Με αφορμή τον 4ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου – Andros Trail Race, 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Της ΑΝΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδίων

Στο διήμερο που μας πέρασε πολλοί κάτοικοι της Άνδρου φόρεσαν την κατακόκκινη μπλούζα “Happy volunteer” του Andros Trail Race και πρόσφεραν κυριολεκτικά χαρούμενοι τις υπηρεσίες τους για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης του 4ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος.

Η κουλτούρα της προσφοράς

Τα τελευταία χρόνια ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές μορφές της φιλανθρωπίας, αλληλοβοήθειας, ζητά και επιδιώκει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών όπου εμπλέκονται. Δεν φτάνει δηλαδή να βάλουμε το “χέρι στην τσέπη” πρέπει να δουλέψουμε για έναν κοινό σκοπό, να μοχθήσουμε, να κουραστούμε και να νοιώσουμε ευτυχείς που μοιραζόμαστε πράγματα και αισθήματα με συμπολίτες μας. Είναι ακόμη ένας τρόπος να έρθουμε πιο κοντά και να ρίξουμε γέφυρες εκεί που ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αποξενώνει. Ο εθελοντισμός μπορεί να έχει σαν κίνητρο την αφιλοκερδή κοινωνική προσφορά, επιστρέφει όμως μια μεγάλη χαρά στον άνθρωπο που προσφέρει. Αυτή η άδολη χαρά είναι το “κέρδος” για κάθε συμμετοχή μας για κοινό όφελος!

Η Εφη Ραπτάκη ξέρει από συμμετοχικές διαδικασίες και είναι συχνά παρούσα!

Η αγαπημένη ομάδα, οι πανταχού παρόντες… Εθελοντές Δασοπυροσβέστες! (ΣΕΔΑ) Η προσφορά τους ανεκτίμητη!

Μαθαίνουμε εύκολα 😉

Ευτυχώς οι εθελοντές αυξάνονται και αυτό είναι ελπιδοφόρο, το Andros Trail Race βασίζεται στους εθελοντές και εκτός από την έμπνευση, την οργάνωση και την διεξαγωγή, η Αριάνα Μασέλου συνέβαλε, μαζί με πολλούς άλλους, στην διάδοση του εθελοντισμού στο νησί μας. 

Η Αριάνα Μασέλου

Η βοήθεια των συλλόγων – Η δύναμη των πολλών

Ένα μεγάλο μέρος των εθελοντών οργανώνεται γύρω από τους συλλόγους. Οι σύλλογοι  λύνουν με απλό τρόπο πράγματα που φαντάζουν δύσκολα, κάτι οι συναθροίσεις για γιορτές, κάτι τα εδέσματα… έχουν ένα τρόπο γλυκό να τραβούν κοντά τους ανθρώπους. 

Στον εθελοντισμό τα άτομα χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους για ένα κοινωφελή σκοπό.

Με το παρόν σημείωμα δεν επιχειρείται ένδυμα “χρηστομάθειας”, δεν ωραιοποιούνται μεμονωμένες καταστάσεις, μπορεί απλά να περιγραφεί και κάπως έτσι: Όταν τέλειωσε ο αγώνας, ο Γιαλός άδειασε, οι δρόμοι σκουπίστηκαν και η νύχτα έπεφτε σιωπηλά… πολλοί άνθρωποι έτρωγαν στα μαγαζιά φορώντας την μπλούζα με το εκτυφλωτικό κόκκινο υπενθυμίζοντας έτσι πως η μέρα που φεύγει ήταν μια εξαίσια μέρα! Τόσο απλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.