Για το που μπορεί να φτάσουν τα ανεπιτήρητα ζώα

η φωτογραφία του Μανώλη Μακρογκίκα είναι απίστευτα εύγλωττη.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τον ιστότοπο του Δήμου Τρικκαίων. Περιοχή ορεινή με πολά ανεπιτήρητα ζώα. Ο νόμος 4056 για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι περισσότερο από σαφής. http://www.hfsf.gr/files/legal/07.L4056_am6.pdf 

Το άρθρο του Δήμου Τρικκαίων

Λειτουργεί εγκατάσταση για να διασφαλιστεί η νομιμότητα, προστατεύοντας τις καλλιέργειες

Λύσεις σε θέμα που ταλαιπωρεί κατοίκους χωριών, έδωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 λειτουργεί ειδικός χώρος εγκατάστασης ανεπιτήρητων ζώων. Σε αυτόν θα συγκεντρώνονται ζώα, που για κάποιον λόγο βόσκουν ελεύθερα (αιγοπρόβατα, βοοειδή κ.λπ.) και τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε καλλιέργειες και κήπους σε χωριά από τους Σπαθάδες μέχρι την Αγρελιά. Ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα, φρόντισε με βάση τον νόμο να δημιουργήσει τον συγκεκριμένο χώρο (στον Παλαιόπυργο) και ετοιμάζεται να τον λειτουργήσει. Πρόκειται για έκταση ενός στρέμματος, περιφραγμένη και με ειδικό χώρο σταυλισμού. Σε αυτόν θα συγκεντρώνονται τα ζώα που περισυλλέγονται και, ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. Εάν τα ζώα φέρουν ενώτια, θα φυλάσσονται το ανώτατο για 10 ημέρες και θα ειδοποιείται ο κάτοχός τους. Για κάθε ημέρα φύλαξης, επιβάλλεται πρόστιμο 10€, ενώ άλλα 50€ είναι το πρόστιμο για αιγοπρόβατα και 150€ για βοοειδή.
Αν δεν φέρουν ενώτια, άμεσα αποκτούν «ταυτότητα» από τον κτηνίατρο του Δήμου και πλέον περιέχονται στην ιδιοκτησία του, με τη δυνατότητα εκποίησής τους.

Από το γραφείο Τύπου”

Στην Άνδρο τι έχουμε κάνει;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.