Στο συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου, ήρθε και το θέμα της αναμόρφωσης του προυπολογισμού. Μια αναμόρφωση που δείχνει πρόχειρη, που αντί να δίνει λύσεις, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

1. Αφαίρεσαν χρήματα (70.000-65.000), από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου, που είναι υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς, την βοήθεια στο σπίτι  και τις κοινωνικές δομές. Την άφησαν με 5.000 ευρώ μόνο δικαιολογώντας ότι δεν έχει υποχρεώσεις. 
Τα ενοίκια, οι αμοιβές των λογιστών, τα διοικητικά έξοδα, οι επισκευές των αυτοκινήτων, τα καύσιμα τους και πολλά άλλα, έχουν υποχρεώσειςπου ξεπερνούν πολλαπλάσια το ποσό των 5000 ευρώ. 
Το αποτέλεσμα θα είναι να μη μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κοινωφελής και να μη μπορούν να πληρωθούν οι υπάλληλοι της κοινωφελούς, με όποιες συνέπειες για τον δήμο απέναντι σε ΙΚΑ και προιστάμενες αρχές.(χωρίς εισήγηση)

2.  Μπήκαν χρήματα στο μέγιστο της απευθείας ανάθεσης 24.800 ευρώ για ένα πρόγραμμα του ΠΕΣΔΑ (περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων), για το οποίο δεν ήξεραν τι αφορούσε. Προσπαθούσαν να εξηγήσουν με «Μάλλον και  Ίσως» και άλλες τέτοιες εκφράσεις,  που δεν μας έδιναν να κατανοήσουμε τι ακριβώς θα γίνει. ( χωρίς εισήγηση)

3. Στο μέγιστο πάλι της απευθείας ανάθεσης και ποσό 24.800 ευρώ,  για τον δρόμο στους Κατακαλαίους προκειμένου, άκουσον-άκουσον, να ρίξουν βράχια και πέτρες,  για να μη πέσει ο υπόλοιπος δρόμος.  Χωρίς καμιά έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας, ούτε καν ιδιώτη μηχανικού. Μια απόφαση των κ.Λοτσάρη και Γιαννίση, που είναι εξαιρετικά επισφαλής και επικίνδυνη.
Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο έγινε μελέτη από την τεχνική υπηρεσία τον Απρίλιο του 2019 και είχαμε εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του από κονδύλια του Υπουργείου Υποδομών. Ένα έργο απόλυτα ασφαλές και τεχνικά άρτιο, που προέβλεπε τοιχίο με τσιμεντοπάσσαλους για την συγκράτηση και την αποφυγή περαιτέρω κατολίσθησης. Μένει μόνο η επικαιροποίηση της άδειας  για το κατεπείγον από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Σε κάθε περίπτωση  είναι απαράδεκτο να προχωρήσει ένα τόσο σημαντικό έργο με όρους προχειρότητας και επισφάλειας. (χωρίς εισήγηση)

4. Αφαίρεσαν  περίπου 15.000 ευρώ χρήματα, από την χρηματοδότηση ύδρευσης του Γαυρίου,  για να πληρωθεί η μελέτη ύδρευσης του Κάτω  Άγιου Πέτρου. 
Και βέβαια να πληρωθεί η μελέτη ύδρευσης, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και την οποία την αναθέσαμε εμείς πριν ένα περίπου χρόνο, αλλά η πληρωμή της θα μπορούσε να γίνει από άλλο κονδύλιπου είχαμε εξασφαλίσει.
Η ύδρευση των χωριών δεν επιδέχεται μειώσεις. (χωρίς εισήγηση).

5.  Τοποθετήθηκαν χρήματα 8.500 ευρώ περίπου για περιβαλλοντική μελέτη σε δρόμο «φάντασμα».  Δρόμος που διασυνδέει το λιμάνι, μας ανέφεραν, χωρίς να διευκρινίζει ο κ. Λοτσάρης ποιος δρόμος είναι. Μάλλον και εκείνος δεν θα ήξερε. 
Το ερώτημα όμως είναι, πού θα γίνει η μελέτη περιβαλλοντικών όρων όταν δεν υπάρχει ούτε καν ένα απλό τοπογραφικό. Για ποιόν δρόμο μιλάμε, για ποια διαδρομή, ποιο τοπογραφικό και πάνε και βάζουν χρήματα για έγκριση περιβαλλοντικών όρων. (εννοείται χωρίς εισήγηση)

