Η ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΟΥ, ο ΦΡΑΝΤZΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ, ο ΜΗΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑΣ, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΗΣ, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟΣ μετά τον ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΗ, την ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΑΧΑΗ τον ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΡΡΑ, την ΑΤΤΙΚΗ ΠΙΑΓΚΟΥ τον ΣΠΥΡΟ ΤΣΑΟΥΣΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ. Οι άνθρωποι της “διπλανής” πόρτας, που πήραν το θάρρος να εκτεθούν για τον τόπο τους και αγωνίζονται να επιβιώσουν στην Άνδρο κατέρχονται στον προεκλογικό στίβο για την καθημερινότητα στο νησί. Καλή επιτυχία και Καλή τύχη.

ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΟΥ

Ελένη Πολίτου:Η Άνδρος της Ζωής μας”.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι έχουμε ένα όραμα για την Άνδρο μας. Θέλουμε να ζούμε σε ένα νησί πιο ανθρώπινο, πιο όμορφο, πιο λειτουργικό, όπου η πολιτιστική κι η τουριστική δραστηριότητα με την τεχνολογική εξέλιξη θα συνυπάρχουν αρμονικά και η ασφάλεια δε θα περιορίζει την ελευθερία.
Η ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει αγάπη για τον τόπο, υπευθυνότητα, ευαισθησία στα καθημερινά προβλήματα του δημότη, σεβασμό σε κάθε πολίτη, διάθεση για δουλειά, ανιδιοτέλεια , εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.
Η μεγάλη αγάπη μου για τον νησί μας, με ώθησε να αναπτύξω μια ιδιαίτερη κοινωνική δραση η οποία ξεκινά από την δεκαετία του “90” υποστηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις δράσεις και έργα που είχε ανάγκη το νησί μας π.χ. η πρωτη σηματοδότηση των μονοπατιών σε συνεργασία με τις τότε νομαρχιακές και δημοτικές αρχες. Με την συνταξιοδότησή μου το 2011, επέστρεψα οριστικά μαζί με την οικογένειά μου στην Άνδρο, οπότε και η συμμετοχή μου στα κοινά διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο, καθώς εξελέγην και δημοτικός σύμβουλος ασχολούμενη κυρίως με τους τομείς του τουρισμού και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 
Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, γνωρίζοντας την πολιτική κατάσταση στον νησί μας, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης μου και με ξεκάθαρα αυτοδιοικητικά κριτήρια, αποφάσισα να συμπορευτώ με τον συνδυασμό «Η Ανδρος της Ζωής μας» και τον Γιάννη Καπάκη διότι θεωρώ ότι το πλαίσιο αρχών και ιδεών που πρεσβεύει και η ποιότητα της ομάδας που καλείται να τις υποστηρίξει, μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί τα τελευταία χρόνια. Στόχος μου είναι μια αξιοβίωτη ανάπτυξη για το νησί σε όλους τους τομείς πέραν του τουρισμού και με έμφαση στην κοινωνική συνοχή, την πρόνοια, την αλληλεγγύη και την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος που θα κρατήσει τους νέους στο νησί.

Για άλλη μία φορά θέλω να εμπιστευτείτε την απόφασή μου. Με δεδομένη τη θετική εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα, πιστεύω στις συνέργειες και στην ομαδική δουλειά και θεωρώ ότι με την απλή αναλογική, χρειαζόμαστε υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους με διάθεση συνεργασίας και με κίνητρα ανιδιοτελή. Τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να είναι κυψέλες δημιουργίας και ανάπτυξης με παραγωγικές συναντήσεις και με προτάσεις τεκμηριωμένες και εποικοδομητικές σκεπτόμενων ανθρώπων και όχι αρένα μικροπολιτικών αντιθέσεων, με διαχωριστικές γραμμές και τοπικιστικές προθέσεις.
Αν θέλουμε το νησί μας ενωμένο να πάει μπροστά.
Αν θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλυτερο τόπο με οικονομική ευημερία και κοινωνική συνοχή.
Το αύριο ειναι κοντά.
Η Ανδρος αξίζει να παραμείνει η αρχόντισσα του Αιγαίου.

