Για τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία εξέδωσε δελτίο τύπου ο Δήμος Άνδρου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

«Για τρίτο 24ωρο ασταμάτητα συνεχίζει το προσωπικό του Δήμου Άνδρου να επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές από την Κακοκαιρία της Δευτέρας, προκειμένου να αποκαταστήσει το δυνατόν γρηγορότερα τα σημεία, τα οποία είχαν υποστεί τις σημαντικότερες ζημιές. Ήδη σήμερα το πρωί, στις Στενιές, στην περιοχή του Λέοντος, ιδιωτικό συνεργείο με οκτώ εργάτες αποκαθιστά παραδοσιακές αναβαθμίδες, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος διέλευσης για μηχάνημα τύπου Bobcat προς το φρεάτιο, ώστε ν’ αποφραχθεί απομακρύνοντας από τα παρασυρμένα οχήματα Ι.Χ.

Στις προσπάθειες συμπράττει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Επαρχείο Άνδρου), το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.). Στο μεταξύ με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου, έχει προγραμματισθεί αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. να καθαρίσουν το Νειμποριό και την πεζογέφυρα.

Το χρονικό

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου.

Με το ξέσπασμα της καταιγίδας, ο μηχανισμός του Δήμου Άνδρου τέθηκε άμεσα σε λειτουργία. Στο εστιατόριο «Barbarola» στις Στενιές έσπευσε άμεσα  μηχάνημα και απομάκρυνε λάσπη και φερτά υλικά, που παρασύρθηκαν από τον όγκο του νερού. Το ίδιο μηχάνημα ανέβηκε στον πάνω Σταθμό και καθάρισε φρεάτια του δρόμου απομακρύνοντας παρασυρμένα από τον χείμαρρο οχήματα Ι.Χ.

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου.

Το πρωί, στο προληπτικά κλειστό για την κυκλοφορία τμήμα Σταυροπέδα– Παλαιόπολη του κεντρικού οδικού άξονα Χώρας-Γαυρίου, χειριστής με μηχάνημα τύπου Bobcat και εργάτες του Δήμου απομάκρυναν φερτά υλικά, προκειμένου το δίκτυο να καταστεί και πάλι προσβάσιμο και ασφαλές. Κατόπιν, οι ίδιες δυνάμεις μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Στενιών, προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις αποκατάστασης, οι οποίες βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη. Στην περιοχή Άχλα, δυο εκσκαφείς και ένα μηχάνημα τύπου γκρέιντερ επιχειρούσαν, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει την παραλία με τον κεντρικό οδικό άξονα.

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου.

Το σύνολο του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Άνδρου και από τις τρεις περιφερειακές Ενότητες (Υδρούσας, Κορθίου, Άνδρου) συνέδραμε στις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στην περιοχή του Νειμποριού και των Στενιών.

 

Με το φορτηγό του Δήμου και ένα μηχάνημα τύπου Bobcat συνεχίστηκε ο καθαρισμός και η αποκομιδή φερτών υλικών από το εστιατόριο «Barbarola» στις Στενιές. Ταυτόχρονα, δυο εκσκαφείς και ένα μηχάνημα τύπου γκρέιντερ του Δήμου  επιχειρούσαν για την αποκατάσταση τμήματος του οδικού δικτύου ΒουρκωτήΆχλα.

 

 

 

 

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου.

Από το πρωί στις Στενιές, στην περιοχή του Λέοντος, ιδιωτικό συνεργείο με οκτώ εργάτες αποκαθιστά παραδοσιακές αναβαθμίδες, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος διέλευσης για μηχάνημα τύπου Bobcat προς το φρεάτιο, ώστε να το αποφράξει απομακρύνοντας από τα παρασυρμένα οχήματα Ι.Χ. Ταυτόχρονα, ένα φορτηγό του Δήμου με μηχάνημα τύπου Bobcat και τρεις  εργάτες συνέχισαν τις προσπάθειες απομάκρυνσης φερτών υλικών από το εστιατόριο «Barbarola», οι οποίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι. Με την λήξη των εργασιών, τέσσερις εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. με δυο οχήματα ανέλαβαν τον καθαρισμό της περιοχής. Την ίδια στιγμή, δυο εκσκαφείς και ένα μηχάνημα τύπου γκρέιντερ του Δήμου  επιχειρούσαν για την διαμόρφωση της οδοποιίας σε κατεστραμμένο τμήμα του οδικού δικτύου ΒουρκωτήΆχλα.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου, έχει προγραμματισθεί αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. να καθαρίσουν το Νειμποριό και την πεζογέφυρα.

Κακοκαιρία της Δευτέρας: Αδιάκοπα για τρίτη ημέρα συνεχίζουν όλες οι δυνάμεις του Δήμου Άνδρου, για την αποκατάσταση των βλαβών- Με πρωτοβουλία του Δήμου, αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. καθαρίζουν το Νειμποριό και την πεζογέφυρα

Στο μεταξύ, ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση για τις Υπηρεσίες που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και στα τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες, προκειμένου ν’ αναφέρουν το συντομότερο τυχόν ζημιές. Ειδικότερα,

Για βλάβες σε οικίες, αγροτεμάχια, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο (ΕΛ.Γ.Α), καλούνται να υποβάλουν το συντομότερο, γραπτή αίτηση στον Δήμο Άνδρου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, Χώρα).
Για βλάβες σε εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνικές ή βιομηχανικές  μονάδες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις και φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, καλούνται να υποβάλουν το συντομότερο, γραπτή αίτηση στο Επαρχείο Άνδρου (τηλ. 2282023700, κτίριο Ε.Ο.Χ.Α., Χώρα).
Για βλάβες σε υποδομές δημόσιας ωφελείας ή οδικό δίκτυο καλούνται να ενημερώσουν το συντομότερο, τηλεφωνικά τον Δήμο Άνδρου (2282360243, 2282360244, 2282360200 και 2282360235).
Για βλάβες σε περιπτώσεις αποκλειστικά που επιχείρησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου ή/και ο Σ.Ε.Δ.Α., καλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου στο 2282042199.
Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.