Η μεγαλύτερη γιορτή πεζοπορίας στην Ελλάδα, ξεκινά! Από το πρωί του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 20 του μήνα, στο πλαίσιο του 2ου Andros on Foot Festival, εκατοντάδες πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από διάφορες χώρες (Ολλανδία, Ελβετία, Νορβηγία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και άλλες) έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, πεζοπορώντας πάνω στην πιστοποιημένη με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας διαδρομή AndrosRoute, αλλά και να γνωρίσουν τους ανθρώπους της Άνδρου, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Ανάμεσά τους κι ένα γκρουπ από την Κρήτη, που θα παραμείνει στην Άνδρο από τις 5 μέχρι τις 10 του μήνα, παίρνοντας μέρος σε αρκετές πεζοπορίες.

Ξεχωριστές στιγμές της φετινής διοργάνωσης το ταξίδι στη Γυάρο, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, για το οποίο οι συμμετοχές είχαν συμπληρωθεί πολλές ημέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, όπως επίσης και η συμμετοχή σε πεζοπορίες μαθητών από το Γαύριο και τη Χώρα, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν από κοντά το φυσικό πλούτο της Άνδρου αλλά και τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου.

Στη φετινή διοργάνωση υιοθετήθηκαν μέτρα ελαχιστοποίησης της χρήσης πλαστικών από τους συμμετέχοντες. Έτσι, τα γεύματα θα σερβιριστούνσε σκεύη που επαναχρησιμοποιούνται, ενώ ητσάντα του φεστιβάλ, που δίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και εκείνων που σκοπεύουν να το κάνουν τελευταία στιγμή, λειτουργούν τρία γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης του φεστιβάλ, ως εξής:

-Στο Γαύριο, στο βιβλιοπωλείο Λογάρι, καθημερινά από 10:00-12:00 και από 19:00 έως 21:00.

-Στη Χώρα, στο ζαχαροπλαστείο Λάσκαρη, καθημερινά από 19:00 έως 21:00.

-Στον Όρμο Κορθίου, στο γραφείο του προγράμματος Life, στον πεζόδρομο, από 19:00 έως 21:00.

Στα συγκεκριμένα σημεία πραγματοποιούνται νέες εγγραφές στο φεστιβάλ, ενώ οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται το αργότερο τρεις ημέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.