Νέος Δήμαρχος Άνδρου εξελέγη ο Δημήτρης Λοτσάρης, με 82 ψήφους διαφορά! Συγκεκριμένα, ο κ. Λοτσάρης έλαβε 2.497 ψήφους, έναντι 2.415 του απερχομένου Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη. 

Για τα «επινίκια» στην αγορά της Άνδρου ο Δημήτρης Λοτσάρης συνοδευόμενος από τους κ.κ. Δημήτρη Λάσκαρη, Κυριάκο Θωμά και Δημήτρη Γιαννίση και τον πρώην έπαρχο Άνδρου, νυν αρχηγό του “Πατριωτικού Συνδέσμου” Γιάννη Μαλταμπέ.

Ο Δημήτρης Λοτσάρης γεννήθηκε το 1978. Τελείωσε τις σπουδές του, αποκτώντας το πτυχίο του Μηχανολόγου- Μηχανικού Βιομηχανικού Σχεδιασμού το 2001. Στη συνέχεια, λόγω επαγγελματικού ενδιαφέροντος, παρακολούθησε σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, από την οποία αποφοίτησε το 2004. Η οικογένειά του διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης στο Χαλάνδρι στην Αθήνα από το 1975 και στον Φελλό της Άνδρου από το 1988. Μετά την αποφοίτησή του και για τέσσερα χρόνια, ανέλαβε με τον αδελφό του να επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στην Άνδρο, ανοίγοντας και νέο εστιατόριο στον Άγιο Πέτρο (2004-2007). Από το 2007, τα δύο αδέρφια πήραν τα ηνία των επιχειρήσεων και επεκτάθηκαν, ανοίγοντας ακόμα ένα εστιατόριο στα Σπάτα Αττικής.

Με την πολιτική ασχολήθηκε ενεργά από πολύ νέος και εκλέχτηκε Τοπικός Σύμβουλος Φελλού Άνδρου το 2006. Το 2010 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ξανά το 2014 με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, οπότε και ανέλαβε – ως Έπαρχος Άνδρου – την ανασύσταση του Επαρχείου, το οποίο είχε απαξιωθεί από τις αλλαγές που επέβαλε ο “Καλλικράτης”.

Είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Αρμένη και έχουν δύο παιδιά, την Κυριακή – Μαρία και την Αθηνά-Μαρίνα.

Η επόμενη ημέρα για την Άνδρο ξεκινά στην πραγματικότητα όπως ορίζει σχετικά η νομοθεσία την 1η Σεπτεμβρίου 2019, που φέτος συμπίπτει με την πρώτη Κυριακή του μήνα.

Συγκεκριμένα: 

“Σύμφωνα με την περ.γ’ της παρ.4 του αρ.9 του ν.3852/2010 ως ισχύει, η εγκατάσταση των νέων Αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2023. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, βάσει του αρ.64, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνέλθει, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου του επιτυχόντος Συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους.

Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία θα προεδρεύσει ο Σύμβουλος που θα τη συγκαλέσει, το Σώμα θα εκλέξει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του.Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του Προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, θα εκλέξει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία,τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εφαρμόζοντας τη διαδικασία του αρ.74. 

Όσον αφορά στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων, η περ.δ’ της παρ.4 του αρ.9 ως ισχύει, ορίζει πως η εκλογή Προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας πραγματοποιείται κατά το μήνα Σεπτέμβριο.Υπογραμμίζεται πως η διαδικασία εκλογής κατά το αρ.79, θα εφαρμοστεί για τις περιπτώσεις που Συνδυασμός Κοινότητας δεν έλαβε την 26η Μαΐου ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (οπότε ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Σύμβουλός του έχει ήδη αναδειχθεί, την προηγούμενη Κυριακή, Πρόεδρος Συμβουλίου της εν λόγω Κοινότητας, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διαδικασία).

Κατά το αρ.79, λοιπόν, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, το νέο Συμβούλιο Κοινότητας θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση για να εκλέξει τον Πρόεδρό του, ύστερα από πρόσκληση του πρώτου, μεταξύ των εκλεγέντων Συμβούλων του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη Συνδυασμού, κατά τη σειρά αναγραφής αυτών στην Απόφαση του Δικαστηρίου περί ανακήρυξης του Συνδυασμού. Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο Σύμβουλος που συγκάλεσε το Συμβούλιο, ο οποίος θα αναθέσει καθήκοντα ειδικού γραμματέα σε ένα από τα μέλη του ή σε έναν από τους υπαλλήλους του Δήμου. Κατά τη συνεδρίαση, οι Σύμβουλοι, με μυστική ψηφοφορία, θα επιλέξουν για το αξίωμα του Πρόεδρου, το Σύμβουλο της προτίμησής τους, ανάμεσα στον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, Σύμβουλο του πρώτου κατά σειρά εκλογής Συνδυασμού και τον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, Σύμβουλο του δεύτερου Συνδυασμού. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να επιλέξει έναν μόνο υποψήφιο. Πρόεδρος εκλέγεται εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών. Αν μετά από τρεις ψηφοφορίες οι υποψήφιοι λάβουν τον ίδιο αριθμό ψήφων, διεξάγεται κλήρωση μεταξύ τους.”

