Σαφής η εικόνα της κλίσης όπως μπορεί να την δει κανείς σε σχέση με το παραπλέον πλοίο της γραμμής. Photo: Μ. Τζανουλίνος

Το δεξαμενόπλοιο “Αγιος Γεώργιος” έχει ήδη πάρει κλίση αριστερά, μετά την προσάραξή του σε αβαθή νερά, έξω από το λιμάνι του Γαυρίου. Ευτυχώς δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων ή φορτίου στη θάλασσα, όπως τουλάχιστον έχει υποστηριχθεί από τις αρχές μέχρι τώρα. Ο καιρός υπήρξε σύμμαχος αλλά και η κατασκευή του πλοίου (double hull) συντελούν στην αποφυγή ρύπανσης. Υπήρξε έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμενικού και των σωστικών συνεργείων, (ρυμουλκό) προς τον σκοπό αυτό.

Ρυμουλκό και σκάφος της ακτοφυλακής από τα ξημερώματα παρόντα στο προσαραγμένο πλοίο. Photo: Μ. Τζανουλίνος

Σύμφωνα με τα “Λιμενικά Νέα”: “Στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ρόσα Άνδρου προσάραξε τα μεσάνυχτα το δεξαμενόπλοιο «Αγ. Γεώργιος». Το πλοίο μεταφέρει 880 κυβικά πετρέλαιο ενώ σε αυτό επιβαίνουν 10 Έλληνες, 8 άτομα πλήρωμα και δύο επιβάτες. Μέχρι στιγμής από το συμβάν δεν έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 5 πλωτά του λιμενικού και ομάδα δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Το δεξαμενόπλοιο «Αγ Γεώργιος» αναμένεται να επιθεωρηθεί από τους δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του από το σημείο”. 

Κοντινό πλάνο … Photo: Μ. Τζανουλίνος
Κάθε εικόνα αποκαλύπτει και μια διαφορετική άποψη. Photo: Μ. Τζανουλίνος
Ανοιξιάτικη Άνδρος, με φόντο το “Αγιος Γεώργιος”. Photo: Μ. Τζανουλίνος
Η εικόνα είναι ζωγραφική τέχνη. Photo: Μ. Τζανουλίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.