Ανακοίνωση για τις εγγραφές και τις μετακινήσεις 

Ο Δήμος Άνδρου και οι διοργανωτές του 2ου Ημιμαραθωνίου γνωστοποιούν ότι οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους δρομικούς αγώνες, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 και ώρα 13.00 μ.μ. Η ονομαστική λίστα των εγγεγραμμένων θα αναρτηθεί μετά τη λήξη της περιόδου εγγραφών. Παράλληλα, η λίστα αυτή θα υπάρχει και στα πρακτορεία στη Ραφήνα (TOGIAS TRAVEL & MAMALIS TRAVEL) για την έκδοση των εκπτωτικών εισιτηρίων σας.

Μεταφορά των αθλητών: Την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, η μεταφορά/μετακίνηση θα γίνεται δωρεάν από το λιμάνι του Γαυρίου με το ΚΤΕΛ Άνδρου ΜΟΝΟ για τους αθλητές.

Για τον Ημιμαραθώνιο –> προς την περιοχή του Κορθίου και για τον Αγώνα Δρόμου του Αφανούς Ναύτη (10χλμ) –> προς την περιοχή της Χώρας.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 Απριλίου 2018 Ώρα αναχώρησης από Γαύριο: 10:00 π.μ. Επιστροφή από Χώρα προς λιμάνι Γαυρίου: 17:00 μ.μ.

*ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 22 Απριλίου 2018. Ο Δήμος Άνδρου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και τη συνδρομή συλλόγων, φορέων και εθελοντών προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους αθλητές και τους συνοδούς τους, με τη συμμετοχή να αναμένεται μεγαλύτερη από πέρυσι.

Ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου, που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ, έχει σημείο εκκίνησης την παραλία του Όρμου Κορθίου και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα της Άνδρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, με ώρα εκκίνησης 11:45 π.μ. Παράλληλα, όπως και πέρυσι, διοργανώνεται ο Αγώνας Δρόμου Αφανούς Ναύτη, με αφετηρία την πλατεία του Αφανούς Ναύτη και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα, ενώ η πανέμορφη διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές διέρχεται μέσα από το γραφικό χωριό Στενιές. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα των αγώνων, το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στις 16:00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την Αθλητική Ναυαγοσωστική, αγώνισμα Beach Flags, στην παραλία του Νεϊμποριού, με συντονιστή τον κ. Στάθη Αβραμίδη, επικεφαλής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ και την κα. Ελευθερία Αβραμίδου, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ.

Επίσης, την ίδια μέρα στις 20:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στους ναυτικούς. Ο Θάνος Θεοδωρόπουλος παρέα με τους «Αιθεροβάτες» θα μας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά με έντεχνη μουσική στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα και η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φωτογραφική εξόρμηση στην Άνδρο», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, από το «Andros’ Cycladic Tourism» σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Instagramers Events», διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή με κέρασμα και συμμετοχή των χορευτικών της Άνδρου στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή, 20 Απριλίου έως και τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, η είσοδος στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι ελεύθερη για τους αθλητές και  τους συνοδούς τους.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «Fast Ferries» και «Golden Star Ferries» για την παραχώρηση έκπτωσης ύψους 40% στα ατομικά εισιτήρια των αθλητών του Ημιμαραθωνίου Άνδρου και του Αγώνα του Αφανούς Ναύτη, καθώς και σε αυτά των συνοδών τους, και επίσης 20% έκπτωση στα ΙΧ αυτοκίνητα. Η έκπτωση αυτή ισχύει από την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 έως και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018.

Επιπλέον, ευχαριστεί τα ΚΤΕΛ Άνδρου για την προσφορά τους για δωρεάν μετακινήσεις στους αθλητές και συμμετέχοντες, όπως επίσης και τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας των Αγώνων, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση και επιτυχία των αγώνων στο νησί της Άνδρου.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου να καθιερωθεί όχι μόνο ως αθλητικό γεγονός, αλλά και ως ένας θεσμός που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την ιστορία, που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού. Για τους συμμετέχοντες, οι αγώνες δρόμου αναδεικνύουν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της ψυχής. Για όλους μας, αποτελούν μια πηγή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, αξίες, που στη σημερινή εποχή είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη συμμετοχή και τη διοργάνωση των αγώνων, μπορείτε να ενημερώνεστε από την εξής ιστοσελίδα: https://androshalfmarathon.wordpress.com/

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.