Ανοικτή επιστολή Δημάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού

Προς: Κάθε δημότη, κάτοικο, φίλο και επισκέπτη του νησιού

Απευθύνομαι προς όλους και όλες σας προκειμένου να ενημερωθείτε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, την εξέλιξη των εργασιών καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με αυτά.

1. Δημοτικό Στάδιο Άνδρου:
Έχει υπογραφεί σύμβαση για εργασίες ύψους 45 χιλιάδων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει: Συντήρηση του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) με εμβαδόν 700 τ.μ., αντικατάσταση 400 καθισμάτων και προμήθεια δυο (2) Pillars. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατόπιν προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ των νόμιμων εκπροσώπων Δήμου Άνδρου και Περιφέρειας, Θεοδόσιου Σουσούδη και Γεώργιου Χατζημάρκου, αντίστοιχα.

2. Πρόγραμμα «Φιλόδημος». Πρόκειται για χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Η κατανομή των πόρων βασίζεται σε κριτήρια όπως πληθυσμός, νησιωτικότητα κ.α. Η κατανομή επικυρώνεται με την έκδοση εκτελεστής Απόφασης του αρμόδιου Υπουργού.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει προκηρυχθεί πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για το έργο της συντήρησης- επισκευής αθλητικών εγκαταστάσεων, με ανώτατο, ωστόσο, όριο το ποσό των 600.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

3. Κατά την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής συντάχθηκε Τεχνική Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει:
• Αντικατάσταση 7.000 τ.μ. (σ.σ: το σύνολο) συνθετικού τάπητα (ταρτάν) και Προμήθεια- Αντικατάσταση τεσσάρων (4) πυλώνων στο Δημοτικό Στάδιο Χώρας,
• Αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου Καππαριάς,
• Αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 στο Παραπόρτι,
• Κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο Μπάσκετ του Παραπορτίου.

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των ανωτέρω ανέρχεται στο ποσό των 750.000€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Επί της Τεχνικής Έκθεσης σημειώνω τα εξής:
-Δεν υπάρχει εγκεκριμένη ή υπό έγκριση Μελέτη για το έργο.
– Χωρίς οριστική Μελέτη, ο προϋπολογισμός της Τεχνικής Έκθεσης είναι επισφαλής.
– Αλλά, και εάν ακόμη ο προϋπολογισμός είναι σωστός, από τα 750 χιλιάδες ευρώ «λείπουν» τα 15% απρόβλεπτα και το εργολαβικό όφελος 18%, τα οποία προστίθενται υποχρεωτικά.
Εύκολα λοιπόν κατανοεί κανείς ότι ο τελικός προϋπολογισμός της εν λόγω πρότασης πλησιάζει το ένα (1) εκατ. Ευρώ (χωρίς οριστική Μελέτη) και άρα είναι κατ’ εκτίμηση.

Πώς, λοιπόν, θα εκτελεστεί ένα έργο ύψους ενός (1) εκατ. Ευρώ όταν η πρόσκληση (β. ανωτέρω) έχει ανώτατο όριο τα 600 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπως ανέφερα παραπάνω;
-Προτάθηκε από τον Δήμο η αντικατάσταση 7.000 τ.μ. ταρτάν, ενώ ο Δήμος εκτελεί εργολαβία για την επισκευή 700 τ.μ. από αυτά.
– Δεν υπάρχουν, όπου απαιτούνται, όλες οι προβλεπόμενες άδειες και γνωμοδοτήσεις.
Οι «θριαμβολογίες» λοιπόν που γράφτηκαν αυτές τις ημέρες στο facebook ή όπου αλλού στο Internet αναφέρονταν στο υπ’ αριθ. 424/01.10.2019 έγγραφο, με το οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) εκφράζει την σύμφωνη γνώμη της να εκτελεστούν οι προτάσεις, που περιλαμβάνονται στην Τεχνική Έκθεση.
Όμως:
– Η σύμφωνη γνώμη της Γ.Γ.Α. δεν αποτελεί έγκριση χρηματοδότησης, ούτε μελέτης, και
– Δεν διασφαλίζει την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου.
– Και δεν αποτελεί πρόταση για χρηματοδότηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, πχ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» κλπ, πόσο μάλλον όταν έχει υπάρξει μελέτη και δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την προηγούμενη Διοίκηση για υποβολή της πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αγαπητοί Δημότες,
Ελλείψει οριστικής μελέτης, έχω ήδη αναθέσει ως κατεπείγον στις Υπηρεσίες του Δήμου μας την όσο το δυνατόν πληρέστερη κοστολόγηση των έργων της ανωτέρω πρότασης, ώστε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες κατάρτισης οριστικής μελέτης σε συνδυασμό με τις ανάγκες μας μέσα στο υφιστάμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» και το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα έως τις 31.12.2019.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας και δηλώνοντας πως θα σας κρατώ ενήμερους σχετικά,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Πηγή: androsportal.gr

