©facebook.com/BEGoulandrisFoundation

Ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή πίστευαν ότι η Τέχνη είναι κοινωνικό πνευματικό αγαθό, έτσι ίδρυσαν το Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο και επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός μουσείου στην Αθήνα. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι το μουσείο στην Ερατοσθένους να σταθεί όρθιο και να είναι επισκέψιμο για το κοινό από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. Την επίσκεψη στο νέο μουσείο την περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, όσοι όμως γίνουν B&E Members θα ανακαλύψουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους το θαυμαστό κτήριο και τις αίθουσες με στους σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής. Διαβάστε παρακάτω πως μπορούμε να γίνουμε B&Emembers:Με τη συνδρομή B&E Members υποστηρίζεις τη δραστηριότητά του Ιδρύματος, ενισχύεις τα προγράμματά του και απολαμβάνεις μια σειρά από ειδικά προνόμια όπως:
—Επισκέψεις σε μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις πριν τα επίσημα εγκαίνιά τους
—Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και ξεναγήσεις αποκλειστικά για Μέλη
—Ειδικές εκπτώσεις στο πωλητήριο και τους χώρους εστίασης
—Γίνεσαι μέλος της οικογένειας του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή,

● Όσοι θα γίνουν B&E Member έως και τις 29 Σεπτεμβρίου θα ανακαλύψουν το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα πριν από τα επίσημα εγκαίνια https://goulandris.gr/el/members

Το πρόγραμμα μελών περιλαμβάνει εφτά ειδικά σχεδιασμένες κατηγορίες, τα προνόμια που συνοδεύουν κάθε κατηγορία διαμορφώνονται ανάλογα με τη συνδρομή.

Σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου
—Το κτήριο έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και αποτελείται από 11 ορόφους, πέντε εξ’ αυτών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
—Η συλλογή περιλαμβάνει σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Miró, Giacometti, Balthus κ.ά., καθώς και έργα Ελλήνων όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης κ.ά
—Στο ισόγειο του κτηρίου θα λειτουργεί το πωλητήριο όπου θα διατίθενται οι εκδόσεις του Ιδρύματος και άλλων εκδοτικών οίκων καθώς και είδη δώρων.
—Στον ημιώροφο θα στεγάζεται το café-εστιατόριο του μουσείου.

Στους υπόγειους ορόφους θα λειτουργούν:
—Βιβλιοθήκη τέχνης, 4.500 περίπου τίτλων.
—Παιδικό εργαστήριο, όπου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά.
—Αμφιθέατρο σύγχρονων προδιαγραφών 190 θέσεων.

♦ Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019,
Ερατοσθένους 13, Αθήνα https://goulandris.gr #BEmembers

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.