 

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. , Σύμβουλος Ανάπτυξης & Εκτιμητής Ακινήτων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Ο.Τ.Α. σε Αναπτυξιακά και συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα , δημότης Άνδρου – μέλος Τ.Ε.Ε. , Σ.Α.Δ.Α.Σ. και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Συμμετέχοντας στον συνδυασμό “Η Άνδρος της Ζωής μας” , κατέρχομαι ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Άνδρου στις Δημοτ. Εκλογές της 19ης Μαΐου.Αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου κου Ι. Καπάκη και αξιολογώντας ως την πλέον αξιόπιστη Επιλογή για το Μέλλον της Άνδρου όπως ακριβώς το έχω οραματιστεί εδώ και 29 χρόνια, και με την προηγούμενη εμπειρία μου συμμετέχοντας σε 3 Αυτοδιοικητικά σχήματα, 2 φορές ως υποψήφιος Νομαρχ. Σύμβουλος και απο μία φορά ως Βουλευτής και ως Ευρωβουλευτής (με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ), έχω μοναδικό σκοπό και Αυτοδέσμευση την Άδολη και Αμέριστη προσφορά στην πατρίδα και τους συμπολίτες μου , απαρνούμενος αξιώματα και προνομιακές “καρέκλες” – όπως άλλωστε πάντοτε έπραξα. Πολλοί γνωρίζετε ήδη την εντατική μου συνεισφορά με ΔΩΡΕΑΝ εκπονημένες Προμελέτες και Προτάσεις για Αναπτυξιακά Έργα και Δημοτικές Υποδομές, οπότε νιώθω οτι δεν χρειάζεται να συστηθώ περαιτέρω.

ΜΗΝΑΣ ΕΥΤ. ΓΚΟΥΜΑΣ

Μηνάς Γκούμας: Άνδρος η Πρώτη μας Σκέψη

Στην αρχή, όταν έβλεπα να κατεβαίνουν φίλοι και γνωστοί στις εκλογές, διεκδικώντας μία θέση δημοτικού συμβούλου, αναρωτιόμουν πόσοι επιτέλους θα κατέβουν και τι θα κάνουν όλοι αυτοί.
Μετά σκέφτηκα πως αυτό είναι η Δημοκρατία και καλώς κάνουν όλοι τους που ανησυχούν για τα κοινά και από την θέση αυτή θα επιδιώξουν να βοηθήσουν κάπως τα πράγματα. Αν αξίζουν δε, κάτι που θα φανεί από την δουλειά τους, τότε η Πατρίδα μας θα βγει κερδισμένη.
Μου πρότειναν και εμένα να κατεβώ στις εκλογές και, ενώ στην αρχή ήμουν διστακτικός, τελικά δέχθηκα, θεωρώντας πως είναι τιμή μία τέτοια πρόταση και από αυτήν την θέση ίσως να μπορώ να κάνω κάτι καλό, κάτι προς την σωστή κατεύθυνση.
Έρχομαι στην Άνδρο από μικρό παιδί και έχω αγαπήσει το νησί, αν και έχω λίγες αναμνήσεις. Λίγες, αλλά όμορφες! Τα τελευταία έξι χρόνια ζω μόνιμα εδώ, παρατηρώ την κατάσταση, ακούω τι έχει συμβεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και, έχοντας μία κάποια καλή αντίληψη των πραγμάτων, κρίνω πως ο Δημήτρης Γιαννίσης, ο οποίος υπήρξε Δήμαρχος προ ετών, πραγματοποίησε το πιο σπουδαίο έργο από όλους και, φεύγοντας, άφησε παρακαταθήκη αρκετά έργα σε εξέλιξη. Είμαι πεπεισμένος πως, από εκείνους που διεκδικούν την Δημαρχία σήμερα, είναι ο πιο άξιος όλων και, έτσι, δέχθηκα να συμπορευτώ μαζί του.
Δεν έχει σημασία αν θα εκλεγώ ή όχι. Άλλως τε τόσοι άλλοι αγωνίζονται για αυτήν την θέση, υποψήφιοι που αξίζουν και έχουν ισχυρό πλεονέκτημα τις στενές ή συγγενικές σχέσεις με τους συμπατριώτες τους, οι οποίοι θα τους βάλουν τον πολυπόθητο σταυρό.
Σημασία για εμένα έχει ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος και ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει η επομένη των εκλογών, όταν θα καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, νικητές και ηττημένοι, και θα πρέπει να δουλέψουν για το καλό του τόπου χωρίς εμπάθεια προς τον νικητή, χωρίς στείρα αντιπολίτευση, χωρίς να βάζουν τρικλοποδιές στον Δήμαρχο. Πρέπει να κάνουν ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι τους για την πρόοδο του τόπου και όχι για το δικό τους συμφέρον. Πάνω από όλα βρίσκεται η Άνδρος μας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

……………………………………………………………………………………………………………….

