Ο Δήμος Άνδρου συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους Δήμους της Ελλάδας, ως προς την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με το αποτέλεσμα μελέτης που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης», καταλαμβάνοντας την 9η θέση στη σχετική κατάταξη, ανάμεσα σε 320 Δήμους. Η μελέτη στόχο είχε να απαντήσει στο ερώτημα του κατά πόσο ο κάθε Δήμος πέτυχε στην αποστολή του.

Ειδικότερα, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» παρουσίασε την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, τα πορίσματα της νέας του μελέτης «Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων», στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Money Show Athens 2019.

Ο Δείκτης, που συνέταξε το ΚΕΦίΜ πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος, αξιολογεί και κατατάσσει 320 δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες. Οι δέκα αποτελεσματικότεροι δήμοι της χώρας βάσει των στοιχείων για το 2017 είναι σύμφωνα με τον Δείκτη οι εξής:

Δήμος Μετσόβου

Δήμος Αριστοτέλη

Δήμος Καλαβρύτων

Δήμος Καλαμάτας

Δήμος Ιωαννίνων

Δήμος Φιλιατρών

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Δήμος Ζαγορίου

Δήμος Άνδρου

Δήμος Ήλιδας

Τον Δείκτη και τα πορίσματά του παρουσίασε ο υπεύθυνος για την εκπόνηση της μελέτης, νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, Αθανάσιος Τσιούρας. Τα πορίσματα σχολίασαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τέως Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, και ο δικηγόρος, αντιπρόεδρος της Δράσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΦίΜ Τάσος Αβραντίνης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας.

Πηγή: reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.