Από την ορεινή Βουρκωτή, αρχηγός κόμματος της χώρας!  Ο Γιάννης Μαλταμπές εργάζεται, οραματίζεται και προχωρεί.

Γεννήθηκε στη Βουρκωτή της Άνδρου το έτος 1966. Η μητέρα του Φιλιώ Ζαννάκη-Μαλταμπέ αγρότισσα και ο πατέρας του Αχιλλέας Μαλταμπές ναυτικός. Μαθήτευσε στο δημοτικό σχολείο της Βουρκωτής, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου και στο Λύκειο Γαλατσίου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το έτος 1990 ασκεί μάχιμη δικηγορία. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω & ΣτΕ. Το 2017 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο – μάστερ στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Νομικός Σύμβουλος αρχικά τραπεζικών ιδρυμάτων, χρηματιστηριακών εταιρειών. Νομικός Σύμβουλος πολυεθνικών εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας) και διεθνών και ελληνικών εταιρειών διαχείρισης περιβάλλοντος και υδάτων, στα χρόνια της Κρίσης ανέλαβε την διάσωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τον εφιάλτη της υπερχρέωσης βάζοντας στο νομικό στόχαστρο διεθνείς και εγχώριες τράπεζες για την καταστροφή που προκάλεσαν με σαθρά χρηματοοικονομικά προϊόντα στους πολίτες.

Από το έτος 1999 έως το έτος 2002 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων. Τον Οκτώβριο του έτους 2002 εκλέχθηκε Έπαρχος Άνδρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Στα πλαίσια της θητείας του ως Έπαρχος Άνδρου και χρησιμοποιώντας τη νομική του παιδεία, προέβη σε σημαντικές παρεμβάσεις για την επίλυση ζητημάτων που αφορούσαν στην προάσπιση δικαιωμάτων των Ανδριωτών αλλά και των λοιπών κατοίκων όλων των νησιών των Κυκλάδων, όπως ενδεικτικά: αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ακτοπλοΐα αιτούμενος από τότε το μεταφορικό ισοδύναμο, ενίσχυση ιδιωτικών δράσεων για την προώθηση εσωτερικού τουρισμού, προώθηση νησιωτικότητας και ενίσχυση αειφορικού αναπτυξιακού χαρακτήρα νησιωτικών περιοχών, κατοχύρωση τεκμηρίου ιδιωτών για χορτολιβαδικές εκτάσεις στις Κυκλάδες στο ΣτΕ, επίλυση ζητήματος δημοσίων κτημάτων στην περιοχή Αγ. Πέτρου Γαυρίου Άνδρου, οργάνωση πολιτικής προστασίας Άνδρου, καταγραφή οδικού δικτύου Άνδρου, δημιουργία και συντήρηση αναπτυξιακών έργων (οδοποιίας, σχολεία, λιμενικά έργα κα). Το έτος 2011, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου. Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»,  Στις βουλευτικές εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 2015 κατήλθε ως υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων με τον ΛΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Ενώ από το καλοκαίρι του 2015 του ανατέθηκε από ομάδα στελεχών που είχαν αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ ο συντονισμός και η ίδρυση  του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», του οποίου από 21/12/2015 είναι Πρόεδρος.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015 είναι ο αναμενόμενος από χρόνια ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ φορέας με κέντρο τον άνθρωπο που έρχεται μέσα από τα σπλάχνα του λαού και της κοινωνίας να μεταφέρει την φωνή τους, λέγοντας «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ», διεκδικώντας μια νέα ζωή, που σέβεται το μεγάλο προνόμιο των Ελλήνων να είμαστε κληρονόμοι μιας μεγαλειώδους πολιτιστικής συνθέσεως: του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού. Η αγάπη προς την Πατρίδα, ως θεματοφύλακας των αξιών του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, αποτελεί την ουσία της Εθνικής Ενότητας και στηρίζεται στην κοινή αγάπη προς την Ελευθερία, Προσωπική και Εθνική, η οποία ώθησε ανέκαθεν τον Έλληνα στην μέχρις αυτοθυσίας υπεράσπιση των απειλούμενων ιδεωδών του. Η μεταλαμπάδευση της Ελληνικής κλασσικής σοφίας και Παιδείας, η οποία δια μέσου των κλασσικών συγγραμμάτων φωτίζει κάθε νοήμονα άνθρωπο και η αναγνώριση της εργασίας ως νόμου ζωής και ως κοινωνικού λειτουργήματος στην ορθή ιεράρχηση των αξιών της ζωής οδηγεί στην αποφυγή σύγχυσης και διλημμάτων, στην ανύψωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Χρέος μας είναι πραγματώσουμε τα αιώνια ιδανικά της φυλής μας.

