Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Άνδρο! Στην εφημερίδα έφθασε η ακόλουθη επιστολή:

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018, κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Αγαπητέ κύριε Σουσούδη,

Λόγω των ημερών θα θέλαμε, κι εμείς με τη σειρά μας, να σας στείλουμε Ευχές για το 2018 και να σας υπενθυμίσουμε πως όταν αναφέρεστε σε εμάς, καλό θα ήταν να μην ξεχνάτε πως αναφέρεστε σε αιρετούς και όχι σε έμμισθους ή άμισθους συμβούλους, οι οποίοι συχνά είναι υποχρεωμένοι να σας κάνουν υποκλίσεις και να ανέχονται σιωπηλά τα καπρίτσια σας…

Ευχόμαστε ολόψυχα το 2018 να σας δώσει Φώτιση και να καταλάβετε πως η εμπάθεια στο πρόσωπο μας, στο πρόσωπο των συμβούλων που σας εξέλεξαν δήμαρχο, η μικροψυχία και η «κατινιά» που χαρακτηρίζει τον πολιτικό σας λόγο, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στη συνείδηση των Ανδριωτών, εκθέτει όμως και ολόκληρο το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε «καλά μυαλά» και να σας υπενθυμίσουμε πως η τοπική κοινωνία γνωρίζει καλά τους αραχτούς και τους τεμπέληδες, αν  και στο σχετικό σχόλιό σας «περί αραχτών», μάλλον αναφέρεστε στην προσωπική σας ιστορία… Αντιλαμβανόμαστε πως σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε πως υπάρχουν άνθρωποι που επιβιώνουν, ευτυχώς για τον τόπο μας, όπως κι εμείς με πραγματική και σκληρή εργασία, χωρίς να θυσιάζουμε την αξιοπρέπεια μας και χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να «φιλάμε κατουρημένες ποδιές»  προκειμένου να σας γίνουμε αρεστοί.

Είθε το 2018 να πάψετε να βρίσκεστε σε μόνιμη σύγχυση  και να το αποδεικνύετε καθημερινά, εξωτερικεύοντας άτσαλα τον μόνιμο πανικό που σας διακατέχει… Είναι τουλάχιστον θλιβερό, την στιγμή που η κοινωνία βογκάει εξαιτίας υπέρογκων λογαριασμών, εσείς  να επιδίδεστε στην εξαγορά συνειδήσεων και υποκριτικά να προσπαθείτε  να μας πείσετε πως όλα βαίνουν καλώς…

Όσο κι αν χρησιμοποιείτε εκβιαστικό λόγο, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα ελέγχουμε τις δημοτικές διαδικασίες μέχρι την τελευταία στιγμή της παρούσας θητείας μας, διότι αυτό αποτελεί κυρίαρχη υποχρέωση απέναντι στους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν.

Κανένας από εμάς δεν εγκατέλειψε το νησί κύριε Σουσούδη, ΟΛΟΙ εγκατέλειψαν εσάς και τους επικίνδυνους  χειρισμούς σας.  Οι προκλήσεις στην Υδρούσα είναι πολλές και τις γνωρίζετε καλά. Δυστυχώς όμως, αντί να βοηθήσετε να λυθούν τα τεράστια προβλήματα, αντί να αφουγκραστείτε τους πολίτες, όταν δεν βρίσκεστε σε διακοπές βέβαια…, κυνηγάτε  φαντάσματα και φανταστικούς εχθρούς, επαναλαμβάνοντας εμμονικά, εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια, πως για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι…

Όσους άμισθους ή έμμισθους συμβούλους κι αν έχετε δίπλα σας, όσοι κι αν σας πλαισιώσουν στα πανηγύρια και στις δεξιώσεις  που τόσο αγαπάτε, αυτόν τον τόπο εσείς τον οδηγείτε στην καταστροφή και στην υποβάθμιση, γιατί «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…»,όπως σοφά λένε οι συντοπίτες μας.

