Με επιστολή τους – αναφορά προς τον Δήμο Άνδρου οι Σύμβουλοι Μαρία Μαμάη, Ανδρέας Βόσσος και Άννα Βολίκαν εκθέτουν την κατάσταση στις γεωτρήσεις του Μπατσίου, όπως απεικονίζεται σε φωτογραφίες πολιτών που επισυνάπτουν στην επιστολή τους με ημερομηνία 22.1.2018.

Το κείμενο έχει ως εξής:

 

Θέμα: Ενημέρωση κατάστασης των γεωτρήσεων του Μπατσίου στην περιοχή Μονή Αγίας;

Λάβαμε ενημέρωση καθώς και φωτογραφικό υλικό από κατοίκους που δείχνει εικόνες εγκατάλειψης των γεωτρήσεων που υδρεύουν το Μπατσί, εξαφανισμένες οι αντλίες, οι σωλήνες πεταμένες στο δρόμο και τα καπάκια σπασμένα. Οι γεωτρήσεις είναι αφύλακτες και το νερό, η στάθμη του οποίου είναι στα 50 εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους (δείτε σχετικές εικόνες), είναι εκτεθειμένο σε κάθε μορφή μόλυνσης ή άλλου είδους φθορά.

Οι δύο πλησιέστερες προς τον υπό χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα γεωτρήσεις δίνουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης!

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή;

Γεωτρήσεις που έγιναν με κονδύλια της ΕΕ δεν τις υπολογίζει κανείς;

Το καλοκαίρι θα έχει το Μπατσί νερό;

Μήπως αυτή η εγκατάλειψη των δύο συγκεκριμένων γεωτρήσεων δεν είναι τυχαία εν όψει της συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ;

Οι σημερινές φωτογραφίες που μας προσκόμισαν οι πολίτες μιλούν από μόνες τους…

Τις γεωτρήσεις του Μπατσίου καθώς και τον ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ της περιοχής οφείλουμε να τον προστατεύσουμε, συνεπώς ο Δήμος καλείται να πάρει άμεσα μέτρα και να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες σχετικά με το θέμα. Δεσμευόμαστε πως θα παρακολουθούμε το θέμα στενά διότι μας αφορά όλους. Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους (Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ψωμάς) πως για οποιαδήποτε είδους δολιοφθορά, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη. Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και προστατεύεται από τους νόμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Άννα Βολίκα Ανδρέας Βόσσος Μαρία Μαμάη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.