Το Παραπόρτι κάπως έτσι ήταν όλο το καλοκαίρι.

Πως είναι ο καιρός σήμερα στην Άνδρο επιγραμματικά; Να, εκεί που φυσούσε για βδομάδες πολύ, τώρα φυσά… περισσότερο! Χθες από το ξημέρωμα η Άνδρος φορά φθινοπωρινό ένδυμα και όλοι εμείς… ζακέτες, κάλτσες, μπουφάν! Χωρίς η θερμοκρασία να έχει κατρακυλήσει στα θερμόμετρα, η αίσθηση λόγω του αέρα είναι… ψύχος και παγωνιά.

Μην ξεγελά η στιγμιαία ηρεμία… βράζουν τα σωθικά της θάλασσας.

Χθες το ημερολόγιο έγραφε Παρασκευή και δεκατρείς και μπορεί εμείς οι Έλληνες να μην θεωρούμε φουλ της γρουσουζιάς την ημέρα, αλλά κάπως έχουμε επηρεαστεί από το κινηματογραφικό έργο “Παρασκευή και 13” (Friday the 13th, 1980). 

Έτσι ψυχρά, φοβισμένα και στα κλεφτά αναζητήσαμε το βράδυ στον θυελλώδη ουρανό την πανσέληνο που χθες βρέθηκε στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς της από τη Γη. Πολλά δεν είναι όλα αυτά για μια μέρα; Αρκετά! Αλλά είπαμε Παρασκευή και δεκατρείς!

Η όψη του ουρανού…

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται σε ισχύ από τις 10 το πρωί. Από Ραφήνα έγινε το απογευματινό δρομολόγιο του «Θεολόγος» για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Για σήμερα Σάββατο η πρόβλεψη έχει ως εξής: ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 14/13 UTC 8 Η 9.
http://www.hnms.gr/emy/el/

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου (Andros civil protection)
Υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην νήσο Άνδρου, λόγω ισχυρών ανέμων, σήμερα καθ όλην την διάρκεια της ημέρα αλλά και της νύχτας θα εκτελούνται περιπολίες από οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου σε όλα τα σημεία της νήσου Άνδρου.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Τηλ. Επικοινωνίας:
—2282042199 Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου
—112 (Χωρίς χρέωση)Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης
—2282022300 Αστυνομικό τμήμα Άνδρου
—697 0194411‬ (ΣΕΔΑ)
www.facebook.com/androscivilprotection

Photo: Κούλα Καλλιβρούση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.