Της ΑΝΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 οι φίλοι του 2ου Φεστιβάλ πεζοπορίας Άνδρου βάδισαν στην υπέροχη διαδρομή της νότιας Άνδρου, από το Έξω Βουνί στον Όρμο Κορθίου. Η νότια πλευρά του Γερακώνα είναι εξίσου όμορφη με την πλευρά που βλέπει στην κοιλάδα της Χώρας. 

Έξω και Μέσα Βουνί

Η πεζοπορία των 6,2 km ξεκίνησε από τον γραφικό οικισμό του Έξω Βουνίου προς το Μέσα Βουνί κοντά στο δάσος με τις αριές, τις υπέροχες ξερολιθιές, τα αμπέλια στις αιμασιές και τα μικρά ρέματα.

Δρυς η αριά, Quercus ilex, η αειθαλής

Στο Μέσα βουνί το μικρό δάσος με τις αριές είναι πολύ όμορφο. Η βελανιδιά, είναι αειθαλές υπεραιωνόβιο δέντρο μέτριου ρυθμού ανάπτυξης. Το βελανίδι είναι ένας καρπός με πολλαπλές χρήσεις. (ζωοτροφή, αλεύρι, μαγειρικό λάδι, βάση για καλλυντικά κ.α) Οι βελανιδιές δεν μεταδίδουν τη φωτιά σε μεγάλη απόσταση, όπως συμβαίνει με τα κουκουνάρια των πεύκων, είναι δηλαδή ιδανικά δένδρα για φύτευση στις ζώνες μείξης δάσους – οικισμών μιας και δεν λαμπαδιάζουν ταχύτατα όπως τα πεύκα.

Από το Γιαννισαίο στο Ρωγό και από εκεί στο Γιαλό Κορθίου

Λίγο πριν την κατηφόρα για Γιαννισαίο.

Από το Μέσα Βουνί μέχρι το Γιαννισαίο το μονοπάτι είναι σχεδόν ίσιο, από το Γιαννισαίο όμως… αρχίζει η μεγάλη κατηφόρα που τελειώνει στο γεφύρι του Ρωγού. Τα χωριά Γιαννισαίο, Λαρδιά και Ρωγό είναι πανέμορφα. Οι αιμασιές φορτωμένες με δένδρα και τα ρέματα με νερά.

Η ομορφιά της γύμνιας σε κτίσματα παλιά.
Μια τεράστια λυριά κάτω από το γεφύρι του Ρωγού
Ξεκούραση στο γεφύρι του Ρωγού λίγο πριν την τελική ευθεία (κυριολεκτικά)

Στο τέλος της διαδρομής η πλούσια ανταμοιβή: Πανηγύρι με τοπικές γεύσεις από το Σύλλογο Γυναικών Κορθίου.

Η είσοδος στον ήσυχο Γιαλό

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου είχε ετοιμάσει πολλά νόστιμα φαγητά, πολλά γλυκά και φυσικά πάρα πολύ ζεστή τυπική Κορθιανή ατμόσφαιρα!

Υποδοχή από το Σύλλογο γυναικών Κορθίου και τον Νίκο Παρασκευόπουλο από το ANDROS on Foot Festival.

Ζωντανή μουσική με τον θρύλο Ζαγοραίο

All happy together!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.