Το debate άνοιξε χθες 13.5.19 τον ασκό του Αιόλου! Οι Ανακοινώσεις των κ.κ. Λοτσάρη, Γιαννίση, Καπάκη και Σουσούδη μετά την ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για την συνάντηση εργασίας προκειμένου για την οργάνωση του δημοσίου διαλόγου της 15ης Μαΐου 2019. Χωρίς δηλώσεις για την χθεσινή ημέρα ο κ. Μπάλλας εκπρόσωπος του συνδυασμού “Νέο Ξεκίνημα”. 

Δημήτρης Λοτσάρης

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
Επειδή το μέλλον δεν φοβάται το παρελθόν και επειδή χωρίς να έχω εκφραστεί, οι κκ Σουσούδης και Καπάκης έσπευσαν παρερμηνεύοντας, όπως τους βόλευε, την διαμαρτυρία μου, δηλώνω προς τους Ανδριώτες ότι όλα όσα υπαινίχθηκαν αυτοί για μένα είναι αυτά που θα ήθελαν. Όχι αυτά που είπα εγώ.
Θα παραβρεθώ στο ντιμπέιτ, που αυτοί έστησαν. Όμως πριν φτάσουμε στο ντιμπέιτ θέλω να καταγγείλω το ψευδές συμπέρασμα των ανακοινώσεων τους. Έσπευσαν χωρίς να με ρωτήσουν να υπαινιχθούν πως δεν θα παραβρεθώ στο ντιμπέιτ. Κάτι που ουδέποτε δήλωσα.
Οι κκ Σουσούδης και Καπάκης βιάστηκαν λίγο. Πρώτα ρωτάνε τον υπεύθυνο και μετά μιλάνε. Αυτοί όμως πρώτα μιλάνε ή στήνουν ένα ντιμπέιτ όπως τους αρέσει – με δικούς τους δημοσιογράφους – και μετά ρωτάνε!
Γιατί φοβούνται πως θα χάσουν την εξουσία. Τον κ. Σουσούδη τον φοβίζει να πάψει να συμπεριφέρεται ως «κληρονομικός δήμαρχος»! Τον κ. Καπάκη ως επισπεύδων εταίρος στη νέα δημαρχία. Τώρα μάλιστα που έχασε ανεπιστρεπτί τον κυβερνητικό θώκο μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Προφανώς τώρα προσβλέπει σε μια θέση στον Δήμο Άνδρου υπό τον κ. Σουσούδη.
Τους φοβίζει λοιπόν η απώλεια της εξουσίας. Τόσο που ξέχασαν τους επί πενταετία καυγάδες τους. Έφτασαν αυτοί που ουδέποτε έσκυψαν στα προβλήματα του νησιού να ασχολούνται προεκλογικά μαζί τους! Προβλήματα που ξέχασαν γύρω από το τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου μη συμφωνώντας ποτέ σε τίποτα, όπως αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες επί πενταετία του κ. Καπάκη κατά του κ. Σουσούδη.
Κι όμως ξαφνικά συνέκλιναν προεκλογικά. Κι άρχισαν τις μεθοδεύσεις μετατρέποντας μια ευκαιρία δημοκρατικού διαλόγου σε φοβικούς παράλληλους μονολόγους.
Πέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων» την προσπάθεια ειλικρινούς συνεργασίας μου και αρνήθηκαν κάθε διάλογο ακόμα και για την τυπική θέση – όπως αυτοί είπαν – του συντονιστή της συζήτησης. Ελέγχοντας τα πάντα και δείχνοντας έτσι τον αυταρχισμό και τον φόβο τους.
Αγαπητοί Ανδριώτες,
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου πρέπει να στείλετε τους κ.κ. Σουσούδη και Καπάκη στο παρελθόν, που ανήκουν. Ένα παρελθόν που θα το θυμούνται όλοι ως μια κακή ανάμνηση ανθρώπων που μπροστά στην κατάληψη της εξουσίας δεν δίσταζαν σε τίποτα. Όλοι οι Ανδριώτες έχουμε και μνήμη και γνώση. Ας προχωρήσουμε με το νέο και τους νέους που έρχονται με τον συνδυασμό μας στην πολιτική.
Επιχειρήσαμε μια μεγάλη ανανέωση. Ηλικιακή και εμπειρίας. Επιχειρήσαμε όμως και να σμίξουμε την πείρα και τους νέους. Ψηφίσετε το νέο που φέρνουμε στην πολιτική της Άνδρου κι αφήσετε στην λήθη αυτούς που σκόρπισαν επί πενταετία τις ελπίδες σας.

