Φίλες και φίλοι,

 

Με την ευκαιρία κάποιων επισκέψεων και μετά πειθαναγκασμού συναντήσεων που κάποιοι  συνυποψήφιοι επιχειρούν με συμπατριώτες, οι οποίοι έχουν αποφασίσει την κάθοδό τους χωρίς κάλυψη υποψηφίου δημάρχου και με το σχηματισμό ανεξαρτήτων συνδυασμών για τα τοπικά συμβούλια (πράγμα άλλωστε που εμείς πρώτοι διακηρύξαμε), θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Στους ανεξάρτητους αυτούς υποψηφίους χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης εκ μέρους των υποψηφίων δημάρχων που τους πλησιάζουν και προσπαθούν να τους πείσουν να τεθούν υπό την προστασία και σημαία τους το θέμα των πιστώσεων των Σ.Α.Τ.Α. Δηλαδή με ιδιαίτερη θρασύτητα τους απειλούν, ότι εφόσον δεν κατέλθουν υπό τη σκέπη τους, μόλις εκλεγούν δήμαρχοι (βλέπετε ένας – δύο το θεωρούν ως δεδομένο), δεν πρόκειται να πάρουν οι τοπικές κοινότητες των ανεξαρτήτων χρήματα από τις πιστώσεις των Σ.Α.Τ.Α. Ουδέν ψευδέστερον. Ψεύτες και θρασύδειλοι όσοι διαδίδουν αυτά και ακόμα χειρότερο απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Να πούμε λοιπόν με λίγα (αλλά απολύτως ακριβή και στοιχειοθετημένα λόγια), ότι καμία απολύτως δυνατότητα δεν έχει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος να παρέμβει στη διανομή των πιστώσεων, όχι μόνο του Σ.Α.Τ.Α., αλλά και οποιουδήποτε άλλου κονδυλίου. Και ήρθε η εποχή όποιος το επιχειρεί να υφίσταται και τις συνέπειες. Δηλαδή παράβαση καθήκοντος και καθαίρεση. 

Σ.Α.Τ.Α. είναι χρηματικά ποσά με τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τους Δήμους και κατανέμονται με κριτήριο βασικό τον πληθυσμό εκάστου Δήμου. Μπορεί να ληφθούν υπόψη και το απομακρυσμένο, δυσπρόσιτο, φυσικές καταστροφές που έχουν προηγηθεί, κ.λ.π. Αλλά βασικό κριτήριο είναι ο πληθυσμός. Σκοπός των πιστώσεων αυτών είναι να κάνουν οι Δήμοι έργα και προμήθειες. ΑΛΛΑ ευτυχώς για τους πολίτες και δυστυχώς για «Μαυρογιαλούρους» το που θα πάνε τα κονδύλια αυτά το αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο αυτό. Η οικονομική επιτροπή κάθε Δήμου κάνει εισήγηση, η οποία όμως δεν είναι καθόλου δεσμευτική για το Συμβούλιο. Συνεπώς μην ακούτε παραμύθια και όσους σας πουλάνε εκδούλευση ή επισείουν απειλές, στείλτε τους όπου πρέπει. Ακόμη και στον Εισαγγελέα. Είναι όπως είπαμε απατεώνες. Και για να τελειώνουμε το Δ.Σ. κατανέμει στις τοπικές κοινότητες τα ποσά της Σ.Α.Τ.Α., μαζί με τα υπόλοιπα κονδύλια, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού εκάστου έτους (κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους οι προϋπολογισμοί να υποβάλλονται στην ώρα τους), πάλι με κύριο κριτήριο το πληθυσμιακό και βεβαίως λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα έκτακτες ανάγκες από φυσικές καταστροφές, κ.λ.π.. Συνεπώς και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα παρεμβολής του δημάρχου Υπάρχει όμως και μια πρόσθετη εξασφάλιση. Η απόφαση του Δ.Σ. τελεί υπό την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τέλος και για να γνωρίζουμε επακριβώς τα πράγματα, είναι υποχρεωτικό το Δ.Σ. πριν την έγκριση του προϋπολογισμού, να έχει εγκρίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Αυτά και να παραμένουμε ήρεμοι, αφού είμαστε γνώστες.

ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Του συνδυασμού «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», που με υποψήφιο Δήμαρχο το Λευτέρη Μπάλλα μετέχει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.