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΗΣ: Με εικόνα και ήχο.

 

……………………………………………………………………………………………………………….

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟΣ

Είμαι ζωγράφος, γεννηθηκα το 1956 και κατάγομαι από την Τήνο. Από 6 ετών έρχομαι σαν παραθεριστης στο νησί. Από το 2002 διαμένω μόνιμα στην Ανδρο. Η Άνδρος είναι η “Μούσα” μου στην τέχνη!

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά για να προσφέρω όπως και όσο μπορώ στον τόπο διαμονής μου, όπως και τότε που διετελεσα για περίπου δέκα χρόνια μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας “Ανδριωτικη Γνώμη” την δεκαετία του 1980. Η Άνδρος είναι το νησί της έμπνευσης των τεχνών και του πολιτισμού και ό,τι προσπαθούμε για το νησί αυτό αξίζει. 

 

Αττική Πιάγκου “Νέοι Ορίζοντες Άνδρος”

ΑΤΤΙΚΗ ΠΙΑΓΚΟΥ

Μεγάλωσα στο νησί , τελείωσα το 1985 το Εμπειρίκειο Λύκειο Άνδρου και εισάχθηκα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών. Από το 1992 εργάζομαι στην τότε Τράπεζα Midland και αργότερα HSBC στο Ναυτιλιακό Τμήμα. Το 2000 μετακινήθηκα εσωτερικά ως διευθύντρια του καταστήματος της HSBC στην Αγία Παρασκευή και το 2008 μετακινήθηκα στην Διοίκηση της Τράπεζας ως Υπεύθυνη Ποιότητας του δικτύου της Τράπεζας, από όπου αποχώρησα οικειοθελώς το 2012. Τα δυο τελευταία χρόνια ασχολούμαι με αναπτυξιακά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ ως αναπτυξιακός σύμβουλός. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας στην Χώρα έχοντας δημιουργήσει την αίθουσα τέχνης και μάθησης ” Αδαμαντία” όπου φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και θα λειτουργήσει  στην πορεία ως χώρος έκφρασης για όσους το επιθυμούν. Συμμετέχω εθελοντικά σε διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας όπως στο Andros trail race, στο Andros routes festival και στο ράλι ιστιοπλοΐας Άνδρου. Αγαπώ το νησί μας και θέλω να το δω όμορφο,  καθαρό, με ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους , με πολιτιστικά δρώμενα που θα συμβάλλουν στην παιδεία και στην ομαλή συνύπαρξη των κατοίκων του νησιού μας.

 

Σπύρος Τσαούσης “Η Άνδρος της Ζωής μας”

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ: Να είμαι χρήσιμος για το νησί μας.

Η λήψη των αποφάσεων και η διαχείριση των αλλαγών είναι δύο βασικές έννοιες που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολύ συχνά. Οι επιλογές μας σε μεγάλο βαθμό σταθμίζονται και από το πλαίσιο στο οποίο λαμβάνουν χώρα. Τους τελευταίους μήνες δημοσίευα με παρρησία τις σκέψεις μου για τα δρώμενα της Άνδρου, με την πεποίθηση να εμπλουτίσω το δημόσιο διάλογο. Ως ενεργός πολίτης και με συναίσθηση της ατομικής μου ευθύνης απέναντι στην κοινότητα. Η δική μου επιλογή τελικά σε αυτή την εκλογική διαδικασία είναι να εκθέσω την υποψηφιότητά μου απέναντι στους συμπολίτες μου, ως Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου στην Περιφέρεια Κορθίου.

Στην απόφασή μου αυτή προτάσσω ξεκάθαρα τα αυτοδιοικητικά κριτήρια. Τα εξαιρετικής ποιότητας πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα, την ακεραιότητα του Γιάννη, τη δυναμική που αναπτύσσει ο συνδυασμός. Φιλοδοξώ να συμβάλλω στα πεδία που αφορούν στις γνώσεις και τις εμπειρίες μου και σχετίζονται με τα Οικονομικά, τα Ευρωπαϊκά θέματα, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και διοίκησης ομάδων και έργων. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όσων με τιμήσουν και να είμαι χρήσιμος την επόμενη μέρα για το νησί μας.