Σημείωση: Πιθανότατα διέλαθε της προσοχής του Γραφείου του Δ.Α. να στείλει την «Ανοιχτή Επιστολή προς τους δημότες, κατοίκους, φίλους και επισκέπτες του νησιού του Δημάρχου κ. Λοτσάρη» και στην Ανδριακή Εφημερίδα / andriakipress.gr. Θεωρώντας ατυχή σύμπτωση το συμβάν πιστεύουμε ότι δεν θα επαναληφθεί.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διέλαθε, επίσης, στον κο Λοτσάρη να μας ενημερώσει για τις δικές του δράσεις ενόσω ήταν Έπαρχος για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, κτιρίων, οδικού δικτύου. Περιμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις του για την εξέλιξη και ολοκλήρωση των έργων που του προετοίμασε ο Θ. Σουσούδης. Τέλος διέλαθε στον κο Λοτσάρη, να ενημερώσει την κοινή γνώμη της Άνδρου για την ολοκλήρωση της μεγάλης και σημαντικότατης επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Χώρας για την οποία φρόντισε ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης. Πολλά “λάθη” και μπερδέματα……………………………………………………..

    • αφου ηταν τοσο καλος ο πρωην δημαρχος γιατι δεν ξαναβγηκε? παρα μονο τον ψηφισαν οι κλικες της χωρας και οι κατοικοι της αθηνας……. και ειναι κοινο χαρακτηριστικο οταν ο δικος μας εχει τεραστια λαθη να καταφευγουμε στην αρνητικη κριτικη των αλλων….. ας καταλαβουμε ότι ενας δημαρχος δεν κρινεται απο τις ωραιες φωτογραφιες, αλλα απο τα ωραια εργα……..

  2. Χαρακτηρίζοντας κλίκες της Χώρας και κατοίκους της Αθήνας τους μισούς ψηφοφόρους της Άνδρου … δείχνετε τρομερό κόμπλεξ! Όσο για την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, πέρα από τα λάθη που δυσαρεστούν μερίδα ψηφοφόρων και τα οποία ουδείς αρνείται (λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, όπως ο εκλεκτός σας στην θητεία του στο Επαρχείο Άνδρου) έχει αποκαλυφθεί σε όλες της τις λεπτομέρειες η συμπαιγνία των παλιών-αποτυχημένων και κλωτσηδόν εκδιωγμένων από τα αυτοδιοικητικά της Άνδρου, εναντίον του Σουσούδη. Οι φωτογραφίες των επινικίων τους καδράρουν όλους, οι οποίοι μετά το αποτέλεσμα κοκορεύτηκαν την επιτυχία του σχεδίου με τους πολλούς συνδυασμούς, τους δήθεν ανεξάρτητους, την συστηματική καταστροφή του συνδυασμού του Σουσούδη, ώστε να μην μπορεί να διοικήσει. ΑΥΤΟΙ επέλεξαν τον εκλεκτό σου για να κρυφτούν πίσω του (…αλλά η χαρά δεν τους αφήνει, που λέει και η παλιά παροιμία), απλά και μόνο για να εκδικηθεί καθένας τους τον Σουσούδη για τους δικούς του προσωπικούς λόγους (όπως έλεγε ένας από αυτούς χαρακτηριστικά¨Ζω για την μέρα που θα τον δω να καταστρέφεται¨).
    Μετά από εκλογή με τέτοια χαρακτηριστικά δεν μπορεί ο δημότης να περιμένει σοβαρή διοίκηση, ούτε όμως και οι διοικούντες μπορούν να περιμένουν αποδοχή ή ανοχή σε οποιαδήποτε πράξη τους.
    ΕΣΕΙΣ τώρα καταλάβατε ότι όλα πια είναι γνωστά με ονοματεπώνυμα και φωτογραφίες( που ήταν και κακόγουστες);

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.