Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05-06-2018) καθώς και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών (08-06-2018), η Λιμενική Αρχή Άνδρου διοργάνωσε καθαρισμούς των βυθών των λιμένων Κορθίου και Χώρας Άνδρου την 09-06-2018 και 10-06-2018, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, την 09-06-2018 με τη συμμετοχή των συλλόγων ερασιτεχνών δυτών «ΤΗΘΥΣ» και «SCUBANDROS» και την ευγενική προσφορά του συντοπίτη μας κ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ Γεώργιου, ο βυθός του λιμανιού  του Κορθίου καθαρίστηκε για πρώτη φορά συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του θαλάσσιου χώρου του με την απομάκρυνση μιας σειράς άχρηστων υλικών και απορριμμάτων όπως λάστιχα, πλαστικά, κάδοι, τενεκέδες κ.λπ.

Την επόμενη ημέρα, η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τον σύλλογο καταδυτών «TZANOUDAKIS DIVING» προέβη σε καθαρισμό του βυθού του λιμένα Χώρας απομακρύνοντας από τον χώρο επίσης πολλά άχρηστα υλικά.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση των παραπάνω περιβαλλοντικών δράσεων, η Υπηρεσία μας ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές δύτες, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλλαν με τον τρόπο τους για τα θετικά αποτελέσματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος των λιμανιών μας και συγκεκριμένα:

  • Τους ιδιοκτήτες των επαγγελματικών σκαφών «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Α. 36 και «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Α. 137, κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Νικόλαο και ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ Ιωάννη αντίστοιχα.
  • Το ξενοδοχείο «PERAKIS HOTEL» και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «VILLA VIEW» για τη φιλοξενία των μελών των καταδυτικών συνεργείων.
  • Την ακτοπλοϊκή εταιρεία «FAST FERRIES» και τα Κ.Τ.Ε.Λ. Άνδρου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς των εθελοντικών ομάδων και του εξοπλισμού τους.
  • Τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων «Η ΑΝΔΡΟΣ», για τη συμμετοχή τους στις εργασίες καθαρισμού.
  • Το εστιατόριο «ΤΟ ΠΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ» στο Κόρθι και τον επιχειρηματία κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Παντελή, για την τροφοδοσία των ομάδων.
  • Τον Γέροντα Ευδόκιμο και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος για τη μοναστηριακή φιλοξενία/ενημέρωση και τη μεσημεριανή ανάπαυλα/γεύμα την Κυριακή 10-06-2018.

Οι καθαρές θάλασσες και τα καθαρά λιμάνια αποτελούν τον καθρέπτη της ισχυρής ναυτιλιακής και τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και συνεπώς η εντατική μέριμνα περιβαλλοντικής προστασίας τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον μας, πάντα βασισμένη και στον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας.

Εκ της Λιμενικής Αρχής Άνδρου

Ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.