Τα επείγοντα προς άμεση επίλυση προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης, των μεταλλαγμένων τροφίμων, των ναρκωτικών, της τρομοκρατίας, της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της φτώχειας, της λειψυδρίας, της παιδικής δουλείας, της τεχνητής έλλειψης χρηματικής ρευστότητας, είναι ζητήματα εθνικά και υπερεθνικά που απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση εντός της Ελλάδας και σε παγκόσμια κλίμακα. Το έργο του Πατριωτικού Συνδέσμου αφορά στην ανοικοδόμηση, ανασυγκρότηση, αναδόμηση του Ελλαδικού χώρου σύμφωνα με τις αρχές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, στην αφύπνιση των συνειδήσεων όλων των ελλήνων και της ομογένειας στις αλύτρωτες Πατρίδες και τον Κόσμο, στην διάδοση του ελπιδοφόρου μηνύματος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στον απανταχού της Γης διαβιούντα Ελληνισμό, στοχεύοντας, στον αντίποδα της Ισλαμικής Τρομοκρατίας που στηρίζει η Τουρκία και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, στην Ανάσταση του Ελληνισμού της Αναγέννησης στα χνάρια της φιλοσοφίας του Ρήγα Φεραίου.

Ελεύθεροι Ενωμένοι Έλληνες

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Τιτάνια ο Γ. Μαλταμπές Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου εξελέγη Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συσπείρωσης των Πατριωτικών Κινημάτων με την ονομασία ” Ελεύθεροι Ενωμένοι Έλληνες”. Η επταμελής (7) μελής Συντονιστική Επιτροπή Συσπείρωσης, συγκροτήθηκε ύστερα από το κάλεσμα για συσπείρωσης του Πολιτικού φορέα «Εθνεγερσία  και την συμμετοχή 57 Συλλογικοτήτων με στόχο την μελλοντική συνεργασία όλων των πατριωτικών Συλλογικοτήτων Πανελλαδικά. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών ο Γ. Μαλταμπές πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα όπου συγκαλούνταν συνεδριάσεις των προς ενοποίηση ομάδων και συλλογικοτήτων και στην Ρώμη για σύμπραξη με ανάλογες πατριωτικές κινήσεις στην Ιταλία.  Αναρίθμητες εκδηλώσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λαμία, Καβάλα και μικρές επισκέψεις σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες πόλεις απαραίτητες για την πλήρη καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών κάθε ομάδας και της δυναμικής που μπορεί να αναπτύξει πολιτικά σε πλαίσιο Ελληνικού Ορθόδοξου Δημοκρατικού Πατριωτισμού. Όλη αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε στην φάση συγκρότησης του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου και μέσω αυτού στις συμμαχίες ενόψει ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών όπου ο Πατριωτικός Χώρος καλείται να συμμετάσχει ενωμένος για να είναι δυνατός και να μετέχει στις πολιτικές  εξελίξεις αποσοβώντας καταστροφικές για την Πατρίδα εξελίξεις όπως οι πρόσφατες με τις εκχωρήσεις Ελληνικών δικαιωμάτων σε γειτονικά κρατικά μορφώματα. Συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις για τα Εθνικά Θέματα, όπως στις 26 Μαρτίου 2018 «Τα Εθνικά μας Θέματα και οι Επιλογές μας στη Σημερινή Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική Συγκυρία», σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΚΙΣ  Πανελλαδική Συγκέντρωση στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 13 Μαΐου 2018 κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και στις 19 Φεβρουαρίου 2019 ως  πληρεξούσιος Δικηγόρος  του ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΚΙΣ συζητήθηκε η προσφυγή που ο ίδιος κατέθεσε στο ΣτΕ για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών – Ελλάδας

