρόδο σήμερα 4 Νοεμβρίου 2017 εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου δύο προγραμματικές συμβάσεις για την Άνδρο συνολικού προϋπολογισμού 158.000ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα α)“Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια (Β΄ φάση) Δήμου Άνδρου”, β) “Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου και Αύλειου Χώρου I. Μονής Παναχράντου”. Ειδικότερα η Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου και Αύλειου Χώρου I. Μονής Παναχράντου”, προϋπολογισμού 16.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), περιλαμβάνει την επέκταση του Ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Δικτύου με την τοποθέτηση 14 στύλων φωτισμού, ώστε να καταστεί ασφαλής η πρόσβαση των επισκεπτών και μοναχών στην Ιερά Μονή Παναχράντου. Το αντικείμενο της σύμβασης για την επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Άνδρου αφορά κυρίως στην επισκευή στεγών των δύο σχολικών κτιρίων του Εμπειρικείου Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας, προϋπολογισμού 142.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Ο Έπαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα σχολεία και τον φωτισμό της Ι.Μ. Παναχράντου

Δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμου Άνδρου που αφορούν τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για το νησί μας, υπερψήφισε το περασμένο Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια (Β΄ φάση) Δήμου Άνδρου» και «Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου και Αύλειου Χώρου I. Μονής Παναχράντου».

Τόσο από τον Δήμο Άνδρου, όσο και από τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το έργο που αφορά την επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων και συγκεκριμένα την αλλαγή των κεραμοσκεπών στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου και στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, κρίθηκε άκρως απαραίτητο για την ασφάλεια των κτιρίων.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Δικτύου με την τοποθέτηση στύλων φωτισμού στον δρόμο, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και των μοναχών στην Ιερά Μονή Παναχράντου.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για τη χρηματοδότηση της αλλαγής των κεραμοσκεπών, καθώς και για τον φωτισμό στον δρόμο προς την Πανάχραντο, θέτοντας αυτά τα δύο θέματα προς ψήφιση. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που υπερψήφισαν την πρότασή μας για χρηματοδότησητα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που υπερψήφισαν την πρότασή μας για χρηματοδότ». τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που υπερψήφισαν την πρότασή μας για χρηματοδότηση.

Παράλληλα, ο κ. Σουσούδης έδωσε συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, καθώς, όπως είπε: «ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και τις μελέτες των έργων για την αλλαγή των κεραμοσκεπών, σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στους χρόνους, που μας είχε θέσει ο Περιφερειάρχης για να χρηματοδοτήσει το έργο».

Γρ.Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.