Ο Φραντζέσκος Αθανασίου ρωτά τους αρμοδίους;

 

 

Όταν το 2011 ανέλαβα τη διαχείριση της ενιαίας σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με συσσωρευμένα προβλήματα από τις 11 επιτροπές των τέως Δήμων, δεχόμουν κριτική από τη σημερινή διοίκηση για τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων. Παρόλα τα χρέη προς προμηθευτές, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, τα πρόστιμα που έρχονταν συνεχώς για μη υποβληθείσες δηλώσεις κατορθώσαμε τον Αύγουστο του 2014 να παραδώσουμε τη σχολική επιτροπή χωρίς εκκρεμότητες, υπάρχει και σχετική δημοσίευση το διαύγεια.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νυν Δημοτική αρχή, παραβλέπω τις πληροφορίες που υπάρχουν για χρωστούμενα πολύ περισσότερα των εκατό χιλιάδων ευρώ, ζούμε τον τραγέλαφο του να χρειάζονται μαθητές βάρκες για να πάνε στο σχολείο τους Γαύριο και Κόρθι και κράνη για να κάνουν μάθημα όπως στο Δημοτικό της Χώρας. Απευθύνω λοιπόν επιτακτικό ερώτημα στους διοικούντες που πήγαν τα χρήματα από τις προγραμματικές με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα χρήματα διαχειρίστηκαν μόνο από τους νυν άρχοντες. Πόσο κοστίζει πια για να λυθεί το πρόβλημα στο Γυμνάσιο Γαυρίου. Πόσο χρόνο χρειάζονται για να πάρουν απόφαση για το Δημοτικό της Χώρας?

Απάντηση στον κ. Αθανασίου σχετικά με την αξιοποίηση των Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας Ν. Αι. με τον Δήμο Άνδρου για τις επισκευές σχολείων

Μάς εκπλήσσει ότι δημοτικοί σύμβουλοι με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές και σε δημοτικά συμβούλια του Δήμου Άνδρου, εκφράζουν απορίες και απευθύνουν ερωτήματα στην παρούσα δημοτική αρχή, με μοναδικό τους κίνητρο τη δημιουργία εντυπώσεων. 

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται να μη γνωρίζει ο κ. Φραντζέσκος Αθανασίου, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, σχετικά με τις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Άνδρου για τις επισκευές σχολείων. Και μάλιστα, να αναρωτιέται πού πήγαν τα χρήματα των προγραμματικών συμβάσεων, αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαφάνεια των διαδικασιών και την ορθή διαχείριση των χρημάτων της Περιφέρειας!

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε σε εκείνον τα έγγραφα, για τα οποία έλαβε γνώση σε Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου, επειδή, όπως αποδεικνύεται, η μνήμη είναι κοντή. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Άνδρου»:

«Η υπ’ αριθμ. 06/2016 μελέτη του έργου, θεωρημένη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Άνδρου» ανήλθε στο ποσό των 202.000 ευρώ με Φ.Π.Α. Η τελική εκταμίευση, όμως, μετά από τον διαγωνισμό, ήταν 114.471,16 ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση, επίσης, αναφέρονται αναλυτικά οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση που έγιναν σε κάθε σχολικό κτίριο του Δήμου Άνδρου.

Παράλληλα, όσον αφορά τη δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Άνδρου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία και βρισκόμαστε στη φάση προσκόμισης δικαιολογητικών για την υπογραφή σύμβασης. Η νέα σύμβαση αφορά την εκτέλεση εργασιών αλλαγής στεγών του Εμπειρίκειου Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, καθώς και εργασιών επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο Συνετίου και στο Νηπιαγωγείο Μπατσίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.