Ο Σπύρος Τσαούσης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Συνετί της Άνδρου. Τελείωσε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του χωριού, συνέχισε στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου και από την τρίτη τάξη πήγε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με υποτροφία επίδοσης, και φοίτησε για ένα έτος International Business & Economics στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν Γερμανίας, με υποτροφία Erasmus. Η πτυχιακή εργασία του «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» βαθμολογήθηκε με άριστα. Στη συνέχεια με κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών «Φορολογικό Δίκαιο» στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης επιλέχθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης «Ηγεσία και Οργανωσιακή Συμπεριφορά» της GE Business Academy με το Harvard Business Publishing Corporate Learning Group. Κατά την διάρκεια διαμονής του στην Αγγλία, παρακολούθησε επιτυχώς μαθήματα «Πολιτικής Φιλοσοφίας» και «Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης» στο Τμήμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Παράλληλα συμμετείχε στις δημόσιες διαλέξεις και debates του London School of Economics γύρω από Ευρωπαϊκά θέματα και το Brexit. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπονεί τη Διπλωματική του εργασία με θέμα «Η σημασία των θεσμών στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής». Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και το 2017 κέρδισε το πρώτο βραβείο, εκπροσωπώντας το Οικον. Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο διαγωνισμό δοκιμίου που διοργάνωσαν οι Financial Times για το Μέλλον της Ευρώπης σε συνεργασία με κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έλαβε πρόσκληση ως ομιλητής από τους FT στη σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως Λογιστής – Φοροτεχνικός, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διατηρεί άδεια Ά τάξης. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Financial Controller (Οικονομικός Ελεγκτής) αναλαμβάνοντας διεθνείς ρόλους στην Ανατολική & Κεντρική Ευρώπη, και εργάστηκε για περισσότερο από δύο χρόνια στον Χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα Ηγεσίας και Διοίκησης ομάδων σε πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης. Σήμερα εργάζεται ως Finance Project Manager (Διευθυντής Οικονομικών Έργων) και υπογράφει τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις και φορολογικές υποχρεώσεις εταιρειών της General Electric. 

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά και έχει βασικές γνώσεις Ισπανικών και Γερμανικών. Διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσα και παίζει λαούτο και κιθάρα. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την έρευνα ενός βιβλίου για το Συνετί, διαβάζει, ταξιδεύει και κάνει ορεινή πεζοπορία. Συμμετέχει σε αγώνες Trail Race και στο Andros Trail 2018 ήταν ο μόνος Ανδριώτης που έλαβε μέρος και τερμάτισε τον αγώνα των 24 χλμ. υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο πέντε ετών.

 

Ιωάννης Πιπεργιάς “Νέοι Ορίζοντες Άνδρος”

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ

Η πολιτική είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δράσης, που απαιτεί αυξημένες ικανότητες ως προς το ήθος, τη δυνατότητα αυτοκριτικής, την ευθύνη, την καλαισθησία, την ταπεινότητα, το αίσθημα του μέτρου, την ικανότητα διείσδυσης στην ψυχή του συνανθρώπου. Πιστεύοντας και έχοντας σαν γνώμονα όλα τα παραπάνω και με τη σκέψη ότι δεν έχει νόημα να ασκώ κριτική, να προτείνω λύσεις, να αναλύω ιδέες αλλά να αρνούμαι να συμμετέχω στην υλοποίηση τους, με αποτέλεσμα να γίνομαι αναξιόπιστος και υποκριτής, κρυπτόμενος πίσω από μια οθόνη, κάνοντας κριτική και όντας αρεστός σε όλους, βγαίνω μπροστά με τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» και επικεφαλής τον Θεοδόση Σουσούδη, θέλοντας πολλά από αυτά που κακώς έχουμε συνηθίσει να λέμε «αυτονόητα», να προχωρούν αποτελεσματικά. Ο Ιωάννης Δ. Πιπεργιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά (Πέραμα) και ολοκλήρωσε το Λύκειο στα Νέα Λιόσια. Εισήχθη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, στην Σχολή στελεχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛ-ΤΑ. Πήρε πρώτο διορισμό στο Ταχ/μείο Μυκόνου. Στην συνέχεια μετά το στρατιωτικό του ( υπηρέτησε στον στρατό ξηράς ως υπαξιωματικός), μετετέθη στην Άνδρο το 1976. Το 1982 ανέλαβε την Διεύθυνση του Ταχ. Γραφείου Άνδρου, έως το 2006. Το 2006 προήχθη σε Οικονομικό Ελεγκτή, με έδρα τον Πειραιά και ακτίνα ελέγχου τις Κυκλάδες. Κατά την διάρκεια της θητείας του στα ΕΛ-ΤΑ, παρακολούθησε περίπου 700 ώρες σεμινάρια στα ΚΕΚ ΕΛΤΑ, οικονομίας, διοίκησης, ανάπτυξης, επικοινωνίας και μάρκετιγκ. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στην Άνδρο από το 1976 μέχρι σήμερα, ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση. Συμμετείχε σε πλήθος Συλλόγων, όπως στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΦ (πρώτα ως ποδοσφαιριστής και μετά ως Γεν. Γραμματέας), Γονέων και κηδεμόνων (νηπιαγωγείου, Δημ. Σχολείου, Γυμνασίου, Τεχν. Λυκείου, κοκ). Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Αλαδινού 1994-1998 και 2009 έως σήμερα, συμβάλοντας αποφασιστικά στην αξιοποίηση και ανάδειξη του Σπηλαίου Αλαδινού, ως πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο, το Σπήλαιο Αλαδινού, ένα μοναδικό αξιοθέατο του τόπου μας. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Άνδρου από το 2010 έως το 2016, με στόχο την καλύτερη, πιο εύρυθμη λειτουργία, και αλλαγή της εικόνας του, με κτιριακές βελτιώσεις (μέσα κι έξω). Είχε συνδικαλιστή δράση και συμμετείχε επί σειρά ετών στο Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Κυκλάδων και εκλεγμένος αντιπρόσωπός του, στο Συνέδριο της ΠΟΣΤ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ταχυδρομικών). Εκλεγμένος από την ΠΟΣΤ επί 15 έτη ως αντ/δρος και στην συνέχεια πρόεδρος των Παραθεριστικών Κέντρων ΕΛΤΑ στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας….

