Γιάννης Καπάκης
Ἡ Άνδρος της ζωής μας”

Μετά από ένα πραγματικά βαρύ χειμώνα και ενώ είχαν προηγηθεί τρία χρόνια ανομβρίας και πέντε χρόνια στασιμότητας, ήρθε επιτέλους η ΑΝΟΙΞΗ, που εκτός από την τάση για γονιμότητα, δημιουργεί και έντονη διάθεση για αλλαγές.  

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πενταετίας είδαμε και διαπιστώσαμε πολλά, όπως κωλοτούμπες, ανεξαρτητοποιήσεις, υπαναχωρήσεις, ανεξήγητες και θεατρικές παραιτήσεις και στη συνέχεια επαναδραστηριοποιήσεις από το πρόσφατο, αλλά και το πολύ μακρινό παρελθόν με μπόλικο παρασκήνιο και σκοπιμότητες, έντονες ζυμώσεις, δικαστικές διενέξεις, δημοσιογραφικούς εισαγγελείς, ανθρωποφαγία και τέλος δυσαναπλήρωτες απώλειες σημαντικών τοπικών πολιτικών προσώπων που το στίγμα και το πέρασμα τους συνεχίζει να παραμένει έντονο.

Μετά από όλα αυτά και τη διπλή εκλογική αναμέτρηση που ακολούθησε ο ανδριώτικος λαός με τιμωριτική διάθεση επέλεξε αλλαγή προσώπων για τις θέσεις ευθύνης γεγονός, που όπως είχαμε πει και προεκλογικά επιβεβαιώνει την αποτυχία και τη χαμένη προηγούμενη πενταετία.

Η Άνδρος της Ζωής μας σε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατέθεσε τις θέσεις της, τις απόψεις της και  τη λογική της για συζήτηση, τυγχάνοντας της επιδοκιμασίας ενός σεβαστού ποσοστού  και του σεβασμού κατά γενική ομολογία ενός μεγαλύτερου ακόμη μέρους του εκλογικού σώματος. 

Επιπλέον, παρουσιάσαμε ένα συνδυασμό από έμπειρους παλιούς αυτοδιοικητικούς και νέους ανθρώπους επιστήμονες ικανούς και με θέληση προσφοράς, αλλά και με ανθρώπους της καθημερινότητας από όλες τις κοινωνικές ομάδες της Άνδρου, οι οποίοι εγγυώνται με την πιστοποιημένη σταθερότητα που μας διακρίνει ότι θα συνεχίσουμε να  παλεύουμε με τον ίδιο ζήλο για το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους. 

Για άλλη μια φορά συγχαίρουμε τους επιτυχόντες δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον εκλεγέντα εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Λάσκαρη, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ρόλοι του καθενός μας  είναι διακριτοί και ξεκάθαροι όπως και οι ουσιαστικές και διακριτές είναι και οι διαφορές μας. Παρόλα αυτά,  οφείλουμε ο καθένας από τη θέση του και όλοι μαζί να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και τις προσπάθειες, όπως άλλωστε ορθά επιβάλει το νέο νομοθετικό πλαίσιο «Κλεισθένης» να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε για ένα καλύτερο αύριο του τόπου. 

Η Άνδρος δυστυχώς και από αυτές τις εκλογές βγαίνει διχασμένη και τα τελευταία σημάδια δεν προοιωνίζουν την καλύτερη συνέχεια. 

Οφείλουμε όλοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν θέσεις ευθύνης να εξαντλήσουν όλες τις προσπάθειες τους στην πλήρη αντιστροφή αυτής της κακής κατάστασης και η μόνη λύση είναι η συναίνεση και η συνεννόηση για την αντιμετώπιση των καθημερινών αλλά και χρόνιων προβλημάτων, καθώς και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και ευκαιριών για την κάλυψη του χαμένου εδάφους. 

Εμείς από την πλευρά μας με γνώμονα τις βασικές μας αρχές της συμμετοχής της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν όλοι και  να αποτελέσουν κακό παρελθόν οι υπονομεύσεις, οι ανταλλαγές θέσεων και οι αδιαφανείς   συναλλαγές στο παρασκήνιο. 

Σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αμείλικτοι και θα φέρνουμε στο φως οποιαδήποτε ενέργεια τέτοιου τύπου είτε αυτό αφορά το παρελθόν, το παρόν και πολύ περισσότερο το μέλλον. Τα προβλήματα (άμεση έναρξη καλοκαιρινής περιόδου, καθαριότητα, σκουπίδια, ύδρευση, αποχέτευση, ανεμογεννήτριες, εξασφάλιση και απορρόφηση πιστώσεων κ.λπ.) δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν την αλλαγή των ρόλων και των προσώπων, αντίθετα τρέχουν και δεν αντέχουν παραιτήσεις και νεκρές περιόδους και δεν επιτρέπεται σε κανένα να μετακυλά  ευθύνες και αρμοδιότητες σε προηγούμενους παρόντες ή επόμενους. 

Οι εκλογές τελείωσαν, πρέπει να  τελειώσουν τα πανηγύρια,  τα κλάματα και η διχόνοια. Η ευθύνη και τα καθήκοντα που όλοι μας ζητήσαμε και μας ανέθεσε τελικά ο ανδριώτικος λαός μας επιβάλει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε ο καθένας σύμφωνα με το  ρόλο του για να μείνει το νησί όρθιο και να πάει επιτέλους 
μπροστά. 

Καλή επιτυχία, προσπάθεια  και ελπίδα για καλύτερη συνέχεια.

Για την Άνδρο της Ζωής μας

Γιάννης Καπάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.