Όλα έτοιμα για τη φετινή γιορτή που ξεκινά 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μήνα

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου, με τις συμμετοχές να είναι αυξημένες συγκριτικά με πέρσι. Το Andros on Foot Festival, ουσιαστικά είναι μια γιορτή εξερεύνησης της μοναδικής ομορφιάς και της μακρόχρονης ιστορίας του νησιού, με τα πόδια. Οι πεζοπόροι – επισκέπτες που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να βαδίσουν στις αρχαίες στράτες του νησιού, να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο και να γνωρίσουν τη ζεστή φιλοξενία των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών και τις εξαιρετικές γεύσεις των τοπικών παραγωγών. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με πεζοπορία στο βόρειο τμήμα του νησιού και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου με την κυκλική διαδρομή της Καππαριάς, στο νότιο τμήμα. 

Στη φετινή διοργάνωση υιοθετήθηκαν μέτρα ελαχιστοποίησης της χρήσης πλαστικών από τους συμμετέχοντες. Έτσι, τα γεύματα θα σερβιριστούν σε επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, ενώ οι περιπατητές -με την εγγραφή τους- έλαβαν μια κούπα από bamboo, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τα ποτά που θα απολαύσουν κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Επίσης η τσάντα του φεστιβάλ, που δίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

Από τη δεύτερη κιόλας χρονιά της πορείας του, το φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στην τουριστική ταυτότητα του νησιού, προσφέροντας σημαντικά οφέλη σε κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες -πεζοπόρους.

Πρώτα – πρώτα, το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε πολλά χωριά, από τη βόρεια μέχρι τη νότια άκρη του νησιού, να «ζωντανέψουν» σε έναν απόλυτα «νεκρό» τουριστικά μήνα. Παράλληλα, οι τοπικοί σύλλογοι έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους επισκέπτες – πεζοπόρους τις δράσεις τους και να προσφέρουν απλόχερα τη ζεστή, ανδριώτικη, φιλοξενία, ενώ στους ντόπιους παραγωγούς δίνεται η δυνατότητα να διαθέσουν προϊόντα τους.

Η προσέλευση κόσμου στην Άνδρο τον Οκτώβριο ενισχύει την τοπική οικονομία, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ενθαρρύνοντας καταλύματα και καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, μέσω του φεστιβάλ, οι επισκέπτες γνωρίζουν από κοντά τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού, την πλούσια βιοποικιλότητα, το μοναδικό τοπίο, την ιστορία και τον πολιτισμό κι έτσι γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές της Άνδρου στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Τέλος, το φεστιβάλ λειτουργεί ως μέσο ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα μονοπάτια του νησιού και ενθαρρύνει τη στήριξη στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν οι εθελοντές του Andros Routes, ώστε το πεζοπορικό δίκτυο της Άνδρου να μένει ανοικτό, προσβάσιμο και καλοσυντηρημένο.

Λίγες εβδομάδες μετά την τουριστική περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, ο Οκτώβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να ανακαλύψει κανείς την ηρεμία της Άνδρου, το καθηλωτικό και πολύμορφο τοπίο του νησιού, τη γαλήνη που αποπνέει το γαλάζιο του Αιγαίου! Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η εφημερίδα «Ανδριακή» και η ιστοσελίδα www.andriakipress,gr και ο ραδιοφωνικός σταθμός asteras radio.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.