Χρήστος Βουραζέρης

Χ.Β.«Δημιουργία μικρού νοσοκομείου στην Άνδρο. Το πέτυχαν στην Κάρπαθο, μπορούμε να το πετύχουμε και εμείς.»

Ένα ζήτημα πάνω στο οποίο αξίζει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι στην Άνδρο, είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Σήμερα το Κέντρο Υγείας στο νησί μας, παρά τις συγκινητικές προσπάθειες των γιατρών και του προσωπικού του, δεν καλύπτει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας στο νησί μας. Υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως του καρδιολόγου ενώ πολλοί συμπατριώτες μας αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για περιπτώσεις όχι μόνο βραχείας νοσηλείας αλλά και για περιπτώσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ένα από τα ζητήματα που για μένα έχουν άμεση προτεραιότητα και κυρίως αξίζει να παλέψουμε όλοι μαζί είναι το ζήτημα της δημιουργίας μιας μικρής νοσοκομειακής μονάδας στην Άνδρο.

Αν σε κάποιους αυτό φαντάζει ανέφικτο, θα τους πω ότι σε ένα νησί όπως η Κάρπαθος το κατάφεραν. Εντάχθηκε αρχικά στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και μεταφέρθηκε μετά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014-2020 και σήμερα είναι σχεδόν έτοιμο.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω σήμερα είναι ένα: μπορούμε και εμείς και αξίζει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διεκδικήσουμε τη δημιουργία μιας νοσηλευτικής μονάδας στην Άνδρο. Η μονάδα αυτή θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά: -Θα είναι στελεχωμένη με κρίσιμες ειδικότητες και εξοπλισμό. -Θα παρέχει υπηρεσίες βραχείας νοσηλείας, με δυναμικότητα 15 κλινών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται οι συμπατριώτες μας να μεταβαίνουν στην Αθήνα. -Θα αναβαθμίσει το χάρτη της δημόσιας υγείας στο νησί αλλά και τον τουρισμό μας. Ο επισκέπτης αισθάνεται ασφάλεια σε ένα νησί που διαθέτει νοσοκομειακή μονάδα. Θα δώσει τη δυνατότητα, επιτέλους, να λειτουργήσει μονάδα αιμοκάθαρσης στην Άνδρο. Να επιστρέψουν στον τόπο τους άνθρωποι που τώρα παραμένουν μακριά από αυτόν αφού εδώ δεν υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης.

Έκανα λόγο πριν για την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων όλων μας σε αυτή την προσπάθεια. Η προοπτική αυτή υπάρχει, αρκεί στον τόπο μας να μάθουμε τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία και η συνεννόηση. Όλοι μπορούμε να κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας. Και εξηγούμαι: -Ο Δήμος μπορεί να παραχωρήσει το χώρο για την κατασκευή της νοσηλευτικής μονάδας. -Η Περιφέρεια μπορεί να χρηματοδοτήσει και να εκπονήσει τις μελέτες, που είναι απαραίτητες για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. -Υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να προσφέρουν στην Άνδρο, με δωρεές και περίσσευμα καρδιάς και ψυχής. Όλοι αυτοί θα κινητοποιηθούν και θα ευαισθητοποιηθούν αν δουν μια τέτοια προσπάθεια. Σε ότι με αφορά, η δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας στην Άνδρο είναι ένα ζήτημα που αξίζει να αγωνιστείς και είναι δεδομένο ότι θα παλέψω για αυτό με όλες μου τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν χαμένες μάχες. Υπάρχει μόνο αγώνας, σοβαρή και τεκμηριωμένη προσπάθεια, διεκδίκηση. Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεις και εγώ είμαι εδώ για να δίνω μάχες.

 

Χρήστος Βουραζέρης Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Άνδρου

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.