Photo: Αρχείο

Άνδρος, 9/1/19 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:22820 22021- FAX:22820 23766                                                                                                                                                

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ                                    

                                                                                                   ΘΕΜΑ: Επιδείνωση Καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ) αναμένεται επιδείνωση του καιρού για το επόμενο 24ωρο. Συγκεκριμένα από σήμερα το μεσημέρι 9 Ιανουαρίου 2019 αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (εντάσεως 7-8 μποφόρ) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο χιονιού που έχουν τα βουνά της Άνδρου,  είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

Μεγάλη προσοχή από όλους τους πολίτες της Άνδρου για τις επόμενες μέρες, ειδικά τις ώρες που εκδηλώνονται σφοδρές καταιγίδες, με άσκοπες μετακινήσεις. Παρακάτω αναγράφονται συμβουλές για όλους τους πολίτες όσον αφόρα την αυτοπροστασία των πολιτών σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναφέρονται στην επίσημη σε σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να π
έσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. 
www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση 
www.civilprotection.gr.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου καθώς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Τηλ.Επικοινωνίας:
•2282042199 Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου
•112 (Χωρίς χρέωση)Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης
•2282022300 Αστυνομικό τμήμα Άνδρου
•697 0194411‬ (ΣΕΔΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.