Δήμητρα Κοραχάη “Νέοι Ορίζοντες Άνδρος”

Ονομάζομαι ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΑΧΑΗ, του Λεονάρδου και της Πόπης. Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 14 – 2 – 1983

Ως άνθρωπος που αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να τον δω να προοδεύει επέλεξα να ζω μόνιμα και να εργάζομαι στην Άνδρο. Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα Στεφάνου και είμαι μητέρα δύο παιδιών.
Είμαι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α ( Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ) στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και για πολλά έτη αθλήτρια στο στίβο και στο μπάσκετ έχοντας καταφέρει να διακριθώ σε αγώνες πανελληνίου επιπέδου όπου έχω λάβει μέρος.
Δουλεύω ως προπονήτρια στο team του Α.Ο. Άνδρου και είμαι ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων δωματίων στον οικισμό των Μενήτων.
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη και ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες». 
Θέλω να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια του για την ανάπτυξη του τόπου μας, δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Αν και καινούρια στα κοινά θα εργαστώ με ζήλο και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στο μέτρο των δυνατοτήτων μου ώστε να συμβάλλω στο όραμα του στο χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού , του τουρισμού και ιδιαίτερα του αθλητισμού λόγω της ιδιότητάς μου ως καθηγήτριας Φυσικής αγωγής, καθώς γνωρίζω ότι ο κ. Σουσούδης έχει βάλει πολύ ψηλούς στόχους για το νησί μας. 
Ως παιδί έχω ζήσει την έλλειψη των αθλητικών υποδομών οι οποίες ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και δυσλειτουργικές.
Στόχος μου είναι, να μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τη νεολαία του τόπου μας και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους παραδώσουμε ένα νησί σύγχρονο που βλέπει προς το μέλλον, εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες δημιουργίας αθλητικών υποδομών και αναβάθμισης των χώρων άθλησης αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες του δυνατότητες, δημιουργώντας ανάπτυξη και προοπτικές για να κρατήσει τη νέα γενιά, εδώ στον τόπο που ανήκει.

 

Ιωάννης Ρέρρας ” Η Άνδρος της Ζωής μας”

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΕΡΡΑΣ

Γεννήθηκα το 1983. Είμαι τέκνο του Δημοσθένη και της Ευσταθίας Ρέρρα. Τελείωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αρσάκειο Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ορεστιάδα. στο Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων. Κατόπιν έκανα τη μεταπτυχιακή μου διατριβή στο άνωθεν τμήμα με θέμα τη Διαχείριση Φυσικών πόρων. Τα τελευταία χρόνια εκπονώ τη Διδακτορική μου διατριβή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας. Κατοικώ μόνιμα  στο Γαύριο και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά  στο αγροδιατροφικό χώρο και συγκεκριμένα στη μελισσοκομία , συνεχίζοντας την οικογενειακή επίχειρηση του παππού μου Γιάννη Ρέρρα 15 περίπου χρόνια τώρα. Ως νέος άνθρωπος που αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να τον δω να προοδεύει, έχοντας εργαστεί εδώ με την ιδιότητα μου ως Δασολόγος – Μελισσοκόμος και έχοντας μάθει αυτόν το τόπο καλά, αισθάνομαι την ανάγκη τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, να τις προσφέρω για το ευρύτερο καλό.

