Ανδριώτισσες και Ανδριώτες Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, 
Λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή δημάρχου στην Άνδρο, θέλω να σας καλέσω να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες, και να συστρατευτείτε μαζί μας με όραμα την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Την Κυριακή το βράδυ οι λογικές και οι πρακτικές της κάθε μορφής ποδηγέτησης, της λασπολογίας και του λαϊκισμού θα αποτελούν, με τη δική σας ψήφο, θλιβερές αναμνήσεις μιας προεκλογικής περιόδου, που δεν τιμά τον πολιτισμό του νησιού μας.
Στη διάρκεια των 4,5 χρόνων θητείας μας πορευτήκαμε με σοβαρότητα, εντιμότητα, αποτελεσματικότητα, πολύ δουλειά και με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο του νησιού μας, καταφέραμε να βγάλουμε την Άνδρο από τα κλειστά κυκλώματα, την εσωστρέφεια, την απομόνωση και θέσαμε τις βάσεις για δυναμική ανάπτυξη, που εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον σε όλους μας.
Ξεπεράσαμε τον πόλεμο λάσπης και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δεχθήκαμε και είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά δεν μπορούν, πλέον, να ξεγελάσουν τους δημότες μας που και μνήμη έχουν και κρίση.
Βάλαμε την Άνδρο στο χάρτη των χαρισματικών νησιών, αφού βραβευτήκαμε για πολλές δράσεις μας και με αποκορύφωμα την 9η θέση ανάμεσα σε 320 δήμους της Ελλάδας, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την οικονομική διαφάνεια (4η θέση κατάταξης).
Η συνεργασία μας με τα Υπουργεία, την Περιφέρεια και όλους τους Φορείς ήταν άψογη. Ο Δήμος μας είχε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και εποικοδομητική συνεργασία προς όλους τους ως άνω φορείς.
Ο Δήμαρχος Άνδρου εκπροσώπησε επάξια το νησί μας για πέντε συνεχή χρόνια, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου (ΠΕΔ Ν. Αιγαίου), καθώς ήταν εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, από τους δεκάδες συναδέλφους δημάρχους όλων των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Με όλα τα νησιά, δημάρχους και δημοτικές αρχές υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, άψογη συνεργασία.
Είναι όμως γεγονός και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση, ότι η θεσμική σχέση Δήμου – Επαρχείου, κλονίστηκε και μοναδικός υπαίτιος είναι ο απερχόμενος έπαρχος. Αυτός ο κλονισμός ευτυχώς δεν είχε αντίκτυπο στο νησί μας αφού η σχέση μας με την Περιφέρεια ήταν μια καλή σχέση συνεργασίας.
Μοναδικό αντίκτυπο ήταν η διχαστική τακτική και η πλήρης ανεπάρκεια του Επάρχου να διαχειριστεί τα προβλήματα της Άνδρου, που όφειλε να δώσει λύσεις (λιμάνια, επαρχιακό δίκτυο, οδοποιία, κ.α.).
Πώς, θα μπορούσε άλλως τε, αφού ήταν απών από τη ζωή του νησιού από την ημέρα, που εξελέγη το 2014. Με μηδενικό έργο, μηδενική παρουσία, μηδενική συνεργασία.
Από την πλευρά μας, ταχθήκαμε ευθύς έξ αρχής υπέρ των συνεργασιών και δήλωσα ξεκάθαρα, πως θα συνεργαστώ τόσο με την Περιφέρεια και τον νεοεκλεγέντα Έπαρχο, όσο και με τις υγιείς δυνάμεις, για το καλό του νησιού μας.
Θα το πράξω αφήνοντας ΕΝΤΕΛΩΣ πίσω μου, όσα έχουν ειπωθεί προεκλογικά, παραμένοντας πιστός στο χρέος μου για συνεργασία.
Δηλώνουμε εγγυητές της ενότητας την επόμενη μέρα, γιατί σε αυτό το νησί τίποτα δεν μας χωρίζει και πάρα πολλά μας ενώνουν. Αφήνουμε στη πάντα ό,τι μας πλήγωσε και κρατάμε μόνο ό,τι μας ένωσε, για να πορευτούμε με την ίδια σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους δρόμους της προόδου και της ανάπτυξης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες που μας ψήφισαν και μας στήριξαν έμπρακτα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους υποψηφίους συμβούλους είτε εκλέχθηκαν είτε όχι. Έδωσαν όλοι την ψυχή τους, με αγάπη για τον τόπο μας, με ήθος, με πολιτικό πολιτισμό και διάθεση για προσφορά χωρίς ανταλλάγματα.
Όλοι θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα γιατί κανένας δεν περισσεύει, προκειμένου να σηκώσουμε ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης του νησιού μας.
Το πρώτο βήμα έγινε. Θέλουμε την ψήφο εμπιστοσύνης σας για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας!
Για να πάμε την Άνδρο ακόμη πιο ψηλά!

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης 

Δήμαρχος Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.