Πηγή: airetos.gr 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εύχομαι στο νέο Δήμαρχο κ.Λεοτσάρη και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά από την απόφαση των ψηφοφόρων Ανδριωτών, να έχουν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και να έχουν πάντα υγεία.

    Ως απλός Ανδριώτης πολίτης μεγάλης ηλικία που δεν έχω ποτέ εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα της τοπικής αυτοδιοίκησης Ανδρου αλλά που παρακολουθώ εκ του μακρόθεν τα πολιτικα δρώμενα,, θα ήθελα να επισημάνω στη νέα Δημοτική Αρχή τα εξής που μπορεί να μην τους είναι γνωστά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

    Η Ανδρος ανέκαθεν είναι ένα πολύ δύσκολο αυτοδιοικούμενο νησί . Πάντα υπάρχει ευωχία και χαρά και αγαλλίαση μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, δικαίως δίδονται ευχές από όλους στη νέα Δημοτική αρχή, αλλά η παράδοση και το παρελθόν της Ανδρου δείχνει οτι ενώ ο εκάστοτε νέος διοριζόμενος Δήμαρχος, και γενικά όλοι οι Δήμαρχοι, έχουν αρχικά μεγάλα οράματα για την πρόοδο της Ανδρου, εν τούτοις στη συνέχεια γρήγορα καταλαβαίνουν τις δυσκολίες, όταν βλέπουν να εγείρονται αντιδράσεις δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, κατά κανόνα αδικαιολόγητες, για οποιαδήποτε λύση οποιουδήποτε αναφυόμενου θέματος ή προβλήματος του νησιού μας. Τούτο συμβαίνει κατά την εκτίμησή μου για τους εξής λόγους:

    1. Εξ αιτίας του γεωγραφικού σχήματος της Ανδρου που είναι επίμηκες , και έχει οροσειρές κατά το εγκάρσιο , οι οποίες αποκλείουν την οπτική επαφή των Χωριών και των πόλεων της Ανδρου. Ετσι για παράδειγμα το Γαύριο, το Κόρθι, η Χώρα φαίνονται να είναι μακράν η μια περιοχή από την άλλη, και τούτο δημιουργεί τοπικισμούς, ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, η μια περιοχή θέλει να επιβληθεί της άλλης και γενικά οι κάτοικοι της Ανδρου, ως εκ του απομεμακρυσμένου δεν θεωρούν οτι όλοι κατοικούν στο ίδιο νησί και ενώ θα έπρεπε να ακολουθούν και να υποστηρίζουν το γενικό συμφέρον, αυτοί εδώ και χρόνια μένουν σταθερά προσηλωμένοι μόνον στο ατομικό τους συμφέρον και στο συμφέρον της ευρύτερης περιοχής τους..

    Ετσι για παράδειγμα ο ΧΥΤΥ στην Ανδρο τελικά δεν θα γίνει πουθενά διοτι όλοι οι Ανδριώτες θέλουν να γίνει, αλλά μακρυά από αυτούς. Και επειδή το μακρυά για τον ένα είναι κοντά για τον άλλο, γι΄αυτό μας πνίγουν τα σκουπίδια και σύντομη λύση δεν διαφαίνεται. Αυτά τα έχω εκθέσει κατά καιρούς και προφορικά και γραπτά πολλές φορές.

    2.Υπάρχουν μικροπρεπείς αντιζηλίες μεταξύ των Ανδριωτών, οπως και σε κάθε άλλο μέρος κια κάθε Κυκλαδίτικο νησί, που ίσως στην Ανδρο να είναι περισσότερες.

    3.Ιδιοτελή συμφέροντα πολλές φορές είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο εδράζεται ο αμοραλισμός διαχρονικά στα τοπικά πολιτικά πράγματα της Ανδρου.

    4. Αυτά τα έγραψα προς τη νέα Δημοτική Αρχή σαν ενημέρωση, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων, που δεν θα είναι εκπλήξεις, αλλά θα είναι η συνηθισμένη κατάσταση λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανδρου.

    Κωνσταντίνος Στρατής

    Μεσαριά Ανδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.