Η Ν.Δ. πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας που θα βάλει την  Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου

Tου ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Η πατρίδα μας σήμερα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά από μια δύσκολη δεκαετία –με αιματηρές θυσίες- οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα τη νέα εποχή μετά το 2021. Από τη μία, είναι ο δρόμος της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού. Αυτός που θα αναδείξει τη δυναμική Ελλάδα της παραγωγής, της εξωστρέφειας και των μεγάλων αλλαγών. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς προσφέρει την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής για όλους τους Έλληνες. Από την άλλη, είναι ο δρόμος του κρατισμού, της δημαγωγίας και της ήσσονος προσπάθειας. Ο δρόμος της ανάπτυξης με δανεικά, των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων που όχι μόνο κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη στην εσωστρέφεια και στην επιδοτούμενη φτώχεια, αλλά και που τελικά τη χρεοκόπησε.

Δυστυχώς, η επικράτηση –το 2015- των δυνάμεων που καλλιέργησαν τον λαϊκισμό, προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία, έβαλε την πατρίδα μας σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας και πρωτοφανούς αβεβαιότητας, που κόστισαν αρκετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη Δημοκρατία. Με ανερμάτιστες πολιτικές έφερε την οικονομική στασιμότητα, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την υπονόμευση των αρμών της Δημοκρατίας, την έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος ως εγγυητή ασφάλειας και ίσων ευκαιριών, την ακύρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη αγορά εργασίας, στην παιδεία και στη δημόσια διοίκηση, τη βία και την ανομία στους δημόσιους χώρους και το κυριότερο τις επιζήμιες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Η χώρα έχει, πλέον, ανάγκη από μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που να αποκαταστήσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, κόντρα στο λαϊκισμό, την ιδεοληψία και την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία, λειτουργώντας, παραδοσιακά, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, ως δύναμη μεγάλων αλλαγών, κάθε φορά που οι καιροί το επιβάλλουν, είναι έτοιμη να βάλει ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής. Η παράταξη, που θεμελίωσε τη μακροβιότερη Δημοκρατία στην ιστορία της Ελλάδος, που έκανε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση, που έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας γεωπολιτική σταθερότητα και οικονομική ευημερία, καλείται ξανά με εθνική συνέπεια και πολιτική αυταπάρνηση να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού που γέννησε η οικονομική κρίση.  Δίχως ψέματα και κάνοντας πράξη ένα ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων, να απελευθερώσει και να στηρίξει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να αναδείξει τις παραδοσιακές αξίες και να συμβάλλει στο χτίσιμο της Ελλάδας του αύριο.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο: Δημιουργεί νέες δουλειές, με την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.  Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.  Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να κινείται και να εργάζεται χωρίς φόβο.  Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.  Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους. Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους μας.  Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

 Η Ν.Δ. -στην παρούσα χρονική συγκυρία- αποτελεί την τελευταία ελπίδα ενός κουρασμένου από την οικονομική κρίση και τα ψέματα λαού, για να βγει στο φως. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το αύριο, να ενώσει τους Έλληνες και να πάει την Ελλάδα μπροστά.   Το όραμα, λοιπόν, της Ν.Δ. και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα. Όραμα, που απαιτεί σταθερότητα και μια ισχυρή κυβέρνηση, κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων.

O Ιωάννης Βρούτσης είναι Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.