 

Δημήτρης Γιαννίσης

ΑΝΔΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ

Μπροστά στην αδυναμίας του Συστήματος Σουσούδη – Καπάκη να αντέξει στον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο. Μπροστά στην έλλειψη κάθε δημοκρατικής ευαισθησίας και διάθεσης συνεργασίας από μέρους τους, που οδήγησε να προτείνουν αυτοί τον χρόνο, τον τόπο, τις θεματικές ενότητες, τους ερωτώντες, αλλά και την συντονίστρια και να μην δεχτούν καμία από τις προτάσεις μου, οι οποίες μοναδικό στόχο είχαν την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του ντιμπέιτ

Απευθυνόμενος στους Ανδριώτες,

θέλω να καταγγείλω τις μεθοδεύσεις του συστήματος Σουσούδη – Καπάκη και θα προσέλθω σε μια συζήτηση μέσα σε ένα προστατευμένο δημοσιογραφικό περιβάλλον που αυτοί δημιούργησαν για να θέσω τα προβλήματα του τόπου που αυτοί ποτέ δεν συνεργάστηκαν για να λύσουν επί πενταετία. Έτσι κι αλλιώς το άγχος και ο φόβος είναι του συστήματος Σουσούδη και Καπάκη για να δικαιολογήσει τα επί πενταετία αδικαιολόγητα από μια πορεία διαίρεσης και διχασμού του νησιού πάνω σε όλα τα μεγάλα προβλήματα στα οποία ούτε στιγμή δεν συνέκλιναν στο δημοτικό συμβούλιο. Και εκεί που δεν τα βρήκαν ποτέ σε κανένα θέμα επί πενταετία τα βρήκαν μπροστά στην κάλπη δημιουργώντας από αδυναμία διαλόγου νέες διαιρέσεις με ένα ντιμπέιτ σε προστατευμένο γι’ αυτούς δημοσιογραφικό περιβάλλον.

Διαμαρτυρήθηκα και αποχώρησα από μια σύσκεψη χωρίς νόημα. Ας φέρουν τους δικούς τους δημοσιογράφους, ας φέρουν τους δικούς τους θεατές να τους χειροκροτάνε όσο θέλουν, ας τους βάλλουν να κάθονται σαν στρατιωτάκια ξεχωριστά – όπως πρότεινε ο κ. Καπάκης – επιτείνοντας ακόμα και σε αυτή την στιγμή του δημοκρατικού διαλόγου τις διαιρέσεις του νησιού. Αυτό ήξεραν κι αυτό κάνουν και τώρα. Εγώ θα είμαι εκεί να καταγγείλω αυτή την αντιδημοκρατική νοοτροπία τους και να θέσω τα προβλήματα του τόπου. Αυτά που δεν έλυσε ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος, αυτά που δεν συζήτησε ποτέ ο κ. Καπάκης ως αντιπολίτευση. Προτείνοντας λύσεις που αυτοί ποτέ δεν τόλμησαν. Δεν θα με εμποδίσει το προστατευμένο δημοσιογραφικό περιβάλλον που δημιούργησαν.

Γιάννης Καπάκης

 

Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΟΥΝ ΤΟ DEBAΤE ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

Οι μάσκες έπεσαν τα προσωπεία αποκαλύφθηκαν.

Και μετά από τις έντονες συζητήσεις που έγιναν σήμερα το πρωί μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή των εκπροσώπων τους σχετικά με την διεξαγωγή του debate την Τετάρτη 15 Μάϊου στον Συνεδριακό Χώρο του ΕΠΑΛ Άνδρου και την θεαματική αποχώρηση των υποψηφίων Κυρίου Λοτσάρη και Γιαννίση από την συζήτηση, μας γεννάται η εξής απορία. Οι συνδυασμοί των Κυρίων Λοτσάρη και Γιαννίση θέλουν να πραγματοποιηθεί το debate και να τοποθετηθούν δημόσια απέναντι στα προβλήματα και το μέλλον του νησιού; Και αν δεν επιθυμούν όντως την διεξαγωγή του debate γιατί απαξιώνουν τόσο πολύ τον Δημόσιο Διάλογο, επί ίσης όροις και το δικαίωμα των Ανδριωτών να ενημερωθούν, να επιλέξουν και να εκλέξουν μέσα από δημοκρατικές και αμερόληπτες διαδικασίες την επόμενη Δημοτική Αρχή; Θα ήταν καλό να μας απαντήσουν λοιπόν οι δύο υποψήφιοι δημόσια και αν δεν θέλουν σε εμάς να απαντήσουν στον Ανδριακό λαό που ως επί τo πλείστον ζητούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη του.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε καταλάβει ότι ο κ. Λοτσάρης δεν ήθελε το διάλογο. Άλλωστε με τόσα ψέματα που έχει πει αναρωτιόμαστε και εμείς, πως θα μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Εκείνο που ωστόσο, δεν περιμέναμε ήταν την πλήρη ταύτιση του Γιαννίση με το Λοτσάρη. Ούτε τα προσχήματα. Δεν ήθελε τη Βαρλάμη ως συντονίστρια ο Λοτσάρης γιατί έκανε κριτική στην Περιφέρεια; Ο Γιαννίσης δούλευε στην Περιφέρεια και την απέρριψε ή του είχε ασκήσει κριτική η συγκεκριμένη; Και από την άλλη πως δεν είχε πρόβλημα με τον Μπασαντή και τον Κυριάκο Θωμά εκπρόσωπο τύπου και καθοδηγητή του Λοτσάρη, αντίστοιχα. Πάλι καλά που δεν αποδέχθηκε και τον ίδιο το Λοτσάρη ή την αδελφή του. Εμείς τι να πούμε; Απλά σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Οι μάσκες έπεσαν.

