Κυρία Φωτοπούλου με έκπληξη διάβασα το περί ευθύνης πρωτοσέλιδο κείμενο σας (φύλλο Οκτωβρίου 2017) και διαπίστωσα πως έλειπε αυτό που ζητάτε από τους άλλους: η ευθύνη!!! Κανόνας της υπεύθυνης δημοσιογραφίας είναι να μην γράφονται ανακρίβειες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα. Δυστυχώς όμως εσείς παραθέτετε «έργα» του σημερινού δημάρχου με μια αβάστακτη ελαφρότητα.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο σας γράφετε πως η δημαρχία Σουσούδη «εν πολλοίς επαληθεύτηκε: Ο βιολογικός της Χώρας, η πεζογέφυρα του Νειμποριού, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κόρθι, η δρομολόγηση του ΧΥΤΥ, η ύδευση στον Άγιο Πέτρο, η πιστοποίηση των Σφαγείων στο Γαύριο είναι μόνο μερικά από τα έργα που παίρνουν τον δρόμο τους». Προς γνώση σας:

  • Ο βιολογικός και το δίκτυο αποχέτευσης της Χώρας είχε μελετηθεί, δημοπρατηθεί, ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και κατασκευαστεί από την προηγούμενη διοίκηση. Οταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση είχε ολοκληρωθεί κτιριολογικά και μηχανολογικά σε μεγάλο ποσοστό. Αλλωστε, η κοινοπραξία κατασκευής του έργου έχει δώσει αυτά τα χρόνια τρεις συνεντεύξεις που παραθέτει όλα τα στοιχεία. Προφανώς δεν υπέπεσε τίποτα από αυτά στην αντίληψη σας.
  • Η πεζογέφυρα μελετήθηκε, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση. Κατασκευάστηκε Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2014 με καθημερινή παρουσία του αείμνηστου συνεργάτη μου Νίκου Θεολόγου. Προς γνώση σας, σε όλη την διάρκεια της κατασκευής η σημερινή διοίκηση δεν πήγε ούτε μια φορά να δει το έργο που υλοποιούνταν, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η κατασκευαστική εταιρεία. Άλλα ούτε αυτά τα πήρατε είδηση. Την μετέπειτα επέκταση της πεζογέφυρας ανέλαβε ιδιώτης χορηγός με σχέδια που είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση. Αλλά ούτε αυτό το ξέρετε. • Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έργο επί δημαρχίας μου στο Κόρθι, συνεχίστηκε επί δημαρχίας μου στην Άνδρο. Όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση είχε τελειώσει το 80% του έργου. Βοηθήσαμε στην παράταση του προγράμματος Θησέας και έτσι έγινε εφικτή η απορρόφηση και του υπόλοιπου προϋπολογισμού του έργου, το οποίο ολοκληρώνεται μερικώς.
  • Η δρομολόγηση του ΧΥΤΥ είναι μια μελανή σελίδα της διοίκησης Σουσούδη. Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε έτοιμη την μελέτη χωροθέτησης. Έλειπε μόνο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση αναίρεσε τις προηγούμενες θέσεις της μελέτης και περιπλανήθηκε επί 7 μήνες στα βουνά και στα λαγκάδια της Άνδρου, αναζητώντας τάχα νέες θέσεις, οι οποίες δεν είχαν τύχη στην μετέπεια αξιολόγηση. Ετσι, η μελέτη κατέληξε κατόπιν άσκοπης καθυστέρησης στην ίδια πρόταση. Κατά την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου 2015, 6 από τους 13 συμβούλους τουΔημάρχου καταψήφισαν την πρότασή του και αν δεν ήταν στην ψηφοφορία αυτή η παράταξή μας και ιδίως ο αείμνηστος Νίκος Θεολόγου, δεν θα υπήρχε χωροθέτηση, αφού η πρόταση πέρασε με ψήφους 11-10.

  • Η ύδρευση στον Άγιο Πέτρο είναι έργο με μελέτες που είχαν ανατεθεί από τον Δήμο Υδρούσας. Κατά την διάρκεια της διοίκησής μας τις ωριμάσαμε και η διοίκηση Σουσούδη ολοκλήρωσε τις μελέτες και δημοπράτησε το έργο.
  • Για να σας πιστώσω και μιά αλήθεια, η πιστοποίηση των σφαγείων είναι όντως έργο της δικής του περιόδου.

