“Τις θετικές εντυπώσεις των επισκεπτών έλαβε η παρουσίαση του πολιτισμού και της γαστρονομίας του Αιγαίου, της Άνδρου και της Μυκόνου, στο Αιγαιοπελαγίτικο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην πόλη Kunming, πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan της Κίνας. Τα δύο Κυκλαδίτικα νησιά ταξίδεψαν για πρώτη φορά στην Κίνα για να αναδείξουν το μεγαλείο του γαστρονομικού και πολιτιστικού τους πλούτου, την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις και τα έθιμά τους.

Η παρουσίαση των δύο νησιών, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Intercontinental Kunming, ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Media και Social Media της πόλης Kunming και σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και εισαγωγείς. Την παρουσίαση των Κυκλάδων, και ειδικά της Άνδρου και της Μυκόνου, έκανε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Guangzhou κ. Γρηγόρης Τασσιόπουλος, ο οποίος έδειξε τα τοπία, την ιστορία, τις τουριστικές εμπειρίες της Άνδρου και της Μυκόνου και συνέχισε η Σύμβουλος Ανάπτυξης Νέων Αγορών και διοργανώτρια της εκδήλωσης κα Μαρία Ζησούλη, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό και τα προϊόντα τους. Ομιλία καλωσορίσματος της εκδήλωσης έγινε και από τον Γενικό Διευθυντή του Ξενοδοχείου κ. Jeffrey Yuan, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την επιλογή του Intercontinental για την παρουσίαση των Κυκλαδίτικων νησιών, ανέφερε ότι το επόμενο ταξίδι του θα είναι στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Άνδρο και τη Μύκονο.

Ακολούθως, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου έγινε ζωντανή παρουσίαση παρασκευής ελληνικών πιάτων από τους chefs Νίκο Μουζάκη και Θάνο Τσαπάρα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους με τις γεύσεις και τα αρώματα της Κυκλαδίτικης κουζίνας. Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων, βρέθηκε ο κ. Wang Hao, Αντιπρόεδρος της Kunming People’s Association για τη φιλία με χώρες του εξωτερικού, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες της πόλης. Οι επίσημοι καλεσμένοι, σύμφωνα με την κινεζική συνήθεια, υπέγραψαν την αφίσα των νησιών, επισφραγίζοντας την υπόσχεσή τους να γνωρίσουν από κοντά τα δύο νησιά. Στη συνέχεια, ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Μυκόνου και οι μουσικοί από την Άνδρο διασκέδασαν με τα τραγούδια και τους Κυκλαδίτικους ρυθμούς τους επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, χόρεψαν τους νησιώτικους χορούς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει καθημερινή παρουσίαση της Κυκλαδίτικης κουζίνας και παραδοσιακών πιάτων της Άνδρου και της Μυκόνου στον χώρο του ξενοδοχείου και ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από το χορευτικό συγκρότημα των επτά χορευτών και δύο μουσικών, προκειμένου οι επισκέπτες να μυηθούν στην κουλτούρα των Κυκλάδων. Επιπλέον, πραγματοποιείται προβολή οπτικού υλικού των νησιών Άνδρου και Μυκόνου, της ομορφιάς των τοπίων, των τουριστικών υποδομών, των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού τους. Υπενθυμίζεται ότι το Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Κίνα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Δήμων Άνδρου και Μυκόνου, του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Πολιτιστικού Τμήματος Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», το Cycladic Tourism Network  of Andros και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυκόνου «Ανεμόμυλοι». Χορηγοί του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού Άνδρου – Μυκόνου, είναι οι επιχειρήσεις των δύο νησιών που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Το Cycladic Network  of Andros, η εταιρεία Golden Star Ferries, Pearls of Mykonos, Palladium Boutique Hotel Mykonos, καθώς και οι επιχειρήσεις που παράγουν λουκούμια της Σύρου. Η παρουσίαση των νησιών Άνδρου και Μυκόνου θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018.”

Γρ. Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.