«Με την ευκαιρία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Άνδρου, το Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων», υπό την ιδιότητά του ως διαχειριστής και εκτελεστής του Κληροδοτήματος «Φωκίωνος Ιωάννου Καλογερά», απένειμε τα ετήσια βραβεία του.

Ο Φωκίων Ιωάννου Καλογεράς ήταν συνταξιούχος δημοδιδάσκαλος από το χωριό Υψηλού που είχε εργαστεί σε σχολεία της Βραΐλας στη Ρουμανία και στην Άνδρο. Το 1930 κληροδότησε με τη διαθήκη του στη «Λέσχη Ανδρίων» ακίνητη περιουσία με την οποία συστάθηκε το ομώνυμο κληροδότημα, με σκοπό την παροχή υποτροφιών προς Ανδριώτες. 
 
Αποδέκτες των βραβείων ήταν η Μαρία Μ. Πιάγκου και ο Νικόλαος Λ. Τηνιακός οι οποίοι διακρίθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις μεταξύ των συμμαθητών τους στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Λύκειο Άνδρου, αντίστοιχα. Στους αποδέκτες των βραβείων δόθηκε μια συγχαρητήρια επιστολή από το Δ.Σ της «Λέσχης Ανδρίων», μια επιταγή με ένα χρηματικό ποσό, και το βιβλίο με την ιστορία της «Λέσχης Ανδρίων» που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019.Ενδεικτικό απόσπασμα της συγχαρητήριας επιστολής:  «Οι Ανδριώτες όσο μακριά και αν φεύγουμε από το νησί μας πάντα το έχουμε στην καρδιά μας και βοηθάμε αυτό και τους ανθρώπους του. Ευχόμαστε το δοθέν βραβείο και αυτή η επιστολή να σε εμπνεύσουν στην ζωή σου, ώστε να ακολουθήσεις το παράδειγμα των ευεργετών μας, μεταλαμπαδεύοντας και εσύ αυτές τις ιδέες και σε άλλους ανθρώπους. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μαθαίνουμε νέα για την πρόοδό σου και ευχόμαστε και εσύ κάποια στιγμή να βοηθήσεις την «Λέσχη Ανδρίων» για να συνεχίσει το έργο της και για τις επόμενες γενιές.»
 
Στην παρουσίαση των βραβείων ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο βραβείο δεν προέρχεται από ένα κληροδότημα κάποιου ευκατάστατου επιχειρηματία, αλλά από την περιουσία ενός δασκάλου, όπως αυτών που υπηρετούν και τώρα στα σχολεία της Άνδρου, που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κληροδότημα για να βοηθήσει την παιδεία στην πατρίδα του. 
 
Το Δ.Σ της «Λέσχης Ανδρίων» εύχεται σε όλους μια δημιουργική σχολική χρονιά».

(Δελτίο Τύπου Λέσχης Ανδρίων)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.