Κατάμεστο το Ανοιχτό θέατρο, στριμωξίδι και σιωπή. Οι θεατές ακίνητοι στις κερκίδες, οι φωνές των ηθοποιών στεντόρειες. Η πασίγνωστη τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με καταπληκτικές ερμηνείες από τον Δημήτρη Λιγνάδη και την Αμαλία Μουτούση ήταν μια εξαιρετική παράσταση.

Oidipous_Andros

“Πόσους και πόσους Οιδίποδες Τυράννους δεν έχουμε παίξει: έξοχους, καλούς , μέτριους, κακούς, άθλιους. Το κείμενο κατορθώνει πάντα να υπερισχύει και να βγαίνει από όλες αυτές τις δοκιμασίες νικηφόρο και δραστικό σαν αποτέλεσμα” Τάσος Λιγνάδης, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, Ιούλιος 1981.

Πως γίνεται μια τόσο γνωστή τραγωδία ναυ την βλέπουμε για νιοστή φορά και αγωνιούμε για το τέλος; Δεν είναι άξιο απορίας; Τι δύναμη έχουν αυτά τα χιλιοειπωμένα λόγια που υπερβαίνουν το κλασικό και αγγίζουν το αιώνιο!

Oidipous_festivalAndrou

INFO
«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή – Αθηναϊκά Θέατρα

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης. Μουσική: Μίνως Μάτσας. Κίνηση: Κική Μπάκα Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Δερμιτζάκη, Έλενα Σκουλά. Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Δημήτρης Λιγνάδης: Οιδίποδας, Αμαλία Μουτούση: Ιοκάστη, Νίκος Χατζόπουλος: Κρέων, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης: Τειρεσίας, Γιώργος Ζιόβας: Άγγελος, Γιώργος Ψυχογιός: Θεράπων, Νικόλας Χανακούλας: Εξάγγελος.
Χορός: Μιχάλης Αφολαγιάν, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραβιώτης, Κώστας Κοράκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πολιτάκης, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Ψωμάς. Επίσης στα συν της παράστασης το καλαίσθητο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.