Ούτε ιθαγενείς να ήταν οι εκλογείς δε θα τους συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει με τι έχει να κάνει, έχει απορρίψει τους μαυρογιαλούρους απαντώντας με την ψήφο του στην κάλπη στις 26 Μαΐου.

Υ.Γ. Το DEBATE θα γίνει κανονικά στις 15 Μαΐου και ώρα 19:00 όπως είχε συμφωνηθεί με όσους θα είναι παρόντες, ο διάλογος θα υπάρξει είτε το θέλουν μερικοί είτε δε το θέλουν.

 

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΝΔΡΟΣ

Περί Debate

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Μαΐου, και ώρα 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο Άνδρου συνάντηση των υποψήφιων Δημάρχων για την ανακεφαλαίωση και επιβεβαίωση των όρων διεξαγωγής του προγραμματισμένου για μεθαύριο, Τετάρτη, 15/5 (στις 19:00) debate.

Παρόντες ήταν οι τέσσερις επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών κ.κ. Θεοδόσης Σουσούδης, Δημήτρης Λοτσάρης, Λευτέρης Μπάλλας και Δημήτρης Γιαννίσης και ο κ. Νίκος Κατσίκης ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Γιάννη Καπάκη.

Εμπλοκή προέκυψε στο πρόσωπο του συντονιστή μετά την αναδίπλωση (κολοτούμπα) του κ. Λοτσάρη από την αρχική θέση , έτσι όπως είχε τεθεί στην προηγούμενη συνάντηση των υποψηφίων στις 7/5 και στην οποία δεν είχε εγείρει αντιρρήσεις. Συγκεκριμένα και, χωρίς προηγουμένως να διατυπωθούν οι αντιρρήσεις που έγιναν σήμερα γνωστές, ο κ. Λοτσάρης συνεπικουρούμενος από τον κ. Γιαννίση εξέφρασαν τη διαφωνία τους ως προς την επιλογή της αρχισυντάκτριας της “Κοινής Γνώμης” αντιπροτείνοντας για τη θέση του συντονιστή τον κ. Μπασαντή, ως αμερόληπτου!!!

Η αναδίπλωση αυτή του κυρίου Λοτσάρη, με την οποία, παρασυρόμενος, συντάχθηκε και ο έτερος των υποψηφίων, φανερώνει για μια ακόμα φορά το βαθμό εξάρτησης του συγκεκριμένου υποψηφίου από ένα εξωθεσμικό παράγοντα τον οποίο υπακούει και στον οποίο, όπως φαίνεται και από τη σημερινή του στάση, έχει εκχωρήσει τη βούλησή του!

Είναι σαφές ότι η αντιπρότασή τους, δεν μπορούσε να γίνει δεκτή από τους τρεις συνυποψήφιους και, γιαυτό έσπευσαν να προτείνουν και τρίτο όνομα, σε μία χρονική στιγμή που η ίδια τη διεξαγωγή του debate κινδύνευε να τορπιλιστεί.

Κατόπιν αυτών και, σε συνέχεια των όσων είχαν συμφωνηθεί από την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την επιλογή της δεύτερης δημοσιογράφου και της συντονίστριας του debate, οι επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών κ.κ. Σουσούδης, Καπάκης και Μπάλλας συμφώνησαν στην διεξαγωγή του debate, την ημέρα, ώρα, τοποθεσία, με τους καλεσμένους και τους συντελεστές όπως είχε προσυμφωνηθεί, από όλους!!!

Οι άλλοι δύο, οι κ.κ. Λοτσάρης και Γιαννίσης αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γινόταν η συνάντηση, χωρίς να δηλώσουν σύμφωνοι.

Αυτή είναι μια γεύση από τη συνεργασία που επιζητεί ο κ. Λοτσάρης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με ύποπτες αποφάσεις τελευταίας στιγμής, με αθέτηση συμφωνιών
και με αποχώρηση από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, προσπαθώντας να δείξει ότι θέλει να επιβάλλει την άποψή του.

Όσον αφορά τη μετάδοση του debate, διασφαλίστηκε η live streaming, μετάδοσή του και θα γίνει ενημέρωση με ανακοίνωση σχετικά με τον σύνδεσμο που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του debate.

Επίσης, θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά -σε live μετάδοση- από τον ραδιοφωνικό σταθμό, Asteras radio.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συνολική συμμετοχή των υποψηφίων και ότι ο κ. Λοτσάρης, έστω και χωρίς την προστασία που αναζητά εναγωνίως από τον καθοδηγητή του, θα προσέλθει.

ΥΓ: ελπίζουμε να μην επαληθευτεί η λαική ρήση:
“όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.