Ένα βήμα πριν από τις κάλπες στην τελική ευθεία για τις εκλογές ο Χρήστος Βουραζέρης μιλά στην “Ανδριακή” που κυκλοφορεί.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών στην Περιφέρεια για την Άνδρο;

Συμμετέχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Άνδρου στη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου του Μανώλη Γλυνού. Ο Μανώλης Γλυνός είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την Άνδρο, που σέβεται και υπολογίζει την Άνδρο. Γιατί κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν τώρα την Άνδρο, όταν πέντε ολόκληρα χρόνια την είχαν στο περιθώριο. Και μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό δεν υπάρχει από το γεγονός ότι κανένα μεγάλο έργο για την Άνδρο δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2021. Όσοι θέλουν να συνεχιστεί η περιθωριοποίηση της Άνδρου, η οποία δεν υπάρχει για την Περιφέρεια του κ. Χατζημάρκου, μπορούν να ψηφίσουν τον κ. Χατζημάρκο. Η δική μας επιλογή είναι έργα και δράσεις για την Άνδρο. Αυτή είναι η δέσμευση του Μανώλη Γλυνού αλλά και η δική μου δέσμευση απέναντι στους πολίτες. Και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Κάνετε μια έντονη προεκλογική εκστρατεία για τα δεδομένα της Άνδρου με δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις μέχρι τώρα αλλά και πολλές δημόσιες παρεμβάσεις. Θεωρείται ότι αποδίδει καρπούς αυτή η επιλογή σας;

Κοιτάξτε να δείτε, δεν είμαι ούτε κρυπτόμενος ούτε εξαφανισμένος υποψήφιος. Έχω επιλέξει την άμεση και προσωπική επαφή με τον πολίτη της Άνδρου και έτσι θα συνεχίσω. Καταθέτω προτάσεις για να ξέρουν οι πολίτες τι θα κάνω την επόμενη μέρα. Και είμαι ο μόνος που το κάνει. Δεν μπορεί να διεκδικείς την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς προτάσεις, χωρίς να ακούς τι θα σου πουν οι πολίτες.

Η πρόταση που έχετε καταθέσει για τη δημιουργία μικρής νοσοκομειακής μονάδας στην Άνδρο, πόσο εφικτή είναι; Αν σας εκλέξουν οι πολίτες, εσάς ως Έπαρχο, τι θα κάνετε;

Σε αυτό το νησί πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε υψηλούς στόχους, να διεκδικούμε ενωμένοι και να δουλεύουμε μεθοδικά. Όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η δημιουργία μιας μικρής νοσοκομειακής μονάδας στην Άνδρο, ας δουν το παράδειγμα της Καρπάθου. Η μικρή νοσοκομειακή μονάδα της Καρπάθου εντάχθηκε αρχικά στο ΕΣΠΑ 2007-2013 , στη συνέχεια  μεταφέρθηκε  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014-2020 και σήμερα είναι έτοιμη να λειτουργήσει. Αν τα κατάφεραν στην Κάρπαθο, γιατί δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εμείς;  Μιλάμε για μια μικρή νοσοκομειακή μονάδα , που θα είναι στελεχωμένη με κρίσιμες ειδικότητες και εξοπλισμό και θα παρέχει υπηρεσίες βραχείας νοσηλείας, με δυναμικότητα 15 κλινών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται οι συμπατριώτες μας να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Και επειδή με ρωτάτε τι μπορούμε να κάνουμε, θα σας πω τι μπορούν να κάνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια αν συνεργαστούν για αυτό το σκοπό. Ο Δήμος μπορεί να παραχωρήσει την έκταση και η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει να χρηματοδοτήσει τις μελέτες, που είναι απαραίτητες για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κάποιοι προσπαθούν να ταυτίσουν την παράταξη σας με τον “Σύριζα”. Τι απαντάτε;

Προφανώς αυτοί που το έκαναν και συνεχίζουν να το κάνουν, θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι για να χρησιμοποιούν τέτοια φαιδρά επιχειρήματα. Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου είναι μια ανεξάρτητη παράταξη. Σε αυτήν συμμετέχουν υποψήφιοι που ανήκουν από τη Δεξιά ως την Αριστερά ακόμα και επώνυμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ψηφίζουμε για το νησί μας, επιλέγουμε αυτούς που έχουν προτάσεις και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Για την Άνδρο μας, το νησί μας. Όπως είναι φυσικό αυτό δεν αρέσει σε κάποιους που έχουν συνηθίσει να καλύπτουν το δικό τους έλλειμμα προτάσεων με ταμπέλες και εύκολους χαρακτηρισμούς ή αφορισμούς. Θύμα αυτών των πρακτικών έχω πέσει και εγώ ο ίδιος.

Δεχθήκατε επιθέσεις από κάποια στελέχη του οργανωμένου Σύριζα, οι οποίοι δεν σας ήθελαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Γλυνού. Γιατί συνέβη αυτό;

Νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτό. Ιδιαίτερα όταν άνθρωποι που εμφανίζονταν να υπογράφουν αυτό το κείμενο, δήλωσαν ότι ουδέποτε έλαβαν γνώση και δεν συμφωνούν με αυτό. Ήταν μια κίνηση εμπάθειας ακραίων κύκλων που δεν με απασχολεί. Το ποιος είναι ικανός ή όχι να εκπροσωπήσει τους πολίτες της Άνδρου στο περιφερειακό συμβούλιο θα το κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες και εγώ θέλω να ευχαριστήσω το Μανώλη Γλυνό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και μου δείχνει. Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες της Άνδρου για την αγάπη που μου δείχνουν και τη στήριξη τους.

Το δικό σας μήνυμα  είναι ότι θα ανοίξετε τις πόρτες του Επαρχείου στους πολίτες. Τι σημαίνει αυτό;

Το Επαρχείο πρέπει να  ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες, να υλοποιεί δράσεις εξωστρέφειας, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού μας.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Πρώτον, με την ενημέρωση επιχειρηματιών και επαγγελματιών για την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Δεύτερον, σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό θεσμό θα παρέχουμε ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους για την ένταξη τους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Τρίτον, με ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, τη στήριξη των αγροτών μας μέσα από την ενημέρωση τους για τα νέα σχήματα των Ομάδων Παραγωγών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν φορολογικών κινήτρων. Τέταρτον, με τη στήριξη οικογενειών και συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με τη Μητρόπολη. Στήριξη που θα έχει έμπρακτη διάσταση μέσα από τη δημιουργία τράπεζας ρούχων για αυτές τις οικογένειες αλλά και με τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Πέμπτον με δράσεις προληπτικής ιατρικής που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια και το Επαρχείο. Μια δέσμευση που δεν είναι δική μου αλλά του αυριανού Περιφερειάρχη , του Μανώλη Γλυνού. Και κάτι ακόμα: μέχρι σήμερα το Επαρχείο και ο Δήμος ήταν δύο αντίθετοι πόλοι εξουσίας. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Στη νέα τετραετία, δέσμευσή μου είναι το Επαρχείο και ο Δήμος θα βαδίζουν μαζί, θα συνεργάζονται για το καλό του νησιού μας. Δεν θα έχουν ανταγωνιστικές σχέσεις αλλά καθαρές και ειλικρινείς σχέσεις συνεργασίας.

Kαι εφόσον με τη δική σας στήριξη και εντολή εκλεγώ, δέσμευσή μου είναι ότι θα συνεργαστώ στενά με το Δήμαρχο Άνδρου. Στενή συνεργασία σημαίνει ότι την επόμενη μέρα το πρωί, ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος θα συναντηθούν για να διαμορφώσουν το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη τετραετία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.