AndiosNina_androsfestival-1195

Η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου παρουσίασε στο 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου την παράσταση «Adiós Niña» (Aντίο Κορίτσι) βασισμένη στην ποίηση και την μουσική του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα. Πάνω σ’ αυτό το στέρεο υλικό του σπουδαίου Ισπανού ποιητή “πάτησε” με ονειρεμένο τρόπο η αφήγηση και εξιστόρησε το δράμα της ζωής, τις χαρές, τις λύπες, τον έρωτα και τα πάθη του, τον αγώνα για επιβίωση τον θάνατο. Οι χορεύτριες εξαιρετικά εκφραστικές, το εύρημα με τα πανιά δημιουργούσε οπτικές ψευδαισθήσεις, οι φωτισμοί μαζί με το ολόγιομο φεγγάρι ολοκλήρωναν την ατμόσφαιρα. 

AndiosNina_androsfestival_1202AndiosNina_androsfestival-1196

Το Μικροσκοπικό Θέατρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα και παρουσιάζει την ομώνυμη ομάδα χορού. Ο πυρήνας της ομάδας συνεργάζεται με την χορογράφο Αναστασία Λύρα με κύριο αντικείμενο την κλασσική μουσική και τον χορευτικό αυτοσχεδιασμό.

AndiosNina_androsfestival-1
AndiosNina_androsfestival-1207

Το κοινό του 5ου Φεστιβάλ Άνδρου στις παραστάσεις που δεν γεμίζει το θέατρο αποδεικνύεται πολύ θερμό, χειροκροτεί πολύ ώρα, καλεί πάλι του συντελεστές στη σκηνή και τα “μπράβο” πέφτουν σαν βροχή. 

AndiosNina_androsfestival-1245

«Adiós Niña» (Aντίο Κορίτσι) – Μικροσκοπικό Θέατρο
Μουσική: Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, Canciones Populares
Χορογραφία, σκηνικά, κοστούμια: Αναστασία Λύρα
Τραγούδι: Ρωξάνη Παπαδημητρίου
Κιθάρα: Δέσπω Βαρουδάκη, Μιχάλης Σιδηρόπουλος
Χορός: Τιτή Αντωνοπούλου, Αναστασία Αργυροπούλου, Αθηνά Κυρούση, Εύα Παγουλάτου, Ελένη Πανταζάτου, Ελίνα Παπαδοπούλου, Βανέσα Σπινάσα.
Φωτισμοί: Άλκης Σπηλιόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.