Μία κυρία για την Ευρωβουλή και δύο κύριοι. Η Βασιλική Λαζαράκου με τη “Νέα Δημοκρατία”, που επισκέπτεται τακτικά το νησί μας κάθε τέλος καλοκαιριού. Ο Γιάννης Μαλταμπές του Πατριωτικού Συνδέσμου, που δεν χρειάζεται συστάσεις και ο Πέτρος Δημητρίου με τη “Δημιουργία Ξανά” με καταγωγή από την Άνδρο, ο οποίος τα καλοκαίρια εργαζόταν στο πρατήριο καυσίμων της ΕΛΙΝ, που το διατηρούσε ο αδερφός του Απόστολος στο Γαύριο.
Ένας κύριος για Δήμαρχος. Ο νυν δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, ο Ηλίας Αποστολόπουλος κατ’ επιλογήν Ανδριώτης και εξ αγχιστείας, αφού είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Λογοθέτη και η Άνδρος είναι η δεύτερη πατρίδα του. Δύο κύριοι για τους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά ως Σύμβουλοι. Ένας για την Αθήνα του Κώστα Μπακογιάννη, ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης και ένας για τον Πειραιά Πόλη Πρότυπο του Νίκου Βλαχάκου, ο Δημήτρης Φακής. 
Καλή Επιτυχία.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ
 
 
Λίγα λόγια για μένα…

Γεννήθηκα στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από την Μάνη Λακωνίας. Είμαι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σπούδασα νομικά αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Νέα Υόρκη, όπου και ξεκίνησα την επαγγελματική πορεία μου. Ως δικηγόρος έχω εμπειρία σε θέματα εμπορικού και χρηματιστηριακού δικαίου, καθώς εργάζομαι για περισσότερα από 20 χρόνια σε αυτούς τους τομείς. Ήμουν εταίρος (Partner) καθώς και επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικού δικαίου σε μεγάλες ελληνικές δικηγορικές εταιρείες διεθνούς κύρους και απέκτησα βαθιά γνώση σε διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως και το τέλος του 2015, υπηρέτησα ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διαχειρίστηκα αποτελεσματικά θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Ως επικεφαλής μάλιστα της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου έκλεισα την πρώτη «πολιτική συμφωνία» της Ελληνικής Προεδρίας το 2014. 

 
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 

“Έχοντας ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό τείνεις να αποκτάς μια πιο ευρεία αντίληψη
των πραγμάτων από ότι στα στενά πλαίσια της χώρας σου. Αυτή η ευρύτητα με έκανε να
αντιληφθώ ότι η ελευθερία στην οικονομία μα και στην κοινωνία είναι το Άλφα και το
Ωμέγα για να πάει μπροστά μια χώρα και μια κοινωνία. Ο πρώτος πολίτης με δημόσιο
λόγο που ξεστόμισε αυτά ακριβώς που σκεφτόμουν ήταν ο Θάνος Τζήμερος. Τον εμπιστεύτηκα όντας πια ιδρυτικό στέλεχος της Δημιουργίας Ξανά, και δεν με πρόδωσε. Συμφωνώ μαζί του στα πιο κρίσιμα ζητήματα, είτε μιλάμε για την διάγνωση του πυρήνα του προβλήματος είτε για την προτεινόμενη λύση του. Επιθυμία μου και όραμα μου είναι να δώ το χώρο του φιλελεύθερου κέντρου ενωμένο κάτω από τη σκέπη της Δημιουργίας Ξανά, στη κοινή προσπάθεια να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει η χώρα μου”. Εργασιακή Εμπειρία – Σταδιοδρομία 2016-σήμερα: DePuy Synthes AG_ Digital Communications manager, Senior Project manager eCommerce 2007-2015: Novartis Hellas & Novartis AG_ Brand Manager στη μεταμόσχευση & δερματολογία. Global Brand Manager secukinumab στη ψωρίαση και Certican στη μεταμόσχευση ήπατος 1997-2007: Roche Hellas_ Ιατρικός επισκέπτης, Ειδικός στην μεταμόσχευση και Product Manager στη μεταμόσχευση. Εκπαίδευση 1995 MSc Shellfish Biology, Fisheries and Culture, UC North Wales, UK 1993 BSc Hons Aquaculture, University of Stirling, UK 1991 3ο έτος πτυχίου Βιολογίας στο Southeastern 1988 2ο Λύκειο Αργυρούπολης 1985_ 2o γυμνάσιο Αργυρούπολης Εθελοντής πυροσβέστης στο δήμο που διαμένω. Αγγλικά, Γερμανικά

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ

Γεννήθηκα, μεγάλωσα στο Κουκάκι και μένω στο Νέο Κόσμο, με την 22χρονη δασκάλα κόρη μου Κατερίνα και το 18χρονο γιο μου Στέργιο, σπουδαστή-καπετάνιο στην Α.Ε.Ν. Ασπρόπυργου. Κατάγομαι από την Άνδρο. Απόφοιτος του 1ο Λυκείου Αθηνών στην Πλάκα.
Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές M.Β.Α. στο University of Dundee, Scotland, UK με υποτροφία του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης».

Πρόεδρος της «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας» (www.sylgonis.gr) εκπροσωπώντας τους γονείς 85.000 μαθητών ιδιωτικών σχολείων, πρωταγωνίστησα στην κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας». Μέλος του Δ.Σ. του «Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση», της A.H.E.P.A. Hellas”, της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών», του «Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας». Εργάζομαι στον χώρο της Διαφήμισης.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΚΗΣ 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άνδρο, όπου έζησα τα παιδικά μου χρόνια και στη συνέχεια εγκαταστάθηκα με τους γονείς μου στον Πειραιά, όπου ζω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία  χρόνια. Αποφοίτησα από το Ζάννειο Πρότυπο Λύκειο Πειραιά και σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη Φυσικομαθητική Σχολή του τμήματος Φυσικής, ενώ είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Μηχανική του Τμήματος Σχολής Εφαρμοσμένων και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου λαμβάνοντας Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Σχολής Εφαρμοσμένων και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π.

Εργάζομαι ως Καθηγητής Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Λύκειο του Πειραιά. Είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου Άνδρου και μέλος σε Συλλόγους που άπτονται της Λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς  της Άνδρου αλλά και της επιστημονικής μου ενασχόλησής. Είμαι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), όπου έχω διατελέσει επί τέσσερα έτη Ειδικός Γραμματέας. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων της Ελληνικής Εταιρείας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής και της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας ως ομιλητής με πρωτότυπες εργασίες, ενώ ερευνητικές εργασίες μου έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.