Είναι λογικό η παρούσα δημοτική αρχή, που εκπροσωπείται πλέον από τη σύμπραξη τριών δημοτικών παρατάξεων, στην αρχή της θητείας της να ψάχνει τα βήματά της, προκειμένου να ανταπεξέλθει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παράταξή μας έχει την διάθεση αλλά και την θέληση να βοηθήσει.

Δυστυχώς  όμως κάποιοι «έμπειροι» της συμπολίτευσης στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, καθώς και εξωθεσμικοί σύμβουλοι της διοίκησης Λοτσάρη, μεταφράζουν τις ενέργειές μας, ως πολιτικές σκοπιμότητες!!!

Ξεκινώντας λοιπόν τα Δημοτικά συμβούλια, από το πρώτο κιόλας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο γνωμοδοτήσαμε για ΜΠΕ ανεμογεννητριών στην θέση «Ξηροκόμπι Ράχης Κορθίου» και στο οποίο υπήρχε τελικά ομόφωνη απόφαση όλων, κάποιοι διέκριναν πολιτικές σκοπιμότητες στοχευμένα και μόνον στην απουσία Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, όπως του κ. Βάμβουκα και του κ. Θεοδωράκη, οι οποίοι έλειπαν για συγκεκριμένο  λόγο ο καθένας.

Με την ίδια λογική  λοιπόν θα μπορούσε κάποιος  να διακρίνει ως πολιτική σκοπιμότητα την απουσία του κ. Γιαννίση, αντιδημάρχου, από εκείνο το τόσο κρίσιμο συμβούλιο.
Όπως επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπάλλας, τον οποίο περιμέναμε περισσότερο από μία ώρα για να προσέλθει και να ξεκινήσει εκείνο το συμβούλιο, που είχε ώρα έναρξης στις 16.00.
Το θεωρήσαμε ανθρώπινο και δεν δώσαμε καμία συνέχεια.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο Δ.Σ. και πρώτη Τακτική Συνεδρίαση με πρόσκληση για την 20/9 και ώρα ΠΑΛΙ στις 16.00 η οποία στάλθηκε έγκαιρα την 16/9 στα μέλη του Δ.Σ., ΧΩΡΙΣ όμως τις απαραίτητες σχετικές εισηγήσεις των θεμάτων, οι οποίες στάλθηκαν, μόλις την παραμονή.

Μάλιστα η εισήγηση του πρώτου θέματος, του πιο σημαντικού, που αφορούσε την 4η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου,στάλθηκε μόλις δύο ώρες!!! πριν το συμβούλιο της 20/9.

Στην πορεία,  μας έγινε γνωστό ότι στο συμβούλιο της Παρασκευής 20/09 θα απουσιάζουν σύμβουλοί μας, για ανειλημμένες υποχρεώσεις, καθώς και κάποιοι οι οποίοι γι αυτούς ήταν απαγορευτική η ώρα έναρξης (16.00) του συμβουλίου, λόγω εργάσιμης ώρας.

Η κρισιμότητα των θεμάτων και η επιθυμία μας να βρισκόμασταν στο σύνολό μας κατά την ως άνω συνεδρίαση του Δ.Σ. μας ώθησε και αιτηθήκαμε εγγράφως 24 ώρες πριν,  από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. την αναβολή της συνεδρίασης για την αμέσως επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Δευτέρα 23/9.

Η κίνησή μας αυτή μέσω του εγγράφου μας, δείχνει:

1. Ότι επιθυμούσαμε να συμμετέχουμε στο σύνολό μας στο Δ.Σ.

2. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί η πράξη μας «πολιτική σκοπιμότητα». Αντίθετα ήταν μια πράξη ειλικρινής και με διάθεση καλής συνεργασίας.

3. Πολιτική σκοπιμότητα θα ήταν αν δεν πηγαίναμε στο συμβούλιο χωρίς καμία προειδοποίηση, με σκοπό αυτό να μη πραγματοποιηθεί. Πράγμα, που το είχαμε υποστεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της θητείας μας 2014-2019.

4. Είναι άξιον απορίας η επιμονή του δημάρχου να ξεκινάει το συμβούλιο στις 16.00, ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το σύνολο των συμβούλων. Όπως αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάλλας καθυστέρησε 1.5 ώρα στο συμβούλιο της 20/09 και έφθασε στις 17.30.
Είναι λογικό αφού το δρομολόγιο από Σύρο όπου διαμένει ο κ. Μπάλλαςδεν ευνοεί την έναρξη των συμβουλίων στις 16.00.
Παρ όλα αυτά συνεχίζει να επιμένει ο κ. Λοτσάρης βάζοντας και το επόμενο Δ.Σ. στις 16.00 !!!.

5. Αφού ο Δήμαρχος, μέσω του δελτίου τύπου του, αναφέρει πως το θέμα των επιτροπών ήταν κατεπείγον για τη λειτουργία του Δήμου, γιατί αντί για Δευτέρα, έβαλε το συμβούλιο καθυστερημένα την Πέμπτη;

Μη κρίνετε λοιπόν «εξ ιδίων τα αλλότρια» και ψάξτε αλλού για πολιτικές σκοπιμότητες ή στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές, μακριά από εμάς.
Η παράταξή μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα του νησιού μας και συνεπώς συμμετέχει κανονικά σε όλα τα όργανα και επιτροπές του δήμου μας, κρίνοντας και συμφωνώντας ή διαφωνώντας με τις όποιες αποφάσεις της δημοτικής αρχής, με σκοπό πάντα το κοινό όφελος της Άνδρου και των κατοίκων της.

Με εκτίμηση
Θεοδόσης Σουσούδης
Αντώνογλου Αντώνης
Βάμβουκας Εμμανουήλ
Βιδάλης Νικόλαος
Θεοδωράκης Διαμαντής
Μαμάη Ανδρονίκη
Τρανάκος Γεώργιος
Ψωμάς Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.