Με το σκεπτικό αυτό, δεν μένω, μόνον σε λόγια καφενείου, αλλά αποφάσισα να είμαι ενεργός πολίτης και έτσι συμμετείχα, ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010 με το συνδυασμό Γιάννη Γλυνού και εκ νέου υποψήφιος το 2014, σαν ιδρυτικό μάλιστα μέλος, με τον τότε νέο συνδυασμό, ‘’Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ’’, πάλι σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Σήμερα, συνεχίζω την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Άνδρου Γιάννη Καπάκη σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με όρεξη και διάθεση για προσφορά. Θέλω να εργαστώ στο πλευρό του, στην προσπάθεια που κάνει, να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει. Πρέπει και μπορούμε, όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις γνώσεις μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά τα πραγματικά προβλήματα του νησιού μας.

Χρειάζεται να μελετήσουμε και να υλοποιήσουμε, έργα ουσιαστικά, με βάσεις και θεμέλια γερά, με προοπτική, με αποτέλεσμα και όχι να εξαντληθούμε σε έργα βιτρίνας, προς χάριν μόνον εντυπώσεων ή να μείνουμε σε κούφια λόγια. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε το τόπο μας να ανακάμψει. Και θα το κάνουμε όλοι μαζί, μέσα απο την αμοιβαία εμπιστοσύνη, όλων μαζί. Με τεκμηριωμένες προτάσεις και όραμα είμαι διατιθεμένος, να συνεισφέρω, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, προσφέροντας ενεργά τις υπηρεσίες μου, μέσα απο το νέο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του συνόλου του νησιού μας.

 

Ν. Κατσίκης με την “Ανδρο της Ζωής μας”

ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γεννήθηκα στις 12 Σεπτεμβρίου 1982. Μεγάλωσα στο Γαύριο Ανδρου μέχρι που τελείωσα και το Γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασα μηχανικός αυτοκινήτων στη σχολή του ΟΑΕΔ στους Αγίους Αναργύρους και παράλληλα έκανα την πρακτική μου στο στρατόπεδο Καποτά. Από το 2003 εργάζομαι σαν Πυροσβέστης στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου.

Διατελώ :

  • Σύνεδρος/μέλος της ΓΣΣΕ.
  • Γραμματέας του Παννελαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( όπου έχω διατελέσει για δυο χρόνια Αντιπρόεδρος )
  • Αιρετό μελός του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας
  • Ιδρυτικό μέλος και ταμίας του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσας Άνδρου του πιο ενεργού και πολυμελούς συλλόγου στην Άνδρο.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της συναναστροφής μου με το κόσμο και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.Είμαι ιδρυτικό μέλος και εκλεγμενο μέλος του χορευτικού ομίλου Υδρουσας. Στα πλαίσια του Χορευτικού Ομίλου έχω πάρει μερος και δημιουργήσει αρκετες πολιτιστικές και συλλογικές  δρασεις αναδεικνύοντας την παράδοση της ΑΝΔΡΟΥ. Συμμετείχα ενεργά στην οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Παναδριακής γιορτής στο Λιμάνι του Γαυριου όπου είχε πλήθος κόσμου.Μέσα απο την χορευτική ομάδα αυτή έχω έρθει σε επαφή με αρκετούς νέους συζητώντας και αναδεικνύοντας τα προβλήματα του νησιού μας. Για τα οποία η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι νέοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργοί στην εύρεση λύσεων με προτάσεις που αν υλοποιηθούν θα προωθήσουν το νησί μας και θα το κάνουν ένα παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο στις Κυκλαδες αλλά σε ολόκληρη την Ελληνική  επικράτεια.

Σημείωση: Σε αυτό το παράθυρο επικοινωνίας και δημοσιοποίησης των θέσεών τους οι υποψήφιοι “προσήλθαν” αυτοβούλως και εξ ιδίων, χωρίς πρότερη πρόσκληση από την εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.