Χ. ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ : Να ανοίξουμε τις πόρτες του Επαρχείου στους πολίτες και στους φορείς, να βγει μπροστά η Άνδρος της συνεργασίας και της ενότητας.

Ο κ. Χρήστος Βουραζέρης ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τις Περιφερειακές Εκλογές με το Μανώλη Γλυνό και μιλάει για την Άνδρο της επόμενης μέρας…

Συνέντευξη στη «α» που κυκλοφορεί

Κύριε Βουραζέρη , θα είστε υποψήφιος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Μανώλη Γλυνό. Η ερώτηση είναι γιατί με τον κ. Γλυνό;

Γιατί ο Μανώλης Γλυνός ενώνει και δεν διχάζει. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τους συνεργάτες του, τους θεσμούς αλλά κυρίως σέβεται τον απλό πολίτη. Είναι ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από απλότητα, καλοσύνη και βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης. Το πιο βασικό όμως είναι ότι ο Μανώλης Γλυνός αγαπά την Άνδρο, θα την αγκαλιάσει ως Περιφερειάρχης και θα βάλει τη δική του σφραγίδα στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού και στην βελτίωση των υποδομών του.

Έχετε αποτιμήσει τη θητεία σας στο Δήμο; Πιστεύετε ότι έχει θετικό πρόσημο για τους πολίτες;

Το πιο σημαντικό όταν κλείνεις ένα κύκλο είναι να μπορείς να κοιτάζεις τους πολίτες στα μάτια. Και εγώ μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια.

Είχα την ευθύνη στον τομέα των Οικονομικών του Δήμου και αυτό που κατάφερα ήταν να σταθεροποιήσω τα δημοσιονομικά δεδομένα του Δήμου γιατί αυτό το οποίο ουσιαστικά παρέλαβα ήταν μια κατάσταση χρεοκοπίας. Μέσα σε τρία χρόνια αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου κατά 800.000 ευρώ, οι προϋπολογισμοί του Δήμου είναι πλέον ισοσκελισμένοι, το 2017 μάλιστα ο προϋπολογισμός ήταν πλεονασματικός. Όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε έχει θετικό πρόσημο για τους πολίτες γιατί πλέον όταν ένας Δήμος είναι ελλειμματικός τότε οι πολίτες είναι αυτοί που επιβαρύνονται και καλύπτουν το έλλειμμα. Πως; Με αύξηση των τελών ή με περικοπή έργων και υπηρεσιών προς τους πολίτες. Φυσικά έκανα και λάθη, πολλές φορές παρασύρθηκα σε άγονες αντιπαραθέσεις. Για ένα μόνο πράγμα όμως πρέπει να είναι σίγουροι όλοι… δούλεψα σκληρά και τίμια, σεβάστηκα και το τελευταίο ευρώ, κατάφερα να συνδέσω τη θητεία μου με τη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου.

Πως κρίνετε τη θητεία του απερχόμενου Επάρχου κ. Λοτσάρη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Άνδρου;

Νομίζω ότι οι πολίτες είναι αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο, αυτοί που μας κρίνουν όλους. Ενδεχομένως ο κ. Λοτσάρης να μην είχε και τη στήριξη που έπρεπε από την Περιφερειακή Αρχή. Δεν προσωποποιώ ποτέ την πολιτική αντιπαράθεση, εγώ αλλά και ο Μανώλης Γλυνός έχουμε μια άλλη αντίληψη για τη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Το Επαρχείο δεν αποτελεί διεκπεραιωτικό μηχανισμό και όργανο των αποφάσεων που λαμβάνονται στη Ρόδο, πρέπει να έχει αυτόνομο ρόλο και ουσιαστική παρέμβαση. Να διαμορφώνει και να υλοποιεί ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το νησί.

Εάν είστε εσείς ο επόμενος Έπαρχος Άνδρου , ποιοι είναι οι στόχοι σας. Πως θα λειτουργήσετε στη συγκεκριμένη θέση;

Ο στόχος μας είναι να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Επαρχείου.

Να ανοίξουν οι πόρτες του Επαρχείου στους πολίτες και στους φορείς, να υπάρχει διαρκής και ανοιχτή διαβούλευση για τα έργα και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο νησί και θα αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες στο πεδίο στήριξης της επιχειρηματικότητας στο νησί αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως η Πολιτική Προστασία. Το Επαρχείο και ο Δήμος θα συνεργαστούν για να αποκτήσει το νησί μας μια οργανωμένη δομή πολιτικής προστασίας για να θωρακιστούμε απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν αναλυτικά, θα καταθέσω μια ολοκληρωμένη πρόταση στους πολίτες της Άνδρου, που πρέπει να ξέρουν τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε.

Αναφερθήκατε σε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για το νησί. Ποιες είναι οι προτεραιότητες και κατευθύνσεις αυτού του αναπτυξιακού σχεδίου;

Όπως σας είπα , έχουμε την τύχη να έχουμε υποψήφιο Περιφερειάρχη το Μανώλη Γλυνό που μας αφήνει χώρο, μας ενθαρρύνει να καταθέτουμε τις δικές μας ιδέες και προτάσεις.

Οι δικές μας προτεραιότητες είναι τρεις:

α) Η ένταξη της Άνδρου στο χάρτη των τουριστικών προορισμών με επένδυση στην ποιότητα.

β) Η βελτίωση του οδικού δικτύου και των υποδομών του νησιού.

γ) Η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων , των επαγγελματιών αλλά και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Έχω ήδη διαμορφώσει μια αναλυτική πρόταση για όλα αυτά, με αρχή, μέση και τέλος και θα την παρουσιάσω δημόσια στους πολίτες της Άνδρου.

Μιλάτε για ενότητα, η οποία δεν είναι δεδομένη στην Άνδρο όπου κυριαρχούν αντιθέσεις με τοπικιστικά χαρακτηριστικά αλλά συγκρούονται και προσωπικές στρατηγικές. Για παράδειγμα η συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας είχε προβλήματα την προηγούμενη περίοδο. Αυτό πως μπορεί να αλλάξει;

Με δημοκρατία και καθαρές σχέσεις. Μόνο έτσι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την ενότητα του νησιού μας. Ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να έχουν διακριτές αλλά καθαρές σχέσεις και αυτό κατοχυρώνεται μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, από την ανοιχτή  δημόσια διαβούλευση και τη συνεργασία. Αυτό θέλουν να δουν οι πολίτες. Το Δήμαρχο και τον Έπαρχο, όποιοι και αν είναι αυτοί, να συνεργάζονται.

Σε ότι αφορά στα τοπικιστικά σύνδρομα που λέτε, πιστεύω ότι η Άνδρος είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη. Όπως πιστεύω στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλο το νησί. Σε κάθε δημοτική ενότητα της Άνδρου θα γίνονται έργα, όλοι έχουν δικαίωμα στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.

Εσείς αν εκλεγείτε, με ποιον Δήμαρχο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε καλύτερα;

Με όποιον και αν εκλεγεί, εγώ την επόμενη μέρα θα συναντηθώ με δική μου πρωτοβουλία για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία. Η Άνδρος είναι πολύ μικρή για να έχει την πολυτέλεια των συγκρούσεων ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Η δική μου επιλογή και δέσμευση είναι συνεργασία, συνεννόηση και ενότητα για να αλλάξουμε το νησί  και τη ζωή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.