Όμως βλέπω πως στο άρθρο σας ξεχάσατε να πιστώσετε στην διοίκηση Σουσούδη και άλλα σημαντικά έργα, που μελετήθηκαν ή κατασκευάστηκαν σε μεγάλο βαθμό επί της προηγούμενης διοίκησης, όπως:

  • το νέο δημοτικό σχολείο του Γαυρίου, το οποίο μελετήσαμε και εντάξαμε από το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2014.
  • Το δίκτυο και τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης των Στενιών
  • Το αποχετευτικό δίκτυο των Λειβαδίων, έργο δωρεάς του κ. Α. Τάττου, το οποίο ακόμη αναμένει να συνδεθεί με το δίκτυο της Χώρας
  • Η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην Χώρα
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση των γυμνασίων Χώρας και Γαυρίου
  • Τέλος, σε στενή συνεργασία με τον κ. Α. Τάττο, σχεδίαστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε το ανοικτό θέάτρο της Χώρας. Το έργο ολοκληρώθηκε και λειτούργησε το καλοκαίρι του 2015.

Να σημειώσω εδώ οτι η αναφορά στα προηγούμενα έργα δεν είναι eξαντλητική αλλά ενδεικτική της προσπάθειας που έγινε μέσα σε 3.5 χρόνια.

Συμπληρωματικά, θα μπορούσατε να πιστώσετε στην σημερινή διοίκηση και τα εξής έργα, για τα οποία πολύ θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για την τύχη τους:

  • Δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικός καθαρισμός σε Μπατσί και Γαύριο
  • κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου
  • παλαιό δημοτικό σχολείο Γαυρίου,
  • διάβρωση παραλίας Μπατσίου
  • λειτουργία μαρίνας Μπατσίου
  • αποχέτευση Μεσσαριάς

Και αυτή η λίστα είναι ενδεικτική.

Οπως καλά γνωρίζετε, πολύ σπάνια κάνω δημόσιες παρεμβάσεις και μόνο όταν το κρίνω απόλυτα αναγκαίο. Θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους αναγνώστες σας για τον λόγο οτι, οι άνθρωποι που συνέβαλαν αποφασιστικά στα έργα τα οποία αναφέρετε δεν είναι στην ζωή.

Όλοι στην Άνδρο με ξέρουν. Ξέρουν τη διαδρομή μου, το έργο μου, τα σωστά, αλλά και τα λάθη μου.

Βγήκα δημόσια να υπερασπιστώ τα έργα που αποδώσατε στον κ. Σουσούδη, ως καθήκον στη μνήμη του στενού συνεργάτη μου Νίκου Θεολόγου, που στήριξε με πάθος όλα τα παραπάνω έργα.

Κόρθι, 17/12/2017

Ο πρώην δήμαρχος Άνδρου και Κορθίου

Γιάννης Γλυνός

Υ.Γ.: Αναμένω να δω την επιστολή μου αυτή δημοσιευμένη στην εφημερίδα και στο site σας, την οποία κοινοποιώ και στα άλλα ΜΜΕ του νησιού (enandro.gr, androsfilm.gr)

Kύριε Γλυνέ, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, να παρέμβετε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, κατά την άποψή σας. Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσθε είναι σχολιαστικό περί ευθύνης, με ενδεικτικά παραδείγματα για έργα που τελεσφορούν επί  δημαρχίας Σουσούδη και δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο!!! Σεβόμενη την ιδιότητά σας ως απλού πολίτη αλλά και την θητεία σας ως Δήμαρχος Κορθίου και Άνδρου, σαφώς και η εφημερίδα προβαίνει στην δημοσίευση της επιστολής σας, απορώ πως σκεφθήκατε διαφορετικά…

Για να μην ανησυχήσετε περισσότερο η εφημερίδα Δεκεμβρίου έχει ήδη τυπωθεί. Η επιστολή σας στην έντυπη έκδοση θα δημοσιευθεί στο φύλλο Ιανουαρίου 2018.

Ευχαριστώ

Μαριάννα Φωτοπούλου – Μαργέτη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.