ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ

 

Δικηγόρος, ευθύβολος, σαφής, με χιούμορ, μακρά θητεία στα δημοτικά πράγματα και γνώστης εκ των έσω των προβλημάτων του νησιού τα τελευταία 30 χρόνια απευθύνεται από καρδιάς στους Ανδριώτες, ως Ανδριώτης, για ένα “ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ” 

 

ΜΦΜ

 

 

 

 

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Η απόφαση μας να 

συμμετάσχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι απολύτως συνειδητή. Όσον αφορά εμένα προέκυψε ως αποτέλεσμα της πολυετούς πλέον ενασχόλησης με το χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει σ’ ένα διαφορετικά διαμορφωμένο τοπίο, ν’ αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα και να λειτουργήσει σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει εγρήγορση, ανάδειξη και συστράτευση των θετικών δυνάμεων, ενεργή συμμετοχή αλλά και σκληρή προσπάθεια για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Είναι γεγονός πως καμία αλλαγή, καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός της τον άνθρωπο και κυρίως, αν δεν “αλλάξουν” αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να την εφαρμόσουν. Αν δεν αλλάξουν τον, μέχρι σήμερα, τρόπο σκέψης, αντίληψης, νοοτροπίας, διοίκησης, συμπεριφοράς, λειτουργίας και άσκησης εξουσίας.  Έτσι καταθέτουμε στην κρίση του Ανδριώτικου λαού  μια νέα ενωτική και ιδιαίτερη δυναμική πρόταση, που απευθύνεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν ότι, επιτέλους, ο δήμος Άνδρου, πρέπει να βρει τη θέση του και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η πίστη για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού οράματος για την  Άνδρο. Ενός οράματος που θα ωθήσει και θα απελευθερώσει όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου και θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Απαιτείται ένα “ΝΕΟ ΞΕΙΚΙΝΗΜΑ”, με σχέδιο, ξεκάθαρες και σαφείς πολιτικές.

Με απλά λόγια δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη, στον ίδιο τον πολίτη και στην αντιμετώπιση του από την Δημοτική Αρχή, στην διαφάνεια, στην ανάπτυξη, στα μεγάλα έργα που θα δώσουν δουλειά στους Ανδριώτες.                                         

ΕΝΑ “ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ” με ανθρώπους που θα προτάσσουν το “συμφέρον του τόπου” και όχι το δικό τους, που θα αποκαταστήσουν τη σχέση μεταξύ δήμου και πολιτών, που θα παράγουν τοπικές πολιτικές κι όχι στείρα διαχείριση, που θα φέρουν μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, που θα επιλύουν προβλήματα και δε θα δημιουργούν πρόσθετα. Με ανθρώπους που τα “αυτονόητα” θα τα θεωρούν αυτονόητα και δεν θα μπλέκουμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για αυτά τα αυτονόητα.

Απο την ομίλια του Λ. Μπάλλα στο Γαύριο Photo: Μ. Τζανουλίνος

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές κρίνονται από τα διλήμματα έλεγαν οι παλαιοί αυτοδιοικητικοί ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ. Σε αυτές τις εκλογές όμως ένα είναι το δίλημμα. Όλοι έχουμε δώσει δείγματα γραφής – το αποτύπωμα μας στα κοινά. ΔΗΜΑΡΧΟΣ  –  ΕΠΑΡΧΟΣ  –  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ. Σας αρέσει η κατάσταση όπως είναι σήμερα; Σας αρέσει η Άνδρος του Δημάρχου, του Επάρχου και του Γενικού Γραμματέα; ΑΝ ΝΑΙ τότε ψηφίστε τους. ΑΝ ΟΧΙ ψηφίστε εμάς να τα αλλάξουμε.

Χωρίς πολυτελή φυλλάδια, Χωρίς να σας πούμε ούτε να γράψουμε ψεύτικες απεικονίσεις, Χωρίς εσωτερικούς ανταγωνισμούς αφού εμείς είμαστε όλοι ένα.

Ένα λοιπόν το δίλλημα αλλά πολλές οι συνειδητές επιλογές:  Επιλογές σύγκρουσης της ευθύνης με την ανευθυνότητα,  της εργατικότητας με την οκνηρία,  του σχεδίου με το εφήμερο,  της προοπτικής με την οπισθοδρόμηση,  της δράσης με την αδράνεια,  της αποφασιστικότητας με τη διστακτικότητα,  της σύνθεσης με τη διάλυση.

Γιατί εμείς ξέρουμε, μπορούμε και θέλουμε.

Το δικό μας “αποτύπωμα” θέλουμε και θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας. Οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι η ευκαιρία για ένα “ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ”.

Η Άνδρος είναι ο τόπος μας. Εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα, κάναμε οικογένεια, μεγάλωσαν τα παιδιά μας, εδώ ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, πονάμε όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, χαιρόμαστε όταν καταγράφει επιτυχίες.

Απο την ομίλια του Λ. Μπάλλα στο Γαύριο Photo: Μ. Τζανουλίνος

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Έχουμε ένα συνδυασμό νέων και άφθαρτων  ανθρώπων  που θέλουμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό μέλλον για εμάς  και τα παιδιά  μας.

Εγώ προσωπικά εδώ και καιρό έχω διαχωρίσει τη θέση μου από τις επιλογές της νυν δημοτικής αρχής και ηγούμαι της προσπάθειας της ομάδας

που θα σας παρουσιάσω για να αλλάξουμε την πορεία του νησιού μας.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Η απουσία οράματος, η προχειρότητα, η αδιαφάνεια, η έλλειψη πρωτοβουλιών και κατασκευής έργων υποδομής, σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε οικονομικό μαρασμό, σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, σε διάβρωση των αξιών και αρχών και παθητική αποδοχή των πάντων.

Δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός. Ότι μπόρεσε να δώσει κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή, κάθε έπαρχος μέχρι σήμερα με το παραδοσιακό μοντέλο διοίκησης, το έδωσε. Μπορούσε να δώσει περισσότερα; Εμείς λέμε ΝΑΙ.

Δεν θα υποσχεθούμε τίποτε περισσότερο από αυτά που μπορούμε να κάνουμε και που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε άμεσα όπως αναλύσαμε στο Κόρθι με την παρουσίαση του συνδυασμού.

Ως παράταξη στο σημερινό τελματωμένο, μίζερο και σκοτεινό περιβάλλον, φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, έχοντας ως όπλα: όραμα για τον τόπο, διαφάνεια, ισονομία, συμμετοχή των πολιτών, λογοδοσία.

Κλείνοντας καλώ όλους εσάς, που συμμερίζεσθε τις ανησυχίες μας, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, να στηρίξετε την παράταξή μας σε όλα τα επίπεδα και να δώσουμε μαζί τον αγώνα με δύναμη και συνέπεια, για ένα Δήμο της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της προοπτικής.

Γιατί οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες αξίζουμε τα καλύτερα! Όλες και όλοι μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας!  Να κάνουμε ένα “ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ” 

Σας ευχαριστώ! 

“Παρακαλώ -εάν θέλετε- ενημέρωστε την εφημερίδα και την ψηφιακή της έκδοση για την δημοσιοποίηση των θέσεών σας” ήταν η παραίνεση προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους του νησιού. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι κ.κ. Γιαννίσης, Μπάλλας, Καπάκης και Σουσούδης. Ευχαρίστησε ο κ. Λοτσάρης. Οι δημοσιεύσεις των υποψηφίων δημάρχων Άνδρου πραγματοποιούνται σήμερα 22.5.2019, αύριο 23.5.2019 και την Παρασκευή 24.5.2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.