Ένα ακόμα χρηματοδοτικό πρόγραμμα εξασφάλισε ο δήμος μας.
Ύστερα από το σχεδιασμό και τη μελέτη, που είχαμε ετοιμάσει στις αρχές του 2019, η μελέτη αξιολογήθηκε θετικά.
Κατατέθηκε τον Ιούνιο προς τελική έγκριση χρηματοδότησης, μετά τις δημοτικές εκλογές, στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του ΥΠΕΣ, με αρμόδιο φορέα το Υπουργείο Αθλητισμού.
Μια πρόταση που φέρνει στον δήμο της Άνδρου 750.000 ευρώ, για αθλητικές υποδομές και βελτιώσεις εγκαταστάσεων.

Το έργο αφορά:
1. Αλλαγή όλου του αθλητικού τάπητα (ταρτάν), του Δημοτικού Σταδίου
«Ιωάννης Μ. Γουλανδρής», εκτάσεως οκτώ στρεμμάτων περίπου.
2. Αντικατάσταση και των τεσσάρων πυλώνων του Σταδίου, οι οποίοι έχουν οξειδωθεί και κάποιοι έχουν καταστραφεί, με νέους, σύγχρονων προδιαγραφών.
3. Προμήθεια προβολέων τύπου Led για κάθε νέο πυλώνα για εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη του 70%.
4. Κατασκευή σύγχρονου κλειστού πολυχώρου-προπονητηρίου, στο Παραπόρτι, προκειμένου να μπορούν να γυμνάζονται με ασφάλεια τα παιδιά και η νεολαία του νησιού μας.
5. Αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 της Καππαριάς και εκσυχρονισμός του.

Καλείται η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, να προχωρήσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, καθόσον πλέον το έργο είναι σχεδιασμένο, χρηματοδοτημένο και απαραίτητο για την κοινωνία της Άνδρου. Η δημοτική μας παράταξη προτίθεται να βοηθήσει την σημερινή δημοτική αρχή, αν μας ζητηθεί, προκειμένου το έργο αυτό αλλά και πολλά άλλα, που έχουν είτε δρομολογηθεί, είτε χρηματοδοτηθεί από την δική μας προηγούμενη δημοτική θητεία, να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν.
Το σημαντικό είναι, να προχωρήσουν τα έργα προς όφελος του νησιού μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, για την οριστική έγκριση της χρηματοδότησης, που δίνει το έναυσμα ενός πολύ σημαντικού έργου για την Άνδρο.

Θεοδόσης Σουσούδης «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.