Του Συγγραφέα ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΤΗ

Όταν είσαι εθισμένος στη δική σου άποψη, κλείνεις τα μάτια σε οτιδήποτε άλλο. Ο Αλμπέρ Καμύ έλεγε χαρακτηριστικά: «Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, είναι η σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος»

Άραγε μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτή τη ¨χυδαιότητα¨; Με το συναίσθημα ίσως! Ένας κύριος με ρώτησε αν υπάρχουν φτωχοί στην Άνδρο! Του απάντησα καταφατικά. Αμέσως συνοφρυώθηκε.

¨Είσαι καλός συγγραφέας, αλλά λες ανακρίβειες. ¨Η Άνδρος είναι ένα πλούσιο μέρος¨

Απόρησα με τον εκνευρισμό του.¨ Η Άνδρος ήταν ένα πλούσιο μέρος¨ συνέχισα με ψυχραιμία. Εκείνος αντέδρασε με φανατισμό και αναλγησία… ¨Σ’ αυτό το νησί δεν υπάρχουν φτωχοί!

Έμεινα άναυδος! Δεν είναι έτσι… Ύστερα έκανε να φύγει!

 

¨Πολιτεύεστε έμαθα κύριε Ζιώτη¨ φώναξε ειρωνικά απ’ την μισόκλειστη πόρτα

¨Τι σχέση έχει η προσφορά στο μικρό τόπο με την υψηλή πολιτική; Παραμένω πολίτης εθελοντής¨ του αποκρίθηκα. ¨Εγώ πάλι πολιτεύομαι!¨ απάντησε φανερά ¨εθισμένος¨…

Έπρεπε πια να του μιλήσω σε άλλη βάση!

¨Είσαι εγωιστής και σκληρός! Να πας να διαβάσεις Σαμαράκη, Γερμανό, Γκόγκολ και Καμύ, γιατί πολιτική χωρίς συναίσθημα δεν γίνεται!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.