Αριστοτεχνική η παρουσίαση της έκθεσης με την διεισδυτική πινελιά του Δημήτρη Τσίτουρα.

Διανύουμε τους πιο γλυκούς καιρούς του χρόνου, με τον Σεπτέμβριο, να παραδίδεται στην δροσιά, στα ζωντανά χρώματα, τα ευχάριστα πρωινά, τα ήσυχα φθινοπωρινά βράδια.  Είναι μία ευκαιρία, τώρα που η «υποχρέωση» του θαλάσσιου μπάνιου και της παραλίας εκλείπει, να απολαύσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα, την εικαστική ζωή του νησιού με μεγαλύτερη άνεση και διάθεση. Είναι μία ευκαιρία να επισκεφθούμε το ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή με τον Ντίκο Βυζάντιο, αλλά και την έκθεση Γιάννη Τσαρούχη στο ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως.  Μία έκθεση που συνδιοργανώθηκε με το ίδρυμα Τσαρούχη, με την συνδρομή της κ. Γρυπάρη, και την επιμέλεια της κ. Σχινά, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Δ. Τσίτουρα.

Η έκθεση Τσαρούχη όπως αναφέρει ο πρόεδρος του κ. Νίκος Σιγάλας, σήμερα 7.9.2019, σημείωσε ανέλπιστη επισκεψιμότητα, που έφθασε τις 10.000 επισκέψεις! Συγκεκριμένα, «στην έκθεση και μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου περισσότεροι από 6000 φιλότεχνοι ξεναγήθηκαν, γεγονός ασύλληπτο για τα 25 χρόνια του θεσμού ΠΛΟΕΣ, και γι’ αυτό τον λόγο, το Δ.Σ. του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες του, για τη στήριξη του κοινού σχετικά με την αναγνώριση και την αποδοχή της μεγάλης αυτής επετειακής έκθεσης, για τον Γιάννη Τσαρούχη, 30 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Ν. Σιγάλας ξεναγεί την κ. Παυλοπούλου
Ένας δροσερός χώρος, κατάλληλος για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας με συνοδευτικά γλυκά ή snacks μπορείτε να απολαύσετε στο cafe του Ιδρύματος. Εκεί έκατσαν και οι κ.κ. Σ. Παυλοπούλου, Ρ. Σουρή, Δ. Σιγάλας, Ν. Σιγάλας.

Η έκθεση  που μεταφέρει τον επισκέπτη, χάρη στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης, σε περιβάλλον της εποχής του μεγάλου μας δημιουργού, θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. Ημέρες και ώρες λειτουργίας:10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.»

Κατά την υποδοχή της Α.Ε. Του Προέδρου της Δημοκρατίας η κ. Ερη Μανούσου Σιγάλα

 Υπενθυμίζεται ότι την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ  μεταξύ των επώνυμων επισκεπτών της σε διαφορετική ημερομηνία, ήταν και η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία εγκαινίασε στις 2 Αυγούστου την έκθεση «Άνδρος η καπετάνισσα των Κυκλάδων» στο μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής τέχνης, προσκεκλημένη της κ. Ειρήνης Βασιλόπουλου – Μαντζαβελάκη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.