Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Το φεστιβάλ τιμά τον Νικόλαο Τσελεμεντέ αυτή την εμβληματική μορφή της Ελληνικής γαστρονομίας που το όνομα του έγινε συνώνυμο των οδηγών μαγειρικής και η ακρίβεια των συστατικών στις συνταγές του είναι αξεπέραστη. Έμαθε τις Ελληνίδες αρκετά στοιχεία της γαλλικής κουζίνας, (μπεσαμέλ, μπουγιαμπέσα κ.ά.) και όπως έλεγε ο μεγάλος μας συγγραφέας Γρηγόριος Ξενόπουλος: “Κανένα άλλο βιβλίο δε χάρισε στην ελληνική οικογένεια τόση ευτυχία”. Ο Νικόλαος Τσελεμεντές γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς που καταγόταν από τη Σίφνο. Το 1910 έγινε γνωστός αρχικά με τον “Οδηγό Μαγειρική” και αργότερα με την σχολή μαγειρικής που ίδρυσε το 1924.

festivalTselemente2019
Η αφίσα του 13ου φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: festivaltselementes.gr/programms

Στο πρόγραμμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:30-20:30: 
Η Ίος, η Αμοργός, η Άνδρος & η Φολέγανδρος παρουσιάζουν παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα και μαγειρεύουν με τη σεφ & Πρέσβειρα του Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Στο 13° Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας την Άνδρο θα εκπροσωπήσει ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου facebook.com/groups

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.