6. Όσον αφορά τα έξοδα παράστασης και ταξιδιών των κ. Λοτσάρη και κ.  Γιαννίση, εκεί είναι το απόλυτο σκοτάδι. Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Λοτσάρηπως είναι δυνατόν να διεκδικεί χρήματα για ταξίδι στην Αθήνα 9 με 15/9 και παράλληλα να διεκδικεί χρήματα για ταξίδι στην Τήνο στις 12/9, αφού η ημέρα της Τήνου περιλαμβάνεται στο ταξίδι της Αθήνας, ο δήμαρχος απάντησε ότι  δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Διαβάσαμε σήμερα στο Διαύγεια κάτι που τον διαψεύδει εντελώς και δείχνει ότι ισχύει.  (ίδωμεν)

Τέλος, σχετικά με χρήματα για προμήθεια μπετόν, που ρώτησε σύμβουλος της συμπαράταξης, αν έχουν τα χωριά, απαντώ, ότι χρήματα για προμήθεια μπετόν υπάρχουν, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά
Από τη χρηματοδότηση που πήραμε το 2018 ο δήμος εξασφάλισε 60.000 ευρώ και περισσότερα για προμήθεια μπετόν για διάφορες ανάγκες. Μένει να γίνει ο συνοπτικός διαγωνισμός. Αυτά τα χρήματα είναι για άμεσες εργασίες και ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των δημοτών.
Με την ευκαιρία, ας αναλογιστεί ο σύμβουλος που ρώτησε, πόσα χρήματα για προμήθεια μπετόν, άφησαν σε εμάς ως  δημοτική αρχή  2014-2019 για να διαχειριστούμε.  

Θυμίζω επίσης, ότι υπάρχουν ακόμα στα ταμεία του δήμου,  χρήματα από την χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών το 2018, περισσότερα από 300.000 ευρώ για καταστροφές από θεομηνίες και είχαμε σχεδιάσει να επισκευάσουμε το δρόμο της παραλίας τουΑτενίου στην Υδρούσα, το δρόμο Μαντζαβελάκη-Νειμποριό στη Χώρα και το δρόμο Αλαμανιά Καππαριά στο Κόρθι.

Ο ρόλος της δικιάς μας αντιπολίτευσης να είστε σίγουροι ότι θα είναι εποικοδομητικός αλλά και ελεγκτικόςΣυμβουλεύοντας και είτε συμφωνώντας, είτε διαφωνώντας, ο στόχος θα είναι πάντα, το κοινό όφελος. 



Για τον συνδυασμό «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες», Θεοδόσης I. Σουσούδης

 

Σημείωση: Η εφημερίδα και η ψηφιακή έκδοσή της δημοσιεύει τις θέσεις όλων των δημοτικών συμβούλων ανεξαρτήτως δημοτικής παρατάξεως, όταν και εφόσον εκείνοι επιλέξουν να τις δημοσιοποιήσουν μέσω αυτής.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από ότι φαίνεται η πραγματικότητα ξεπερνά και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις οσων είχαμε πολλές επιφυλάξεις για τις αγαθές προθέσεις του νέου διοικητικού σχήματος του Δήμου. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το πάρτυ της αδελφής του δημαρχου σε δημόσιο κτίριο καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι βλέπουν τον Δήμο για τσιφλίκι τους και ήδη προκαλούν το κοινό αίσθημα.

  2. Κ. Σουσούδη μόνο εσείς ήσασταν ικανός να φέρετε ως Δήμαρχο στην Άνδρο άτομο σαν τον νυν Δήμαρχο.
    Σε άλλα μέρη της Ελλάδας δεν θα του εμπιστευόταν ούτε το σταύλο με τα ζώα τους. Αναλογιστείτε το μέγεθος της αποτυχίας σας.
    Η δε Άνδρος φέρει τις ευθύνες της. Αφού δεν κατόρθωσε να κατεβάσει Δήμαρχο που θα της άρμοζε, να μην παραπονιέται για τις συνέπειες που έρχονται στο εγγύς μέλλον.
    Η Άνδρος δυστυχώς βρίσκεται σε παρακμή σε βαθμό που τουλάχιστον οι μεταπολεμικές γενιές δεν θυμούνται να έχει ξαναβρεθεί ποτέ.
    Οι συνειδήσεις των Ανδριωτών είναι κενές και χωρίς υπόβαθρο και απαθείς αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο σε κάθε είδους ορέξεις επιτήδειων, δημιουργώντας ένα τόσο ασφυκτικό κλίμα που κανένας φυσιολογικός άνθρωπος που ΑΞΙΖΕΙ να μην θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.
    Οι Ανδριώτες δεν πιστεύουν στον εαυτόν τους και αυτή είναι η κατάρα τους. Είναι τυχαίο που οι πλειοψηφία των Δημάρχων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια δεν κατάγονται από την Άνδρο;
    Ευχόμαστε η Άνδρος να ξυπνήσει και να ξαναβρεί τον εαυτόν της, κάτι που δεν φαίνεται ορατό στον ορίζοντα ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.