Ο Γ. Μαλταμπές ήταν ο Συντονιστής στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών – Ελλάδας 21 -23 Οκτωβρίου 2018.        

Στις 17 Ιανουαρίου 2019 ο ίδιος ως πληρεξούσιος Δικηγόρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών – Ελλάδας κατέθεσε μαζί με τον Δικηγόρο Στέλιο Γρηγορίου Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα, όπως και κατά παντός υπευθύνου για την επικίνδυνη για το πλήθος αντιμετώπιση των μονάδων ασφαλείας  στο συλλαλητήριο. Ο Γ. Μαλταμπές πρωτοστάτησε στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών Ελλάδας και ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019 από το Πεδίον του Άρεως με προορισμό τις Πρέσπες, και πέρασε από Καστοριά, Φλώρινα, Αμύνταιο,  Πτολεμαΐδα και Κοζάνη όπου παρουσία των Μητροπολιτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Υπαλλήλων, Πολίτες συνέλεξαν υπογραφές σε πρακτικό που ο Γ. Μαλταμπές συνέταξε περί μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ο “Πατριωτικός Σύνδεσμος” με το “Εθνικό Μέτωπο” του Μάνου Κώνστα κατέρχονται μαζί στις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου! Ο Γιάννης Μαλταμπές για την συνεργασία με το “Εθνικό Μέτωπο” δήλωσε σε συνέντευξή του: “Συμμαχήσαμε  αποκλειστικά με αυτήν την πολιτική ομάδα επειδή με εμπειρικές γνώσεις που αποκομίσαμε από όλους τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως πατριωτικούς πολιτικούς χώρους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι οι πλέον δυνατοί ιδεολογικά και οι πλέον ικανοί να καταλαβαίνουν το κοινωνικό γίγνεσθαι διαχρονικά και να το χειρίζονται πολιτικά. Επιπλέον είναι σοβαροί και τίμιοι. Πατριώτες όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην προσφορά στην πράξη.  Οι μομφές περί ακροδεξιάς δεν μας αγγίζουν. Προερχόμαστε από όλο το πολιτικό φάσμα της μεταπολίτευσης με εθνικά χαρακτηριστικά και θρησκευτική ομογενοποίηση στον Χριστιανισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των δύο ημερολογίων.  Μάλιστα κατά πλειοψηφία η προέλευσή μας ανάγεται στο κέντρο.  Σήμερα πλέον οριστικά οι διαχωρισμοί του πρόσφατου παρελθόντος δεν εκφράζουν κανέναν  πολίτη της Ελλάδας. Οι κίνδυνοι είναι πλέον εντός και χρήζουν αμέσως αντιμετώπισης από τον καθένα προσωπικά διαφορετικά η απώλεια προσωπικότητας είναι άμεση και μη αναστρέψιμη“.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ο ελληνισμός θα ανακτήσει και πάλι τη δύναμή του θα σηκωθεί όρθιος και θα υψώσει τα χέρια του προς τον ουρανό Ο ήλιοε θα φωτίζει και πάλι μία ελεύθερη Ελλάδα θα ανθίζουν και πάλι τα δέντρα θα κελαηδούν τα πουλιά και θα χαμογελούν πάλι οι Έλληνες κάτω από το βλέμμα του δημιουργού των πάντων. Μία δυνατή φωνή θα εξέρχεται από τον ουρανό βροντοφωνάζοντας ότι ο ελληνισμός θα γίνει και πάλι ο φωτοδότης και ο ζωοδότης της οικουμένης…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.