Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ

Μεγάλη Εβδομάδα στην Άνδρο… Λίγα 24ωρα πριν την Ανάσταση. Εικόνες γνωστές, επαναλαμβανόμενες, αλλά ποτέ κουραστικές.

Η κίνηση στο λιμάνι, τα γέλια, οι ευχές, οι συζητήσεις στα καφενεία του Γαυρίου. Ο Άγιος Φίλιππος, επιβλητικός όπως πάντα, πάνω από το Μπατσί. Με τις ψαλμωδίες να ακούγονται από τα μεγάφωνα σε κάθε γωνιά… Μηδέν τα μποφόρ, βλέπεις, κι ο ήχος ταξιδεύει χωρίς εμπόδια!

Στη Χώρα τα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, οι φούρνοι, γεμίζουν από νωρίς το πρωί. Οι παραγγελίες, το αρνάκι, η συκωταριά, το κοντοσούβλι, τα λαχανικά και τα μυρωδικά για τον λαμπριάτη. Τα γλυκά. Αφεντικά και υπάλληλοι αγχωμένοι, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση. Μετά από έναν βαρύ χειμώνα (και οικονομικά…), ήρθε η ώρα της σκληρής δουλειάς. Και της ανταμοιβής.

Τα ίδια και στο Κόρθι. Μόνιμοι κάτοικοι, επισκέπτες, κάτοικοι των γύρω χωριών ανεβοκατεβαίνουν τον πεζόδρομο φορτωμένοι με ψώνια. Πλατιά χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση. Η προσδοκία της Ανάστασης; Η απαράμιλλη ομορφιά του νησιού; Τα χρώματα και τα αρώματα της μοναδικής ανδριώτικης φύσης; Η γαλήνη από τις (καλοδεχούμενες) πασχαλινές διακοπές του βοριά; Όλα αυτά μαζί;

Κι άλλες εικόνες… Που δεν τις συναντάμε συχνά… Ας όψεται η προεκλογική περίοδος! Ενημερωτικά έντυπα υποψηφίων, τελευταίες επαφές για να κλείσουν οι συνδυασμοί, παράβολα, φωτοτυπίες. Ο καιρός γαρ εγγύς! Πριν προλάβουμε να χωνέψουμε το αρνάκι και να πιάσουμε τον Μάη, οι συνδυασμοί πρέπει να έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα. Και σεμινάρια… Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα! Για το πώς θα λειτουργούν οι Δήμοι με το νέο νόμο. Και ντιμπέϊτ, βεβαίως! Ποιοι θα είναι οι συντονιστές, ποια η ατζέντα, από πού θα μεταδοθεί, ποιος θα μιλήσει πρώτος και ποιος τελευταίος…

Ειρήνη υμίν! Και καλή Ανάσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.