Βεβαίως, κάνοντας την αυτοκριτική μας, ομολογούμε πως  σφάλαμε κι εμείς που σας εμπιστευτήκαμε και σας εκλέξαμε Δήμαρχο. Έχουμε μερίδιο ευθύνης το οποίο αποδεχόμαστε, σας διαβεβαιώνουμε όμως, πως ποτέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε, όσες πιέσεις κι αν ασκείτε, αυτούς που εμπιστεύτηκαν στα χέρια μας τους κόπους τους, το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους, και του νησιού μας.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018, κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου

Άννα Βολίκα            Ανδρέας Βόσσος            Μαρία Μαμάη

—Η παραπάνω απάντηση δίνεται στην ακόλουθη ανάρτηση του Δημάρχου ´Ανδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη που είχε προηγηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB και στο διαδίκτυο γενικότερα.

Η επιστολή Θ. Σουσούδη

Δεν ήθελα λόγω των ημερών, να ασχοληθώ με την διαδικτυακή λάσπη, υποκρισία και παραπληροφόρηση. Όμως είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην αήθη συκοφαντία των γνωστών άγνωστων, προς ένα συμπατριώτη μας, ο οποίος αποδέχτηκε μια πρόσκληση προσφοράς. Πράγμα που θα έκανε ο κάθε πολίτης που πονάει τον τόπο του.
Κύριοι διαδικτυακοί συκοφάντες, του «Άνδρου Ζωής», εσείς που υπηρετείτε ΜΟΝΟ τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα και η εμπάθεια δεν σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα και το συμφέρον του νησιού μας, είστε κλητήρες της υποκρισίας και της παραπληροφόρησης και κρίνετε «εξ ιδίων τα αλλότρια».
Ευτυχώς στην Άνδρο υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταυτίζουν την προσφορά τους με οικονομικά οφέλη.
Η μηδενιστική τακτική σας, είναι σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα της προσφοράς και της ενότητας. Η μόνη τακτική που γνωρίζετε είναι το «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Ο Κύριος Γιώργος Βλάμης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει έμπρακτα τον τόπο του, ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση πολλές δεκαετίες και ως νομαρχιακός σύμβουλος και ως δημοτικός σύμβουλος – αντιδήμαρχος πρώην δήμου Υδρούσας με αποδεδειγμένη εμπειρία και συνεισφορά του στον τόπο.
Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω δημόσια για την αποδοχή της πρόσκλησής μου να βοηθήσει αφιλοκερδώς με την εμπειρία και τις γνώσεις του και να μας παρέχει τις συμβουλές του για το καλό της περιοχής και του νησιού γενικότερα.
Και αυτό, την ίδια στιγμή, που τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έπρεπε να δουλεύουν για τα προβλήματα, αρκούνται στο να κάνουν στείρα αντιπολίτευση και μάλιστα στην παράταξη, που τους ανέδειξε.
Φαίνεται όμως ότι και οι “αραχτοί” έχουν οπαδούς, ευτυχώς λίγους , γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσα να κατανοήσω την απίθανη και μικρόψυχη “κριτική” σας.
Ίσως κάποιοι να “ποντάρουν” στο χαντάκωμα του νησιού μας για να βγουν μετά ως Μεσσίες. Δυστυχώς για αυτούς, υπάρχουν και άνθρωποι που πονάνε τον τόπο και δεν τον θυσιάζουν στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων.
Όταν ένας ολόκληρος πρώην δήμος Υδρούσας, έχει μείνει πλέον- χάρη στους «αραχτούς»- με δυο δημοτικούς συμβούλους πράγμα αδύνατον να διαχειριστούν όλο το φόρτο εργασιών και προβλημάτων που προκύπτουν σε κάθε επίπεδο είναι λογικό να στρατευτούν κάποιοι, που έχουν την ανάλογη ευαισθησία.
Οι σχολιαστές της “Άνδρου Ζωής” προφανώς δεν πίστευαν ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Γιώργο Βλάμη που τιμούν και πονάνε τον τόπο τους. Δικό τους το πρόβλημα, εμφανής και ο πανικός τους. Ενοχλήθηκαν που άνθρωποι ικανοί και αποδεκτοί από την κοινωνία μας, άνθρωποι νοικοκυραίοι θέλουν να προσφέρουν βοήθεια για να πάει ο τόπος ένα βήμα μπροστά.
Τους προειδοποιούμε να ετοιμάζονται και για άλλες παρόμοιες εκπλήξεις όταν θα δουν και άλλους συμβούλους να πλαισιώνουν τη δημοτική Αρχή. Οπότε..ψυχραιμία!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.