Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα και ο απόηχος της γιορτής του Λεμονιού εξακολουθεί να είναι ηχηρός.

Η φετινή γιορτή του Λεμονιού ενδεικτική της δυναμικής που εμφανίζει η εκδήλωση τα τελευταία χρόνια, ανέβασε τον πήχυ για τις επόμενες διοργανώσεις, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και δράσης των κατοίκων και φίλων του νησιού και εφαλτήριο το Λεμόνι και τα παράγωγά του.

Η Οργανωτική Επιτροπή προσέφερε εθελοντικά εργασία και οικονομική στήριξη στην εκδήλωση, ώστε το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, ως αφιλοκερδής οργανισμός, να επιτελέσει τον στόχο του, της προαγωγής της ανδριακής μας παράδοσης στον πρωτογενή τομέα. Να προχωρήσει πέρα από τα τετριμμένα και όπως αναφέρει η συντονίστρια της γιορτής κ. Ελένη Κουρτέση: “Η Γιορτή του Ανδριώτικου Λεμονιού είχε φέτος τονισμένη την έννοια της προσφοράς, της επιχειρηματικότητας και της αλληλεγγύης! Με τις προσφορές των εκθετών και επισκεπτών της γιορτής στον κουμπαρά της γιορτής και το ποσό των 530,70 ευρώ που συγκεντρώθηκε, η Οργανωτική Επιτροπή θα αγοράσει Λεμονιές και τον Σεπτέμβριο και θα τις φυτέψει στην αυλή του ΕΠΑΛ ΑΝΔΡΟΥ, μαζί με τα παιδιά του Επαγγελματικού Λύκειου της Χώρας.”

Προτείνεται κάθε δένδρο να “υιοθετηθεί” από τα τμήματα του Σχολείου, και οι σπουδαστές να αναλάβουν την ευθύνη τους για την ανάπτυξη και καρποφορία.” Προφανής πρόθεση και από το σύνθημα του κουμπαρά: “Φυτεύουμε Λεμονιές, επενδύουμε στην Άνδρο εκπαιδεύουμε τους νέους. Η Γιορτή Λεμονιού με τις παράλληλες εκδηλώσεις στο Μπατσί και Γαύριο τείνει να πάρει τον Πανανδριακό Χαρακτήρα που αρμόζει στον “πολύτιμο Λεμονοκαρπό” ο οποίος φύεται από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο το νησί.

Οι εκδηλώσεις του “χρυσού” φρούτου του 2019  τελείωσαν.

Οι προετοιμασίες ξεκινούν για την Γιορτή Λεμονιού  στις 8 Ιουνίου 2020. Και του χρόνου!

ΜΦΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.