“Στις αρχές τής δεκαετίας του 1990 μερικοί φοιτητές θέλαν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις σπουδές τους – να πάρουν έναν “ενδιάμεσο χρόνο”, αν και ο όρος δεν συνηθιζόταν ακόμη. Πλησίασαν το καθηγητή γεωγραφίας τους, τον Peter Slowe, και τον ρώτησαν σχετικά με ταξίδι και δουλειά στην Ανατολική Ευρώπη. Ήταν δύσκολο να βρεθούν ευκαιρίες γιά ταξίδι σε συνδυασμό με εμπειρία δουλειάς, κι’ έτσι ο Peter άρχισε να κανονίζει να πάνε οι φοιτητές να διδάξουν Αγγλικά στην Ρουμανία, όπου ήξερε μερικούς συνάδελφους τής γεωγραφίας. Έτσι άρχισε το Projects Abroad – τα τοποθετησεις στο Εξωτερικό” – το 1992. Μέχρι το 1997 είμασταν μια μικρή οικογενειακή εταιρία με μόνο δύο υπαλλήλους σε ημιαπασχόληση, και στέλναμε φοιτητές από το πανεπιστήμιο να διδάξουν Αγγλικά στην Ανατολική Ευρώπη. Αλλά με σταδιακά περισσότερα άτομα να επιλέγουν να κάνουν διάλειμμα στις σπουδές ή και στην εργασία τους, και με πολλές αναπτυσσόμενες χώρες να χρειάζονται αυτοσυντηρούμενους εθελοντές, τα οργανωμένα μας προγράμματα εθελοντικού ταξιδιού άρχισαν αν ξεπετάγονται σ’ όλο τον κόσμο. Οι εθελοντές μας μπορούν ακόμη να διδάξουν Αγγλικά στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν πολλά άλλα είδη εργασίας και σε πολλά άλλα μέρη.

Η Projects Abroad σήμερα

Η Projects Abroad είναι ακόμη οικογενειακή επιχείρηση, αλλά εργάζονται τώρα είκοσι άτομα στο γραφείο μας στο Sussex, σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο όπου δίδασκε ο Peter Slowe. Με σχεδόν 700 άτομα εκπαιδευμένο προσωπικό στους προορισμούς μας και 215 διαφορετικά είδη έργων και ευρεία επιλογή ανάμεσα στις αναθέσεις αυτές, είμαστε τώρα ο πρώτος οργανισμός στον κόσμο γιά οργάνωση εθελοντικών ενδιάμεσων χρόνων στο εξωτερικό.

Έχουμε επίσης και προσωπικό προσλήψεων που εργάζονται σ’ όλο τον κόσμο, που συμπεριλαμβάνουν γραφεία σε όλη την Ευρώπη και πιό μακριά, από το Τόκυο στο Τορόντο και από την Αδελαίδα στη Νέα Υόρκη.

Οι εθελοντές γιά την Projects Abroad είναι ηλικίας από 16 έως και 75! Οι εθελοντές ενδιάμεσων χρόνων και οι πρόσφατοι απόφοιτοι αποτελούν ακόμη την πλειονότητα, αλλά όλο και μεγαλύτεροι αριθμοί εθελοντών εγγράφονται μαζί μας κατά τις καλοκαιρινές διακοπές πριν να αρχίσουν πανεπιστήμιο ή όταν είναι ακόμα τελειόφοιτοι σε σχολές και κολλέγια. Πολλά άτομα που διακόπτουν την καριέρα τους έρχονται μαζί μας για να κάνουν ένα εθελοντικό διάλειμμα και όλο και πιό πολλοί συνταξιούχοι επιλέγουν κι’ αυτοί να περάσουν λίγο χρόνο στα έργα μας.

“Πέρσι διοχετεύσαμε σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες την ενεργητικότητα, τις ικανότητες και την αφοσίωση περίπου 8.500 εθελοντών, για να μην αναφέρουμε και τα £12.000.000 που επίσης διοχετεύσαμε. Αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα”

Dr Peter Slowe
Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Projects Abroad.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.