Σε αναμονή της επιστολής μου στην οποία θα αναφερθώ με λεπτομέρεια στους λόγους που με οδήγησαν στην παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και στην ανεξαρτητοποίησή μου ,αναφερόμενος σε  όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 Νοεμβρίου 2017, τα οποία αφορούσαν τη μη θετική μου ψήφο στα τρία πρώτα οικονομικά θέματα της συνεδρίασης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον  , αναφέρω τα  εξής:

Σχετικά με το 1ο θέμα συζήτησης του συμβουλίου, που αφορούσε την απόφαση τελών, το μόνο που έχω να πω είναι  ότι ως  πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών και λογιστής στο επάγγελμα διαβάζοντας την απόφαση των τελών και αντιπαραβάλλοντας τα απολογιστικά στοιχεία που αναφέρει η απόφαση με τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου από τους ταμειακούς απολογισμούς εσόδων και εξόδων του Δήμου ,διαπίστωσα ότι  στις πρώτες  σελίδες της απόφασης υπήρχαν  14 λανθασμένες μεταφορές απολογιστικών στοιχείων!  (δηλαδή στοιχείων που δεν χρήζουν αμφισβήτησης  διότι απλά είναι απολογιστικά)

Το αναφέρω αυτό για κάποιους που βιάστηκαν να πουν ότι όλοι έχουν άποψη για τα οικονομικά και διάφορα άλλα για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο…..

Είχα λοιπόν την ηθική  υποχρέωση να προστατέψω, αναφέροντας το γεγονός αυτό ,πρώτα τον εαυτό μου και συνάμα  όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και όλους τους υπαλλήλους καθώς και τους αιρετούς-μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  που ψήφισαν την απόφαση αυτή.

Σχετικά με το 2ο θέμα συζήτησης που αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ,δεν έκρινα αν είναι σωστό ή λάθος και επίσης  δεν έκανα σε καμία περίπτωση αντί-εισήγηση, απλά προσπάθησα και σε αυτή την περίπτωση να βοηθήσω τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας και τους αιρετούς-μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέροντας πληθώρα λανθασμένων καταχωρήσεων αλλά και   έργων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στο τεχνικό πρόγραμμα ενώ υπήρχε η υποχρέωση αυτή καθώς και έργων που συμπεριλαμβάνονταν κακώς, διότι ήδη είχαν ενταλματοποιηθεί και εξοφληθεί μέσα στην χρήση 2017.Αυτές βέβαια οι διορθώσεις δεν ήταν δυνατόν να γίνουν την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό γύρισε πίσω το Τεχνικό πρόγραμμα για να διορθωθεί και να σταλθεί  σωστά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Τέλος ,σχετικά με το 3ο θέμα συζήτησης που αφορούσε την 5η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017 που τόσα ακούστηκαν για τη μη έγκρισή της, επειδή και καλά συμπεριλαμβάνονταν κωδικοί μισθοδοσίας και θα μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι, έχω να αναφέρω ότι τέτοιου είδους συναισθηματικοί εκβιασμοί με ξεπερνούν….

Ο προϋπολογισμός συνοδευόταν  από βεβαίωση της υπηρεσίας για την επάρκεια απαιτούμενης χρηματικής πίστωσης  για την  μισθοδοσία όλου του έτους 2017.

Παρόλα αυτά και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σε κάθε αναμόρφωση είχαμε προσθαφαίρεση ποσών σε διάφορους ΚΑ που αφορούσαν την μισθοδοσία. Αν λοιπόν  κάποιοι δουλεύουν επιπόλαια και ανεύθυνα θέτοντας σε κίνδυνο την μισθοδοσία των  συναδέλφους τους  ,δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν ευθύνες ούτε να εκβιάζουν τους Δημοτικούς συμβούλους με πρόσχημα ότι αν δεν ψηφίσουν την αναμόρφωση δεν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου.

Άλλωστε ας είχαν προνοήσει να έχουν σε ένα σκέλος ξεχωριστά την μισθοδοσία ,ώστε  να εγκρίναμε μόνο αυτό το σκέλος, κάτι το οποίο ανέφερα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου .

Θεωρώ πως  είναι  προτιμότερο να μην εγκριθεί  μία απόφαση που πάσχει από την γέννηση της (π.χ. απολογιστικά στοιχεία)  αλλά να σταλεί για  διόρθωση και να επανέλθει  στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση, παρά να φτάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και να έχουμε τα ίδια  που είχαμε και πέρυσι με τον προϋπολογισμό του 2017.

Κάποιοι ζητούν την παραίτηση μου, μάλλον την σιωπή μου θέλουν ….

Ας την ζητήσουν λοιπόν από αυτούς που με ψήφισαν και συνεχίζουν και τώρα να μου δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους…

Κακώς προσπαθούσα να στηρίξω κινήσεις που γίνονταν και αφορούσαν την οικονομική διαχείριση του Δήμου χωρίς να έχουν τη  σύμφωνη γνώμη μου ,αν και εγώ ήμουν αποκλειστικά υπεύθυνος για τα οικονομικά του Δήμου και εγώ θα κληθώ  να απολογηθώ για την τριετία που πέρασε, κανείς άλλος από τους αιρετούς….

Κακώς παρέμενα στην θέση αυτή, όταν από την αρχή του 2016 απαξιώθηκα ,κάνοντας προτάσεις που έμεναν στο συρτάρι ,περιμένοντας υπομονετικά  ότι κάτι θα αλλάξει…

Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν …..

Όσο για αυτούς που θεωρούν ότι όλοι έχουν γνώμη για την οικονομική διαχείριση του Δήμου μπορούν ελεύθερα στα Δημοτικά συμβούλια να λένε την γνώμη τους ….ποιος  τους εμποδίζει…. ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…

Χρήστος Βουραζέρης

Σημείωση “α“: Η δημοσίευση γίνεται ακριβώς ως έχει, κατά παράκληση του υπογράφοντος το κείμενο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.