Γαύριο Το πρόγραμμα της 5ης Δεκεμβρίου σηματοδοτήθηκε από την υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Μηνά και τον Εσπερινό την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του τιμίου λειψάνου, καθώς και η λαμπαδηφορία στην συνέχεια. Να σημειωθεί ότι η λιτανεία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, αγήματος του Ν.Π.Α. και μαθητών όλων των βαθμίδων. Στις 8:00 έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου ενώ ακολούθησε κέρασμα, προσφορά του Δήμου Άνδρου.

Το πρόγραμμα ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του Γαυρίου, περιλαμβάνει τον Όρθρο στις 7:30 π.μ., τη Θεία Λειτουργία στις 9:15 και στις 10:30 θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο του Ναού του Αγίου Νικολάου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Στις τελετές και τις εκδηλώσεις συμμετέχουν ιερείς, μαθητές όλων των βαθμίδων συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και πλήθος πιστών. Προσκεκλημένοι είναι οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, τοπικών φορέων και  συλλόγων, καθώς και τα τάγματα ασφαλείας.

 Κόρθι. Ο Όρμος Κορθίου τιμά τη μεγάλη εορτή του Αγίου Νικολάου, που είναι πολιούχος της περιοχής με ευρύ πρόγραμμα πανηγύρεως του Ι. Μ. Ν. του Αγίου Νικολάου που ξεκίνησε την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της σπουδαίας γιορτής. Το πρόγραμμα της 5ης Δεκεμβρίου αποτελείτο από τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στις 7:00 μ.μ. και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Άνδρου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της περιοχής. Στην συνέχεια στο λιμάνι ετελέσθη δέηση υπέρ της καλής και ασφαλούς πλεύσης των ναυτιλλομένων, τρισάγιο στη μνήμη των πνιγέντων Ναυτικών και θα γίνει ρίψη στεφάνου από τον Δήμαρχο Άνδρου.

Στις 6 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7:30 π.μ. Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Νειμποριό. Με τον καθιερωμένο εσπερινό στις 5.12.2018 και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, στις 6 ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου γιορτάζει ο ομώνυμος Ναός στο Νειμποριό. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του το εκκλησίασμα μετά την Δοξολογία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.